Τα Δυτικά συμφέροντα στοχεύουν να ζαλίσουν την Ρωσία (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

15/02/2017

Τα Δυτικά συμφέροντα στοχεύουν να ζαλίσουν την Ρωσία (2)

Ο Berke λέει ότι μέρος της συμφωνίας που θα προσφερθεί στον Пу́тин είναι «η αυξημένη πρόσβαση στην τεράστια Ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, η αποκατάσταση της Δυτικής χρηματοδοτικής πίστωσης, η πρόσβαση στην Δυτική τεχνολογία και μια θέση στο τραπέζι της λήψεως των παγκοσμίων αποφάσεων, δηλαδή τα πάντα που χρειάζεται η Ρωσία και θέλει απεγνωσμένα». Το κερασάκι στην τούρτα είναι η επίσημη αναγνώριση της «Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας».

Η Ρωσία μπορεί να τα θέλει όλα αυτά, αλλά είναι ανοησία το ότι χρειάζεται κάτι από αυτά.

Η Κριμαία είναι μέρος της Ρωσίας, όπως ήταν για 300 χρόνια, και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό. Τι θα σήμαινε αν το Μεξικό δεν αναγνώριζε ότι το Texas και η California είναι κομμάτι των ΗΠΑ; Τίποτα.

Η Ευρώπη έχει λιγοστές εναλλακτικές λύσεις για τη Ρωσική ενέργεια.

Η Ρωσία δεν χρειάζεται την Δυτική τεχνολογία. Πράγματι, η στρατιωτική της τεχνολογία είναι ανώτερη από την αντίστοιχη στην Δύση.

Επιπλέον, η Ρωσία σίγουρα δεν χρειάζεται τα Δυτικά δάνεια. Γεγονός είναι πως θα ήταν μια πράξη παραφροσύνης να τα αποδεχθεί.

Είναι ένας αυτοεξυπηρετούμενος Δυτικός μύθος το ότι η Ρωσία χρειάζεται ξένα δάνεια. Αυτός ο μύθος κατοχυρώνεται στην νεοφιλελεύθερη οικονομία, που είναι όργανο της Δυτικής εκμετάλλευσης και του ελέγχου των άλλων χωρών. Η πιο επικίνδυνη απειλή της Ρωσίας είναι οι νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι της χώρας.

Η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα έχει πείσει την Ρωσική κυβέρνηση ότι θα ήταν πληθωριστικό να χρηματοδοτήσει τα Ρωσικά έργα ανάπτυξης με την έκδοση πιστωτικών Κεντρικής Τράπεζας. Τα ξένα δάνεια είναι απαραίτητα υποστηρίζει η Κεντρική Τράπεζα.

Κάποιος πρέπει να διδάξει στην Ρωσική Κεντρική Τράπεζα βασικά οικονομικά πριν η Ρωσία μετατραπεί σε ακόμα ένα Δυτικό υποτελή. Βασικό μάθημα: Όταν η πίστωση της Κεντρικής Τράπεζας χρησιμοποιείται για την χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων, αυξάνει η προσφορά σε ρούβλια, αλλά το ίδιο γίνεται και με τα παραγόμενα από τα έργα. Έτσι, τα αγαθά και οι υπηρεσίες αυξάνονται με την χορήγηση χρήματος. Όταν η Ρωσία δανείζεται σε ξένο νόμισμα από το εξωτερικό, η προσφορά χρήματος αυξάνει επίσης, αλλά το ίδιο κάνει και το εξωτερικό χρέος. Η Ρωσία δεν ξοδεύει τα ξένα νομίσματα για τα έργα, αλλά τα τοποθετεί στα συναλλαγματικά αποθέματά της. Η Κεντρική Τράπεζα εκδίδει το ίδιο ποσό σε ρούβλια για να πληρώσει τους λογαριασμούς των έργων, όπως θα έκανε και στην περίπτωση που δεν υπήρχε το ξένο δάνειο. Όλο το ξένο δάνειο πηγαίνει στο να χρεώσει την Ρωσία με την καταβολή των τόκων στον ξένο πιστωτή.

[ προηγούμενη σελίδα ] [ επόμενη σελίδα ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου