Ο πραγματικός (;) κόσμος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

11/11/2015

Ο πραγματικός (;) κόσμος

«Αν ο Putin θέλει να διαλύσει το ISIS, είμαι μαζί του 100% και δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος θα ήταν ενάντια σε αυτό [...] Θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι. Δεν μπορεί να συνεχίσουμε να είμαστε η αστυνομία του πλανήτη». Αυτή η δήλωση ανήκει σε έναν από τους υποψήφιους για την προεδρεία των ΗΠΑ, τον Donald John Trump. Ο Trump, παρότι δεν διεκδικεί δάφνες σοβαρότητος ή αξιοπιστίας, τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα πολύ λογικά κατά την διάρκεια της χθεσινής (10/11/2015) τέταρτης τηλεοπτικής αναμέτρησης των Republicans.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Trump, ο Jeb Bush (πρώην κυβερνήτης της Florida), ο Ben Carson, (συνταξιούχος νευροχειρουργός), ο Ted Cruz (γερουσιαστής των ΗΠΑ από το Texas), η Carly Fiorina (πρώην διευθύνουσα σύμβουλος Hewlett-Packard), ο John Kasich (κυβερνήτης του Ohio), ο Rand Paul (γερουσιαστής των ΗΠΑ από το Kentucky) και ο Marco Rubio (γερουσιαστής των ΗΠΑ από την Florida) άσκησαν αμέσως σκληρή κριτική στον ιδιόρρυθμο "επιχειρηματία" ισχυριζόμενοι πως «ο πραγματικός κόσμος δεν λειτουργεί έτσι».

Ποιος είναι αλήθεια ο "πραγματικός κόσμος" και ποιος ορίζει τον τρόπο λειτουργίας του; Με αυτή την τοποθέτησή τους οι "εν δυνάμει" υποψήφιοι διάδοχοι του Barack Hussein Obama ουσιαστικά ομολόγησαν πως είναι πειθήνια όργανα του περιβόητου 1% που διοικεί τον κόσμο και πως είναι διατεθειμένοι, εάν και εφόσον εκλεγούν, να κυβερνήσουν όχι σύμφωνα με την λογική αλλά σύμφωνα με τις προσταγές μιας παγκοσμιοποιημένης πραγματικότητος.

Στην σύγχρονη εποχή η λογική έχει δώσει την θέση της στην σκοπιμότητα και το κακό έχει κυριαρχήσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Επιπρόσθετα, οι αρχές και οι αξίες έχουν αντικατασταθεί από την θολή αρχή που πρεσβεύει πως τα πάντα επιτρέπονται, αναμιγνύοντας το φυσιολογικό με το ανώμαλο και εξομοιώνοντας το κακό με το καλό.

Ακόμα αναρωτιόμαστε γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος πάσχει από σχιζοφρένεια και κατάθλιψη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου