Η διακήρυξη πολέμου του Trump (3) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/01/2017

Η διακήρυξη πολέμου του Trump (3)

Ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος στις ΗΠΑ έχει απομονωθεί από την βούληση, τις επιθυμίες και τις ανάγκες του λαού. Τώρα ο Trump λέει ότι οι πολιτικοί θα είναι υπόλογοι στον λαό. Αυτό, φυσικά, θα σήμαινε μια μεγάλη πτώση στην ασφάλεια των αξιωμάτων τους, στο εισόδημα και στον πλούτο τους.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός των ομάδων, που χρηματοδοτείται από δεν-ξέρουμε-ποιούς. Για παράδειγμα, η RootsAction απάντησε σήμερα στην ισχυρή δέσμευση του Trump ότι θα σταθεί μαζί με όλους τους ανθρώπους απέναντι στο Κυβερνών Καθεστώς με το να «ζητήσει από το Congress να κατευθύνει την House Judiciary Committee (το Σώμα Δικαστικής Επιτροπής) να κινήσει διαδικασία έρευνας μομφής» και στέλνοντας χρήματα για την αμφισβήτηση του Τrump.

Μια άλλη ομάδα φανατικών του εχθρών, η human rights first (υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων), επιτίθεται στην υπεράσπιση των συνόρων μας από τον Τrump, ότι κλείνει ένα «καταφύγιο ελπίδας για εκείνους που διώκονται». Σκεφτείτε το αυτό για ένα λεπτό. Σύμφωνα με την φιλελεύθερο-προοδευτική-αριστερά και τις φυλετικές οργανώσεις των ομάδων συμφερόντων, οι ΗΠΑ είναι μια ρατσιστική κοινωνία και ο πρόεδρος Trump είναι ρατσιστής. Ωστόσο, άνθρωποι υποκείμενοι στον Αμερικανικό ρατσισμό προσπαθούν να ξεφύγουν από διώξεις ερχόμενοι στην Αμερική όπου θα διώκονται φυλετικά; Δεν έχει νόημα. Οι παράνομοι έρχονται εδώ για δουλειά. Ρωτήστε τις κατασκευαστικές εταιρείες. Ρωτήστε τα σφαγεία ζώων και κοτόπουλων. Ρωτήστε την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού σε περιοχές διακοπών.

Αυτή η λίστα που περιλαμβάνει αυτούς που έχει κηρύξει πόλεμο ο Trump είναι αρκετά μεγάλη, παρότι υπάρχουν κι άλλοι που μπορούν να προστεθούν.

Θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί ένας 70χρονος δισεκατομμυριούχος με ανθηρές επιχειρήσεις, με μια όμορφη γυναίκα και ευφυή παιδιά είναι πρόθυμος να δώσει τα τελευταία του χρόνια στο απίστευτο άγχος του να είναι πρόεδρος με την αγχωτική agenda του να δώσει την διακυβέρνηση πίσω στα χέρια του Αμερικανικού λαού. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Trump έχει κάνει τον εαυτό του στόχο δολοφονίας. Η CIA δεν πρόκειται να παραιτηθεί και να απομακρυνθεί. Γιατί να αναλάβει κάποιος την μεγάλη αποκατάσταση της Αμερικής, που Trump έχει δηλώσει, όταν αυτός θα μπορούσε, να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια του διασκεδάζοντας πάρα πολύ;

Όποιος και αν είναι ο λόγος, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες γι' αυτό και αν είναι ειλικρινής, πρέπει να τον υποστηρίξουμε. Αν αυτός δολοφονηθεί, θα πρέπει να πάρουμε τα όπλα, να κάνουμε στάχτη εντελώς το Langley [σημ. ΜΒΒ: στο Langley βρίσκεται η έδρα της CIA ] και να σκοτώσουμε κάθε έναν από αυτούς.

Αν πετύχει, αξίζει τον χαρακτηρισμό: Trump ο Μέγας!

Η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, η Βενεζουέλα, ο Ισημερινός, η Βολιβία, καθώς και κάθε άλλη χώρα στη λίστα χτυπημάτων της CIΑ θα έπρεπε να κατανοήσει ότι η άνοδος του Trump είναι ανεπαρκής προστασία. Η CIA είναι μια παγκόσμια οργάνωση. Οι κερδοφόρες επιχειρήσεις της παρέχουν εισόδημα ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ. Η οργάνωση είναι σε θέση να αναλάβει επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τον πρόεδρο ή ακόμα και τον δικό της Διοικητή.

Η CIA είχε περίπου 70 χρόνια για να εδραιώσει τον εαυτό της. Δεν έχει απομακρυνθεί.

[ προηγούμενη σελίδα ] [ αρχή άρθρου ]

3 σχόλια:

  1. Όντως τεκμηριωμένο και χρήσιμο άρθρο. Ωστόσο Είναι τελείως άκυρο να αναρωτηθεί κάποιος αν αυτός ο τύπος πλούτισε πολύ απλά επειδή είναι μέρος του συστήματος και συνεπώς ανέβηκε στην εξουσία με τις ευλογίες της cia για να παίξει ένα ακόμα ρόλο στην κοινωνία του θεάματος? Μήπως παρόλο που ο ίδιος ίσως έχει λάβει αφελώς τις διαβεβαιώσεις του αποτελεί το ιδανικό πρόσωπο να χρεωθεί την κατάρρευση των ΗΠΑ και των αξιών που επικαλείται? Υπάρχει περίπτωση ο γενικός πόλεμος να έχει ήδη από ξεκινήσει από την 11 Σεπτεμβρίου και να κλιμακώνεται στο μέτρο της αμαρτωλότητας μας, ανεξάρτητα από τα προβεβλημένα πρόσωπα? Αυτεξούσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..πολύ καλή η μετάφραση, πλην όμως κάνει το ίδιο μόνιμο λάθος μςε το 99% των ελλήνων μεταφραστών!!.. και έτσι δυστυχώς παρεξηγεί και αμαυρώνει το όνομα του "φιλελευθερισμού".

    ...Liberal στους αγγλοσάξωνες δεν είναι πιά αυτό που εμείς εδώ αποδίδουμε ομαδικά και συλλήβδην ως "φιλελεύθερος" ...κάθε 'αλλο...
    ... Liberal είναι πλέον, λόγω της κρατιστικής και αριστερής του χροιάς και τάσης , ο "ελευθεριακός", ο "αριστερός" , ο "ελευθεριάζων", κλπ.
    Γι'αυτό οι πραγματικοί φιλελεύθεροι (με την σωστή έννοια του όρου) αυτοπροσδιορίζονται πλέον ως Libertarians. Μικρή η διαφορά στο όνομα αλλά με αντιδιαμετρικά αντίθετες απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O κ. Βολουδάκης ορθώς μετέφρασε το "liberal". Εκτός των άλλων θα πρέπει να δούμε την μεταφραστική χροιά υπό το βάρος του νοήματος και του πνεύματος που αποδίδεται στον υπό μετάφραση όρο βάσει της τρέχουσας συγκυρίας. Προς επίρρωση παρατίθενται οι παρακάτω αναρτήσεις :

    http://politics.stackexchange.com/questions/353/what-is-the-difference-between-liberalism-and-libertarianism

    https://www.quora.com/What-is-the-key-difference-between-liberal-and-libertarian

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή