Αυτό είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ (ΠΡ)Ο(Γ)ΡΑ(Μ)ΜΑ - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

29/08/2015

Αυτό είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ (ΠΡ)Ο(Γ)ΡΑ(Μ)ΜΑ

Όπως είχε εξαγγείλει, η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δημοσιοποίησε το πολιτικό της πρόγραμμα το οποίο είναι διαθέσιμο και εδώ για ανάγνωση, εκτύπωση και αποστολή.

Ομολογώ πως όσες φορές και να διαβάσω αυτό το πολιτικό (και όχι μόνο) αριστούργημα, δεν μπορώ να μην θαυμάσω το ανοικτό μυαλό και την ορθά τεχνοκρατική σκέψη του επικεφαλής οικονομολόγου της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» Dr. Κωνσταντίνου Γ. Πολυχρονίου, διακεκριμένου καθηγητή Οικονομολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati στο Ohio των ΗΠΑ, αλλά και το εκπληκτικά πρωτοπόρο πνεύμα των πολιτικών σχεδιαστών του προγράμματος της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Χωρίς να αναμασούν τις τετριμμένες και χιλιοειπωμένες βαρετές αδιέξοδες διαπιστώσεις και τις πυροσβεστικές λύσεις, οι οραματιστές του προγράμματος αυτού προτείνουν λύσεις καινοτόμες, πρωτοποριακές και κυρίως παγκοσμίως πρωτότυπες για την εποχή μας, παρότι αυτές έχουν δοκιμασθεί πετυχημένα κατά το παρελθόν. Οι οραματιστές σχεδιαστές δεν διστάζουν «να θέσουν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» και να ασχοληθούν με ζητήματα και προτάσεις που το υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα αποσιωπά ή θεωρεί πολιτικό ταμπού όπως τα ζητήματα του δημογραφικού, της λαθρομετανάστευσης και της κατάρρευσης των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Οι εμπνευστές του σύγχρονου πολιτικού αριστουργήματος προτείνουν ένα σύγχρονο και άκρως επιτυχημένο οικονομικό πρόγραμμα με αιχμή του δόρατος το εθνικό νόμισμα και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, καθώς επίσης ένα καινοτόμο αλλά ακριβοδίκαιο φορολογικό σύστημα. Κυρίως, όμως, ο σχεδιασμός αυτού του προγράμματος προβλέπει την «ανέγερση» του κράτους μέσα από την καλλιέργεια και την διαμόρφωση χαρακτήρων που συντελούν στην ευημερία ενός πραγματικά ηθικού και πολιτισμένου κράτους.

Θα επαναλάβω την χθεσινή (28/8/2015) μου προτροπή λέγοντας ακόμα μια φορά πως σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να μελετήσετε προσεκτικά αυτό το πολιτικό πρόγραμμα και να φροντίσετε να διαδοθεί παντού! Πρέπει οι συμπολίτες μας να δουν πως η λύση όλων των προβλημάτων μας υπάρχει και είναι στα χέρια μας να υλοποιηθεί.

Πρέπει ο απελπισμένος λαός να δει πως υπάρχει ελπίδα γιατί όπως λέει στην κατακλείδα του το πρόγραμμα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ! Γένοιτο!

4 σχόλια:

  1. Διαβαζοντας το πολ.προγραμμα της "Κοινωνιας",στην παραγραφο για την παιδεια,θυμηθηκα τον κ.Τσιπρα,που τοτε ηγειτο (στα δεκαπενταμελη) και τωρα σαν πρωθυπουργος μαθητευει (ακομη και στις ξενες γλωσσες).Για δε τις εκλογες και οσες ακολουθησουν,αλλα και γενικωτερα στην προσωπικη και συλλογικη πορεια μας,το διλημμα ειναι Ρωμιοσυνη η βαρβαροτητα;Την εκφραση δανεισθηκα απο τον δημοσιογραφο κ.Ανδρεα Μπλανο σε συνεντευξη με τον κ.Νικο Λυγερο.Χαιρομαι οταν βλεπω ανθρωπους,που αγωνιζονται για την πατριδα μας, για την θρησκεια μας,για τις παραδοσεις μας.Για οτι πιστευαν οι πατερες μας και οι παππουδες μας.Πολυ σωστα το γραφετε,ειναι η πατριδα μας και με την βοηθεια του Θεου,θα την παρουμε πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς θά αντιμετωπιστή το χρέος της χώρας έναντι των δανειστών; Στο πρόγραμμα δεν είδα νά αναφέρεται κάτι επί αυτού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτα τακτοποιείς τα οικονομικά σου, για την ακρίβεια πρώτα αποκτάς οικονομία, και εν συνεχεία αποπληρώνεις τους δανειστές σου.

    Θα ρωτήσω το ίδιο εσάς: Σήμερα πως τακτοποιούμε τις υποχρεώσεις μας προς τους δανειστές; Παίρνοντας νέο δάνειο και υπογράφοντας νέες δανειακές συμβάσεις προκειμένου να ξεπληρώσουμε παλαιότερα δάνεια; Θεωρείτε σοβαρή αυτή την πολιτική; Θεωρείτε πως μπορεί να λύσει ποτέ το πρόβλημα της χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Βολουδάκη συμφωνώ μέ αυτά που λές, και οπωσδήποτε δέν είναι σοβαρή πολιτική αυτή που ακολουθείται σήμερα, είναι δε και αδιέξοδη. Αυτό όμως που ερωτώ εγώ είναι ποιά είναι η θέση τής παρατάξεως επί του θέματος αυτού, δηλαδή τί σκοπεύει νά κάνει; Θά κάνει στάση πληρωμών; Σ' αυτό τό ερώτημα θέλω απάντηση.Στό δημοσιευθέν πρόγραμμα δεν αναφέρεται τίποτε, αλλά τό χρέος είναι μιά σημαντικότατη υπαρκτή παράμετρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή