Επέτειος ή ευκαιρία για φασαρία; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/02/2017

Επέτειος ή ευκαιρία για φασαρία;

Στην Ελλάδα(;) του 21ου αιώνα είσαι ό,τι δηλώσεις. Δεν έχει σημασία αν είσαι φασίστας, μπορείς να δηλώσεις πατριώτης. Δεν έχει σημασία αν είσαι διεφθαρμένος, μπορείς να δηλώσεις νόμιμος. Δεν έχει σημασία αν είσαι ληστής, μπορείς να δηλώσεις υπουργός. Δεν έχει σημασία αν είσαι διεστραμμένος, μπορείς να δηλώσεις φυσιολογικός.

Αφορμή γι' αυτή την διαπίστωση έδωσαν τα απαράδεκτα γεγονότα και οι φασαρίες, που στιγμάτισαν τον σημερινό (21 Φεβρουαρίου 2017) εορτασμό της απελευθερώσεως των Ιωαννίνων από τους Τούρκους. Φασίστες, "αριστεροί", πατριδοκάπηλοι, διεστραμμένοι και μη, παραβρέθηκαν καιροσκοπικά και υποκριτικά στον τόπο όπου πριν από έναν αιώνα και μία τετραετία κάποιοι αρνήθηκαν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους προκειμένου να πολεμήσουν και να τον απελευθερώσουν από τον κατακτητή.

Δεν υπάρχει καμία ντροπή, κανένας σεβασμός, καμία τιμή από ένα ολόκληρο Έθνος προς αυτούς που πέθαναν για αυτό. Σήμερα ο νεοέλληνας "κερδοσκοπεί" από την θυσία τους. Σήμερα ο κάθε τυχαίος έχει μια θεωρία και όλοι πρέπει να την σεβόμαστε αλλιώς θα θεωρηθούμε ρατσιστές. Ωστόσο, αν κάποιος ψελλίσει την Αλήθεια ή κάτι σχετικό με την Ορθόδοξη Πίστη, αυτομάτως είναι δακτυλοδεικτούμενος και χαρακτηρίζεται ως "Taleban" ή "Taliban" ανάλογα με το ποια γραφή προτιμάτε.

Συμμερίζομαι απόλυτα τον προβληματισμό και την ανησυχία του αγαπητού μου και φίλτατου συναγωνιστή στα Ιωάννινα, του γιατρού Θανάση Μαργαρίτη, που πολύ εύστοχα αναρωτιέται «Πώς αξιοποιήσαμε την ελευθερία μας και τι θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές; Γραικυλιστάν, ψευτορωμαίικο ή Ρωμηοσύνη;»

Ο Θεός να Αναπαύσει όλους τους αγωνιστές, που σκοτώθηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, και σε όλους εμάς να Δώσει φώτιση και συναίσθηση, μήπως και κάποια στιγμή καταλάβουμε το πόσο λανθασμένα βαδίζουμε!

Είναι καιρός να αποδείξουμε σε αυτούς που θυσιάστηκαν για μας, πως η θυσία τους δεν ήταν μάταιη. Φτάνει πια με την αβάσταχτη ελαφρότητα των θεωριών της Δύσης και του κάθε διεστραμμένου ψευτοκουλτουριάρη!

1 σχόλιο:

  1. Ευλογία η ιστοσελίδα σας που όση λιγοστή ώρα μένει μέσα στις υποχρεώσεις
    της ημέρας, μαθαίνουμε και λίγη ιστορία... Πότε πια θα καταλάβουμε πόσο
    ανώφελο είναι να ασχολούμαστε όλη μέρα με ποδοσφαιριστές, δήθεν διασημότητες ενώ υπάρχουν τόσα και τόσα πράγματα που δε ξέρουμε για την ιστορία μας....
    Αν αφιερώναμε έστω 10 λεπτά κάθε μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή