Οι περιφερόμενοι βο(υ)λευτές γελοιοποιούν το πολίτευμα! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

29/01/2018

Οι περιφερόμενοι βο(υ)λευτές γελοιοποιούν το πολίτευμα!

Είναι αδύνατον να μην αηδιάσει αλλά και να μην προβληματιστεί βαθειά κανείς, βλέποντας τον βο(υ)λευτή, που αποχώρησε από τον ακροδεξιό φασιστικό συνασπισμό της "χρυσής αυγής" και, αφού περιπλανήθηκε για λίγο στους "ρωσόφιλους" τυχοδιώκτες "πατριώτες", τελικά κατέληξε στο κομματίδιο του συνεργάτη της προδοτικής πολιτικής του Παπαδήμου και "πατριώτη" μόνιμα εγκατεστημένου στις Βρυξέλλες. Λίγες ημέρες πριν, μία άλλη βο(υ)λευτής είχε αποχωρήσει από το κόμμα των "κεντρώων" και την διαμαρτυρόμενη(;) πτέρυγα της Βουλής, για να καταλήξει στην σιγουριά και στην ασφάλεια της (συγ)κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το "λάος" εξαπάτησε με τον χειρότερο τρόπο τον Ελληνικό λαό και ειδικά τον πατριωτικό χώρο και το πλήρωσε ακριβά με την άμεση εξαφάνισή του από τον κοινοβουλευτικό χάρτη, στην αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Κι όμως! Με μια μεθοδευμένη κίνηση εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο, μετά από την μετακίνηση-παρωδία ενός γυρολόγου βο(υ)λευτού και χωρίς την μεσολάβηση του ... "κυρίαρχου" λαού!

Οι ιδιαίτερα συχνές μετακινήσεις των βο(υ)λευτών από το ένα κόμμα στο άλλο μαρτυρούν την επιπολαιότητα αλλά και την σκοπιμότητα των σημερινών πολιτικάντηδων. Δεν πολιτεύονται γιατί θέλουν να προσφέρουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του Έθνους και των πολιτών, αλλά κοιτούν που μπορούν να εξασφαλιστούν καλύτερα και για μεγαλύτερο διάστημα.

Δυστυχώς, το Ελληνικό(;) κοινοβούλιο έχει καταντήσει ένας περιοδεύων θίασος του χειρίστου είδους, που δεν προσφέρει τίποτε άλλο εκτός από απογοήτευση και αγανάκτηση. Το πολίτευμα έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα και μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητος πως πλέον έχει αποδειχθεί διάτρητο αλλά και επικίνδυνο.

Το σημερινό "πολίτευμα" της Ελλάδος δεν έχει λαϊκό έρεισμα και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την πλειοψηφία του λαού. Είναι ένα καθεστωτικό σύστημα, που ανακυκλώνει μαριονέτες και χάρτινες ιδεολογίες, που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει και να εμπιστευτεί.

Επιπλέον, ακόμα και η αντίδραση προς το καθεστώς είναι πλήρως κατευθυνόμενη, υποκινείται από τις ίδιες πηγές που χρηματοδοτούν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και γι' αυτό οι "λύσεις" που προτείνονται κατά καιρούς αποδεικνύονται ψεύτικες και ανεδαφικές.

Στην εποχή μας θριαμβεύει η υποκρισία, τα παχιά λόγια και η ανυπαρξία πράξεων. Η ανάγκη για αφύπνιση και εγρήγορση του μυαλού μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Δεν χωρούν άλλες δικαιολογίες και, κυρίως, δεν υπάρχει η παραμικρή πίστωση χρόνου ή "δεύτερη ευκαιρία" σε όλους όσοι υπηρέτησαν με οποιοδήποτε τρόπο το σύστημα!

Στώμεν καλώς! Δεν υπάρχει χρόνος για άλλους πειραματισμούς, που ανακυκλώνουν σκουπίδια στον αέρα που αναπνέουμε!

1 σχόλιο:

  1. Απο το 1974 που θυμαμαι,ποτε δεν ηταν πιο θλιβερη η συνθεση του κοινοβουλιου.Τι να πρωτοθαυμαση κανεις....Πολλακης,Λεβεντης,Ζουραρης...Τον τελευταιο, ζογκλερ της ελληνικης γλωσσης,ειχα συναντησει σε τραπεζα μεγαλου αγιορειτικου μοναστηριου και ειχα δει τον θαυμασμο των μοναχων,στο προσωπο του.Τωρα ,τριαντα χρονια αργοτερα,με ολους τους προβολεις επιτελους πανω του,εδειξε την τραγικη του ανεπαρκεια.
    Ποτε αλλοτε επισης,η πολιτικη ταξις,δεν ειχε τοσο αυτονομηθει απο τον λαο(αναλυτικωτερα σε αρθρα και ομιλιες του Καθηγητου κ.Γ.Κοντογιωργη).
    Σαν παραδειγματα αναφερω,τις δυο περιπτωσεις δημοτικων αρχοντων,του γηραιου χιππυ της Θεσσαλονικης και του αχρωμου,αοσμου και αγευστου των Αθηνων.Δινουν την εντυπωση,πως ειχαν εκλεγει ,πριν ακομη τους ψηφισει ο λαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή