Η δημοκρατία πέθανε στη χώρα που γεννήθηκε! Στην Ελλάδα! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

30/04/2014

Η δημοκρατία πέθανε στη χώρα που γεννήθηκε! Στην Ελλάδα!

Έχω πει πολλές φορές και θα συνεχίσω να το λέω πως η δημοκρατία στην Ε.Ε. πρωτίστως αλλά δυστυχώς και στη χώρα μας δολοφονήθηκε και κανείς δεν έχει πάρει είδηση. Ακόμα ένα παράδειγμα είναι οι προσεχείς δημοτικές εκλογές αλλά και οι ευρωεκλογές εν μέρει. Για το ευρωκοινοβούλιο η Ελλάδα θα εκλέξει 21 ευρωβουλευτές. Όμως στα ψηφοδέλτια κάθε συνδυασμού θα πρέπει να μπουν οι διπλάσιοι, δηλαδή 42! Σε ολόκληρη την Ε.Ε. το παράβολο για την συμμετοχή στις εκλογές το πληρώνει το κόμμα, στην Ελλάδα θεσπίστηκε επιπλέον παράβολο αξίας 150 ευρώ ανά υποψήφιο! Έτσι λοιπόν το κράτος σκοπεύει είτε να αποθαρρύνει αξιόλογους ανθρώπους και συνδυασμούς από το να συμμετέχουν ή/και να εισπράξει επιπλέον περίπου 400.000 ευρώ!!!

Το ίδιο επιδιώκει και στις δημοτικές εκλογές και γι' αυτό εφάρμοσε μία τροπολογία σύμφωνα με την οποία διπλασιάστηκε ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων, γεγονός που σημαίνει πως ο αριθμός των υποψηφίων αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού υπολογίζεται πω θα ξεπεράσει ακόμη και τις 85.000!!! Αυτό είναι που θα μικρύνει ο δημόσιος τομέας και το κράτος-μαμούθ κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του; 

Κι ακόμα ένα τραγικό στατιστικό: Στα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις ευρωεκλογές και των υποψηφίων δημάρχων για τις δημοτικές εκλογές η πλειοψηφία αποτελείται από άτομα που λίγο-πολύ έχουν λύσει το οικονομικό πρόβλημά τους είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω της θέσης που κατέχουν στο δημόσιο! Από την κατηγορία των συνταξιούχων, σημαντική είναι η παρουσία τέως βουλευτών, ευρωβουλευτών και άλλων πρώην στελεχών του δημοσίου τομέα, ενώ από τους εν ενεργεία είναι εντυπωσιακή η συμμετοχή συνδικαλιστών του δημοσίου τομέα, πανεπιστημιακών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων!!! Για να καταλάβετε ποιοι θα δώσουν τις υπέρτατες μάχες ενάντια στην φασιστική προέλαση της Ε.Ε.! Έχουμε ήδη παραδώσει τα όπλα!

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει όλοι μας να το συνειδητοποιήσουμε! Δεν υπάρχει χαμένη μάχη! Χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δόθηκε ποτέ! Ή τώρα ή ποτέ! Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε ΟΛΟΙ! Αλλιώς θα ξυπνήσουμε στις 26 Μαΐου υπό ολοκληρωτικό καθεστώς και τότε θα είναι αργά για δάκρυα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου