Χριστιανισμός (;) και πολιτική - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

20/08/2015

Χριστιανισμός (;) και πολιτική

Οι διαμορφωμένες συνθήκες που αποτυπώνουν τα όσα περιβάλλουν τους ανθρώπους είναι όμοιες σε όποιο σημείο του πλανήτη και να τις συναντήσει κανείς. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το εισαγωγικό σημείωμα του Dr. Paul Craig Roberts στην ιστοσελίδα του, πριν παρουσιάσει στους αναγνώστες του έναν μαχητή της ζωής που υπηρέτησε και υπηρετεί την πίστη και τα ιδανικά του, τον Thomas L. Are. Δεν έχω σκοπό να αναφερθώ διεξοδικά στην ζωή και στο έργο του πρεσβυτεριανού πολιτικού, ωστόσο θέλω να επιμείνω στην επισήμανση του Dr. Roberts γιατί είναι ιδιαίτερα ταιριαστή με την Ελληνική πραγματικότητα.

«Εδώ μιλάει ένας χριστιανός αξιωματούχος. Όμως πολλοί υποτιθέμενοι χριστιανοί θα τον αγνοήσουν γιατί είναι επηρεασμένοι από την Σιωνιστική προπαγάνδα που λέει πως όλοι οι Εθνικοί [σημ. ΜΒΒ: ακολουθώντας την ορολογία της Αγ. Γραφής αναφέρεται στους εκτός της χριστιανικής πίστεως] είναι αμαρτωλοί και μάλιστα πολεμώντας ή στρεφόμενοι εναντίον του Ισραήλ.

Έχουμε φθάσει σε τέτοιο σημείο ηθικής κατάρρευσης όπου η συντριπτική πλειοψηφία των δρεπανιών [σημ. ΜΒΒ: εννοεί αυτούς που χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τον Χριστιανισμό] του Χριστιανισμού εξυπηρετούν δολοφονίες, γενοκτονίες και εν γένει το κακό».

Δεν έχει απόλυτο δίκιο ο Αμερικανός πολιτικός -και φιλόσοφος κατά την γνώμη μου- στην τραγική του διαπίστωση; Μήπως δεν είναι αλήθεια τα όσα περιγράφει; Μήπως και στην πατρίδα μας δεν βλέπουμε να ισχύει ακριβώς το ίδιο; Ποιοι είναι αυτοί που εξέλεξαν όλους τους προδότες που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο μας, αν όχι οι υποτιθέμενοι (ή μη) χριστιανοί;

Στην Ελλάδα μας γαλουχήθηκαν γενιές ευσεβών κατά τα λοιπά ανθρώπων, που όμως πολιτικά εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν τα σκοτεινά δυτικά σχέδια της παγκόσμιας πολιτικής. Όταν ήμουν σε μικρότερη ηλικία θεωρούσα υπερβολικά τα όσα άκουγα και διάβαζα περί σιωνισμού, μασωνίας και δυτικής παγκόσμιας πολιτικής. Σήμερα διαπιστώνω με θλίψη πως έχουν μεγάλη δόση αλήθειας και ενδεχομένως υπάρχουν και άλλα που δεν πρόκειται να μαθευτούν ποτέ παρά μόνο αφότου εξυπηρετήσουν κάποιο σχέδιο. Έχουμε, δυστυχώς, αμελήσει την μελέτη της ιστορίας και των ήδη πεπραγμένων και γι' αυτό τραγικά διαρκώς επαναλαμβάνουμε τα ίδια τερατώδη λάθη που οδηγούν μόνο σε εθνική συμφορά και δυστυχία.

Νομίζω πως η σωστή επισήμανση του Dr. Paul Craig Roberts πρέπει να αποτελέσει αφορμή προβληματισμού, τουλάχιστον στους εναπομείναντες σκεπτόμενους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μια αδιέξοδη τακτική και να ελπίζουμε πως κάτι θα αλλάξει στον τόπο! Αυτή η θεώρηση είναι, αν μη τι άλλο, παραφροσύνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου