Αν λάβει κανείς σοβαρά υπόψη του την Ελληνική πραγματικότητα, κινδυνεύει να χάσει το μυαλό του! Διαβάζοντας την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσον αφορά στον τέταρτο έλεγχο του δεύτερου Ελληνικού προγράμματος στήριξης, διαπίστωσα πως τα αφεντικά της κυβέρνησης του τόπου μας έκαναν και πάλι λόγο για περικοπές θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και περικοπές στους μισθούς του συγκεκριμένου τομέα.
Η αλήθεια είναι πως δίνουμε λαβές για πολλά σχόλια από τους Ευρωπαίους, οι οποίες σε συνδυασμό με την στάση υποτέλειας που ακολουθούν οι πολιτικοί μας έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για τον τόπο. Μελετώντας τα στατιστικά του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, μου γεννήθηκε το εξής ερώτημα: Είναι δυνατόν τόσοι υπουργοί, διευθυντές, σύμβουλοι γραμματείς, φαρισαίοι, υποκριτές να μην έχουν παρατηρήσει πως το 92,18% φέρεται να είναι χωρίς θέση ευθύνης; Είναι δυνατόν ποτέ ένας εργοδότης να έχει 543.697 υπαλλήλους χωρίς αντικείμενο απασχόλησης και να είναι βιώσιμη η επιχείρησή του;
Δεν μπαίνω στη συζήτηση του εάν και κατά πόσο ο δημόσιος τομέας θα έπρεπε να είναι μικρότερος! Δεν συζητάω καν αυτή τη στιγμή για την αδικία που γίνεται σε βάρος των τίμια και αξιοκρατικά διορισμένων μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ και οι οποίοι βιώνουν απίστευτες αδικίες εις βάρος τους ένεκα του ότι δεν είναι εξαρτημένοι από κανένα πολιτικό κόμμα ή κάποιον πολιτικάντη Μαυρογιαλούρο. Αυτοί όμως βιώνουν την σκληρή τιμωρία της Ελληνικής πραγματικότητας του Δημόσιου βίου είτε με μετατάξεις/μεταθέσεις δυσμένειας, είτε με την ψυχοφθόρο αβεβαιότητα της διαθεσιμότητας που έχει υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον αρκετών χιλιάδων οικογενειών. Δεν συζητώ καν, αυτή την ώρα, για τους κομματικούς υπαλλήλους που είναι διορισμένοι στο Ελληνικό Δημόσιο με αντίτιμο την δια βίου υποστήριξη των κομμάτων του αίσχους και της ντροπής! Αυτοί οι κομματικοί υπάλληλοι φέρουν ατόφια την ευθύνη και της αναποτελεσματικότητας του Ελληνικού δημόσιου τομέα αλλά κυρίως και μεγάλης μερίδας της οικονομικής αιμορραγίας που μαστίζει τον τόπο!
Η συζήτηση για το θέμα του Δημοσίου τομέα δεν τελειώνει εδώ. Αντιθέτως ... μόλις άρχισε!
ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΑΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
ΑπάντησηΔιαγραφή“το 92,18% φέρεται να είναι χωρίς θέση ευθύνης; Είναι δυνατόν ποτέ ένας εργοδότης να έχει 543.697 υπαλλήλους χωρίς αντικείμενο απασχόλησης και να είναι βιώσιμη η επιχείρησή του;”
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην γράφετε τέτοια πράγματα γιατί δείχνετε άγνοια. Θέσεις ευθύνης λογίζονται οι θέσεις των διευθυντών και των τμηματαρχών. Οι 543 χιλ. που είναι “είναι χωρίς θέση ευθύνης” είναι απλοί ΔΥ.
Παρότι προσπαθείτε να με "προστατεύσετε" από το να εκτεθώ αρκετά καθυστερημένα (δύο χρόνια από την συγγραφή του άρθρου), σας ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν κινδυνεύω να παρεξηγηθώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε περίπτωση, που δεν καταλάβατε το άρθρο ή αγνοείτε την Ελληνική πραγματικότητα ΝΑΙ, υπάρχει εργοδότης που έχει 543.697 υπαλλήλους χωρίς αντικείμενο απασχόλησης και λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Εννοείται πως αυτή η επιχείρηση ΔΕΝ είναι βιώσιμη και αυτό το ξέρουν μέχρι και οι πέτρες!
Επειδή, προφανώς, δεν μελετήσατε επαρκώς τα στοιχεία, σας διευκρινίζω πως το "χωρίς θέση ευθύνης" αναφέρεται στου υπαλλήλους, που δεν έχουν συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας.
Σας ευχαριστώ, που μου δώσατε την ευκαιρία να διευκρινίσω την θέση μου προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών από τους υπηρέτες του συστήματος.