Το μεγάλο παραμύθι που διαδίδουν οι ανθέλληνες υπερασπιστές του ΝΑΙ κατέρρευσε μετά και την τοποθέτηση του επικεφαλής του EFSF, Klaus P. Regling. Ο αποδεδειγμένα πολέμιος της Ελλάδος κάλεσε τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να μην κάνουν χρήση αλλά να επιφυλαχθούν των δικαιωμάτων τους απέναντι στην Ελλάδα μετά την αθέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ. Πρόκειται για μία κίνηση που σαφώς δεν θα γινόταν εάν οι Ευρωπαίοι πίστευαν πως η Ελλάδα δρομολογεί εξελίξεις σε βάρος της Ε.Ε. ή της νομισματικής ένωσης.
Αυτό διαψεύδει πανηγυρικά όλους όσοι ισχυρίζονται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιλαμβάνεται το "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος ως πρόθεση εξόδου από το ευρώ -κάτι που προσωπικά θα το ήθελα πολύ- και πως οι Ευρωπαίοι κατανοούν την ουσία του δημοψηφίσματος: Ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει και δεν θέλει άλλα μέτρα λιτότητας!
Τα κόμματα που με τους λανθασμένους -επί της παρούσης δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλου είδους χαρακτηρισμούς- χειρισμούς που έκαμαν στα ζητήματα της εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής, πρωτοστατούν σήμερα στην εκστρατεία υποδούλωσης της Ελλάδος που εκφράζει η ψήφος στο "ΝΑΙ". Αυτοί οι αποτυχημένοι κυβερνήτες της Ελλάδος συνεπικουρούμενοι από τους καναλάρχες που χρωστούν στο Ελληνικό δημόσιο και έχουν συμφέρον από την αναστάτωση συνεχίζουν να εργάζονται με σκοπό τον αφανισμό της Ελλάδος μας.
Ο λαός πρέπει να κλείσει την τηλεόραση και να ανοίξει τον νου και το μυαλό του. Πρέπει να συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχουν τα φαντάσματα που του προβάλλουν οι ανθέλληνες εντολοδόχοι δημοσιογράφοι του MEGA, του SKAI που πρωτοστατούν μαζί με τους λοιπούς οφειλέτες του Ελληνικού κράτους, ούτε οι κομματικοί δυνάστες του ΠΑΣΟΚ και της δεξιάς ΝΔ. Είναι προφανές πως αυτοί που χρωστούν στο Ελληνικό κράτος, όπως επίσης και οι πολιτικοί που είναι υπόλογοι για το ότι φθάσαμε εδώ θέλουν να διαλυθεί η Ελλάδα για να μην αποδώσουν ποτέ τα οφειλόμενα!
Ο λαός γιατί να θέλει την πλήρη υποδούλωση της Ελλάδος; Γιατί να θέλει νέα μέτρα; Ο Ελληνικός λαός δεν θέλει τίποτε από αυτά! Φωνάζει δυνατά για ακόμα μία φορά ΟΧΙ στον κατακτητή. ΟΧΙ στην εξαθλίωση. ΟΧΙ στους ψεύτες που διαφεντεύουν τόσα χρόνια την Ελλάδα. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν για τις πράξεις τους.
Κύριε Βολουδάκη αυτές τις μέρες πολλά διαβάζουμε πολλά ακούμε αλλά οικονομολόγοι δεν είμαστε, και πολλοί συνάνθρωποι μας γύρω μας όπως ακούω είναι μπερδεμένοι δεν γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ ,οι γέροντες που περιμένουν στην ουρά να πάρουν 120 ευρώ, τι να πρωτοπάρουν με αυτά και δεν γνωρίζουν για πόσο θα πάει αυτή η κατάσταση από Δευτέρα, προφανώς για μήνες, με αυτή την κατάσταση προκειμένου να πάρουν την σύνταξη τους και με την προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ τι θα πράξουν; και δίκιο θα έχουν αυτοί οι αργόμισθοι συνταξιούχοι (σχόλιο το οποίο το συμμερίζεστε ως σκληρό αλλά αληθινό!) γέροντες γονείς μας, μήπως θα έπρεπε να τους ρίξουμε στον καιάδα;. Δεν είμαστε σε παλαιότερες εποχές που ο κόσμος στην Ελλάδα ζούσε πιο λιτά και αρκούνταν σε αυτό. Όταν ακούω έναν άνθρωπο να λέει ότι πρέπει να ψηφίσουμε ΝΑΙ ή ο άλλος να λέει ΟΧΙ ποιον να πιστέψω; Ποιος είναι αυτός που έχω απέναντι μου ,τι όφελος έχει, τι συμφέροντα κρύβει ,αυτός μπορεί να έχει με το παραπάνω εξασφαλίσει την επιβίωση την δική του και τις οικογενείας του με το παραπάνω, ρωτάει το άλλον που δεν έχει ¨που την κεφαλήν κλίναι¨. Εξάλλου το ψηφοδέλτιο δεν είναι ξεκάθαρο, τώρα πλέον θα έπρεπε να υπάρχει άλλο ερώτημα και όχι όπως το εννοεί η κάθε πλευρά . Βέβαια το μέλλον θα δείξει ποιος έχει δίκιο ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεόδωρος Α.
Αγαπητέ κ. Θεόδωρε Α.,
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας το οποίο διάβασα μετά πολλής προσοχής και θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
Διαβάζουμε μεν πολλά, αλλά οφείλουμε να έχουμε ορθή κρίση. Το ερώτημα είναι ΕΝΑ και ΑΠΛΟ: Θέλουμε τα νέα μέτρα των δανειστών και την δουλική σχέση μαζί τους να συνεχίσει έτι περαιτέρω; ναι ή ΟΧΙ;
Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλολογία χωρίς επιχειρήματα ανθρώπων που εύχονται να έχουν ευρώ στην τσέπη με όποιο αντάλλαγμα, ακόμα και την ανεξαρτησία της πατρίδος.
Σε ότι αφορά στο ότι δεν ζούμε σε παλαιότερες εποχές όπου ο κόσμος ζούσε πιο λιτά, θα πρέπει να προβληματιστούμε πολύ! Γιατί να μην μπορούμε να ζούμε πιο λιτά; Οι παλαιότεροι ήσαν λιγότερο άνθρωποι; Το ακριβό κινητό, αυτοκίνητο, σπίτι, έξοδα διαβίωσης είναι σημαντικά για να επιβιώσει ένας άνθρωπος ή για να κάνει επίδειξη στον διπλανό του και να ικανοποιεί το εγώ του;
Τέλος δεν κατάλαβα από που συμπεράνατε πως τοποθετήθηκα υπέρ της θανατώσεως των συνταξιούχων. Θα ήθελα περαιτέρω διευκρίνηση εάν θέλετε να σχολιάσω κάτι επ' αυτού. Εάν παρανόησα και δεν μου καταλογίζετε αυτήν την πρόθεση, ζητώ συγνώμη.
Κύριε Βολουδάκη ευχαριστώ για την απάντησή σας συμφωνώ με αυτά που γράφεται θέλουν όμως συζήτηση και δεν μπορούν να εξαντληθούν με ένα ή δυο σχόλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που έγραψα για τους γέροντες συνταξιούχους πήρα αφορμή από τα παρακάτω που διάβασα σε προηγούμενα σχόλια.
Σχολίασε αναγνώστης : οι "συνταξιούχοι". Αργόμισθοι με άπειρες φοβίες κρατούν ένα έθνος στην μιζέρια. Αυτοί φοβούνται και λένε ναι αυτοί ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτοί στηρίζουν τους προδότες.
και απαντήσατε : Σκληρό, αλλά εν πολλοίς σωστό το σχόλιο σας. Η αλήθεια είναι πως η γενιά των συνταξιούχων (είτε από τα 40-45 είτε από τα 60-65) είναι ένα περίεργο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας… κλπ.
Και εννοούσα για όλους μας, ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι γονείς μας και μπορεί να έχουν φοβίες όταν δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους για να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους και τους ταλαιπωρούν με αυτό τον τρόπο και εμάς αυτοί που τα έχουν εξασφαλίσει αυτά.
Σχήμα λόγου ήταν ο καιάδας δεν το είπα προσωπικά για σας, απλά να τους βλέπουμε με συμπάθια και να κατανοούμε τις όποιες φοβίες τους.
Παρακολουθώ από καιρό αυτά που γράφεται, πρώτη φορά όμως έγραψα.
Ευχαριστώ Θεόδωρος Α.
Αγαπητέ κ. Θεόδωρε Α.,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να εξηγήσω περισσότερο αυτό που έγραψα εν συντομία στο σχόλιό μου. Εννοείται πως πρέπει να βλέπουμε με συμπάθεια τους γέροντες συνταξιούχους καθώς και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως.
Το σχόλιό μου κάθε άλλο, παρά απευθυνόταν σε αυτούς. Άλλωστε έχω πει κατ' επανάληψιν πως ακόμα και στην ιδεατή περίπτωση όπου επιστρέφαμε σε εθνικό νόμισμα, το διάστημα της προσαρμογής των 3-6 μηνών θα χρειαζόταν για να διασφαλισθεί η συνέχεια των συντάξεων και της ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως.
Το σχόλιό μου απευθυνόταν κυρίως σε όλους όσοι συνταξιοδοτήθηκαν σε ηλικία 40-45 ετών και αυτό λόγω "κομματικής προϋπηρεσίας".
Έχετε απόλυτο δίκιο πως πρόκειται για θέματα που χρειάζονται ανάλυση και επεξήγηση και είναι πολύ εύκολο να παρερμηνευθούν στην περίπτωση συρρίκνωσης τους σε μια σύντομη απάντηση.
Σας ευχαριστώ και πάλι και ελπίζω να μας δοθεί και πάλι η ευκαιρία να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας.