Συναισθηματική αποβλάκωση - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

31/05/2017

Συναισθηματική αποβλάκωση

Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο κόσμος ψάχνει αφορμή για να κλάψει! Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς το θέατρο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) του παραλόγου, που ζούμε από την Δευτέρα. Ως δια μαγείας διαγράφηκαν από την ζωή ενός ανθρώπου όλα τα λάθη, οι παραλήψεις, τα πολιτικά ατοπήματα και εγκλήματα και όλοι κλαίνε(;), μάλλον την μοίρα τους και όχι τον πεθαμένο.

Μοναδικός κερδισμένος είναι τα "αφεντικά" του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, που έχουν στήσει τρικούβερτο γλέντι βλέποντας πρώην βασιλείς, δεξιούς, αριστερούς, πάνω, κάτω, να επιδίδονται σε θεατρινισμούς και πένθος κατά παραγγελία προς λαϊκή κατανάλωση.

Και ο «παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος» (για να θυμηθούμε τον Biermann) θρηνεί χαμένους ηγέτες(;) και αναπολεί το "μεγαλείο", που ο ίδιος έβριζε πριν από κάποια χρόνια. Του υπέδειξαν να συγκινηθεί και δάκρυσε, του προπαγάνδισαν πένθος και κλαίει. Το γιατί δεν τον απασχολεί! Δεν θα περάσουν καν 10 χρόνια για να ξεχάσει -αλήθεια αυτό του θυμίζει κάτι;- καθώς από το τριήμερο όλα θα γίνουν όπως πριν, δηλαδή δεν θα τον απασχολεί αν ζει ή αν πέθανε ένας (ακόμα) "απόστρατος" πολιτικός.

Αρνούμαι να πετάξω το μυαλό μου στα σκουπίδια και να ξεχάσω την πολιτική, που έπληξε ανεπανόρθωτα το Έθνος! Ο Θεός είναι Εκείνος, που θα μας κρίνει όλους και θα αποφασίσει το τι θα ξεχάσει και τι όχι από όλα όσα κάναμε και θα κάνουμε μέχρι το τέλος της ζωής μας. Εμείς έχουμε χρέος να στηλιτεύουμε, όχι τους ανθρώπους, αλλά τις συμπεριφορές, που ζημίωσαν την Πατρίδα μας! Τα δάκρυα και η θλίψη μας πρέπει να είναι για τους πραγματικούς Πατέρες μας, που όχι απλά χάσαμε, αλλά δεν τιμήσαμε ποτέ όσο θα έπρεπε, αγνοώντας και υποτιμώντας τις αμέτρητες ευεργεσίες τους προς εμάς.

Ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός και, κυρίως, ό,τι προβάλλουν τα Μέσα Ενημερώσεως(;) δεν είναι σημαντικό γεγονός, αλλά προπαγάνδα. Παρότι είχα αποφασίσει να μην σχολιάσω το γεγονός, θεωρώ πως μετά από την πλύση εγκεφάλου των τελευταίων ημερών είναι απαραίτητο να πει κάποιος το «στώμεν καλώς», χωρίς ωστόσο να καταφύγει στις ύβρεις και στις χυδαιότητες ορισμένων, που απλά φανέρωσαν το μέγεθος του complex κατωτερότητός τους.

Κλείνοντας θέλω να απευθύνω μια προσωπική ερώτηση στον αρχηγό του κόμματος της pizza και του frappé: Καλά όλοι οι άλλοι, που υποκρίνονται πως θλίβονται και κλαίνε. Εσείς δεν ντρέπεστε να υποκρίνεστε τον θλιμμένο, ιδιαίτερα τώρα που εκπληρώθηκαν οι κατάρες σας; Ή μήπως κι αυτές δεν τις εννοούσατε;

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ! Το σύστημα σας κοροϊδεύει και εσείς ζητάτε κι άλλο! Τρελοί, ανισόρροποι, προδότες, φασίστες, διεστραμμένοι, ακραίοι, τυχαίοι, αμοραλιστές και κάθε καρυδιάς καρύδι βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει την εμπιστοσύνη σας και να σας στέλνει ακόμα πιο βαθειά στον βούρκο! Έως πότε;

4 σχόλια:

  1. Βασίλης Μακρής31 Μαΐου, 2017 22:37

    Ίσως από τα καλύτερα άρθρα του Μανώλη Βολουδάκη. Ξαναήλθαν στη μνήμη οι στιγμές της φαραωνικής κηδείας του Α. Παπανδρέου του Ιουνίου του 1996. Έχει χαθεί προ πολλού η αίσθηση του μέτρου και επικρατεί παντού ένα πνεύμα παχυλής αμάθειας. Κι αυτό επιτείνει την κρίση στην οποία έχει βυθισθεί η χώρα. Δυστυχώς η Ελλάδα μεταβάλλεται σε χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όπου κυριαρχούν μεταξύ των άλλων η συγκινησιακή πανώλη, η συλλογική λήθη, η μαζική παράκρουση και οδυνηρή φρεναπάτη. Όταν μάλιστα διαστρεβλώνεται η ροή κάποιων γεγονότων όπως έχουν βιωθεί από αρκετούς από εμάς, τότε πιστεύω ότι όλη αυτή η κατά κόρον διάχυση τόσων ψευδολογιών δεν περιποιεί τιμή στον θανόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απεβίωσε πλήρης ημερών, ευρισκόμενος πλέον εις χείρας τού δικαιοκρίτου Θεού.
    Υπήρξε ένας εκ τών κυριωτέρων εκφραστών και στυλοβατών τού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που νέμεται τόν πλούτο τής Ελλάδος.
    Εύχομαι εκ βάθους καρδίας νά αποβιώση καί τό αντίχριστο πνεύμα τών ανθελλήνων που επιλέγουν καί στηρίζουν μέχρι ΚΑΙ σήμερα τέτοιους πολιτικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
    «Εθνάρχης» με εθνικές συμφορές
    Ανθρώπινα δεν θα τον κρίνω γιατί δεν τον γνώρισα. Μόνο να πω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.
    Για την πολιτική του διαδρομή, τώρα μετά την κηδεία του, να αναφέρω τα εξής τα οποία έζησα, και τα οποία δεν ξεχνιούνται:
    ΔΕΝ μπορεί να ξεχαστεί ο ρόλος του για την λεγόμενη «αποστασία» που μαζί με τον Πέτρο Γαρουφαλιά και το παλάτι έκαμαν το πραξικόπημα εκείνο, εναντίον του Γεωργίου Παπανδρέου του «Γέρου της Δημοκρατίας».
    ΔΕΝ ξεχνιούνται τα λεγόμενα Ιουλιανά και ο θάνατος (δολοφονία) του Σωτήρη Πέτρουλα το 1965.
    ΔΕΝ ξεχνιέται η 7χρονη Χούντα που ακολούθησε ως αποτέλεσμα της αποστασίας.
    ΔΕΝ ξεχνιέται η διχοτόμηση της Κύπρου ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Χούντας.
    ΔΕΝ ξεχνιέται το μίσος του για τον Μακάριο της Κύπρου που τον αποκαλούσε «μωροκαλόγηρο».
    ΔΕΝ ξεχνιέται η δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα το 1991 από στέλεχος της ΝΔ για να υπερασπιστεί την εκπαιδευτική πολιτική τού πρωθυπουργού που ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
    Οι πελατειακές σχέσεις και η διαπλοκή, ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής του διαδρομής και δράσης. Ο Στέφανος Μάνος πρώην υπουργός του, έγραψε σε νεκρολογία του στην καθημερινή, για να τον εξυμνήσει: «Ηγεμόνευε τηρώντας και τους παραδοσιακούς κανόνες των πελατειακών σχέσεων…»
    Ο λαός, που όλα αυτά τα γνωρίζει και τα έχει ζήσει και τα έχει υποστεί, ξέρει να δίνει και τα αντίστοιχα εύσημα και τους ανάλογους τίτλους…
    Να συγχωρούμε, ναι. Αλλά ας μη κάνουμε και εθνάρχες όσους ευθύνονται για εθνικές συμφορές…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος μεσος Ελληνας γνωριζει το σταυρικο πολιτικο φρονημα του ΜΕΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ που εθεσαν αιωνια πνευματικα θεμελια για να υπαρχομε εμεις σημερα;Ποσοι θυσιαστηκαν και θυσιαζονται καθημερινα για τη Πατριδα μας και ποσους θυσιασαν ολοι οι συγχρονοι πολιτικοι για να επιβιωσουν;

      Διαγραφή