Εφιαλτικά σενάρια! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/01/2017

Εφιαλτικά σενάρια!

Μετά την αποτυχία της Ελληνικής κυβερνήσεως, στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου 2017, απομένει ένα χρονικό διάστημα μικρότερο του μηνός προκειμένου να επέλθει συμφωνία ανάμεσα στους δανειστές και στο καθεστώς, που τυραννάει την Πατρίδα μας.

Το CNN αλλά και οι λοιποί μισθοφόροι προβοκάτορες της Δύσης στον τομέα της Ενημέρωσης(;) εκτιμούν πως υπάρχουν τέσσερα πιθανά σενάρια, που θα συμβούν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου του 2017 και την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup.

Το πρώτο σενάριο είναι ακόμα μία ήττα της κυβερνήσεως και η αποδοχή των πρόσθετων μέτρων που ζητούν οι δανειστές, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νέος δημοσιονομικός κόφτης από το 2019. Η συγκυβέρνηση "ωρύεται" πως αυτό το σενάριο είναι εκτός κάθε συζητήσεως και θα πρέπει να το εννοεί αν δεν θέλει πολιτικά να χάσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας της (όποιο και αν της έχει απομείνει).

Το δεύτερο σενάριο θέλει τους δανειστές να υποχωρούν, την Ελλάδα να εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) της ECB και να μην ληφθούν νέα μέτρα. Αυτό το σενάριο -εκτός του ότι παραπέμπει στο «ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα»- σημαίνει πως η Γερμανία θα αποδεχθεί να παραμείνει μόνο ο ESM στο πρόγραμμα της Ελλάδος, αφού η παραμονή του ΔΝΤ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αποτελέσματα και προϋποθέτει νέα μέτρα.

Το τρίτο σενάριο είναι η εμμονή της κυβέρνησης στην τρέλα της "δημιουργικής ασάφειας", η εν μέρη υπαναχώρηση των δανειστών και μία λύση που δεν θα κάνει χαρούμενο κανέναν. Σίγουρα για να ισχύσει αυτό το σενάριο θα πρέπει να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στις αρχές Μαρτίου του 2017. Αυτό θα ικανοποιήσει τους δανειστές, που μέχρι τον Ιούνιο δεν θα κάνουν λόγο για νέα μέτρα, αλλά θα φέρει κοινωνικές αναταραχές και κυβερνητικό διχασμό που θα τραυματίσει θανάσιμα το παράταιρο σχήμα της συγκυβέρνησης.

Το τέταρτο και πιθανότερο σενάριο είναι η διεξαγωγή εκλογών. Όχι πως πρόκειται να βγει κάτι από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. Ήδη οι πιστοί υπηρέτες των Ευρωπαίων προετοιμάζονται για να αναλάβουν αυτοί να ολοκληρώσουν ό,τι δεν κατάφεραν οι "επαναστάτες", που μας έφεραν τον τρίτο και πιο βαρύ δανειακό ζυγό, μαζί με τους περιορισμούς στην πρόσβαση των χρημάτων μας, την ανελέητη φορολογία και το ξεπούλημα της Εθνικής περιουσίας, συνεχίζοντας αυτό που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Τα σενάρια είναι το ένα χειρότερο από το άλλο, εκτός αν... Κάποτε μια ολόκληρη Νινευί κατάφερε τον Θεό να αλλάξει σχέδια μόνο με την μετάνοιά της! Οι Έλληνες, που να πάρει η ευχή, δεν μπορούν έστω και την τελευταία στιγμή να ξυπνήσουν και να ψηφίσουν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ;

2 σχόλια:


  1. Μανώλη θέλω να μας γνωστοποιησεις επιχειρήματα για εκείνη την κυβερνητική περίοδο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που πιστεύει πως αν κυβερνουσε ο Σαμαράς και δεν γινοντουσαν εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 θα μας βγάζανε από τα μνημονια και θα ερχοτανε ανάπτυξη. Αν Θυμαμε καλά πριν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου είχε συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή της " ΚΟΙΝΩΝΊΑ " και στο δελτίο τύπου λέγατε πως πρέπει να αφήσει η αντιπολιτευση (Τσιπρας τότε) την κυβέρνηση να εκτεθεί στους υπολογισμούς τις στα οικονομικά και τότε να ζητήσει να γίνουν εκλογές.

    Μπορείς να μας εμπλουτισεις με επιχειρήματα στο πως να πεισουμε ότι και με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα ερχόταν καταστροφή;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Θάνο,

    Αυτοί που ισχυρίζονται αυτά που περιέγραψες δεν πρόκειται να πεισθούν ποτέ γιατί είναι αμετανόητοι κομματικοί ακόλουθοι της ΝΔ, που εξακολουθούν να καταστρέφουν την Πατρίδα μας με την οπαδική και διαπλεκόμενη στάση τους.

    Το βασικό επιχείρημα προς αυτούς του κυρίους είναι το ό,τι ο Σαμαράς δεν υποχρεώθηκε, αλλά ΜΟΝΟΣ του θέλησε να ρίξει την κυβέρνηση, κοιτώντας το προσωπικό πολιτικό του συμφέρον. Άλλωστε το πολιτικό του παρελθόν και η διαδρομή του λένε πολλά...

    Ήξερε καλά το τι θα επακολουθούσε και αυτό φάνηκε και από την στάση που είχε ο διάδοχος του, που ΑΥΤΟΣ επέλεξε. Θυμήσου: http://voloudakis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_28.html

    Η στάση της ΝΔ στο δημοψήφισμα ήταν να υποστηρίξει την παραμονή στα μέτρα της λιτότητος με κάθε κόστος! Άρα; Τι διαφορετικό είχε να αντιτάξει; Αν όντως πίστευε στην πολιτική του Σαμαρά, δεν θα έβγαινε με παρρησία να πει, όχι στο δημοψήφισμα και εκλογές άμεσα; Δεν το έκανε γιατί παίζουν στο ίδιο παιχνίδι ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ!

    Φίλε Θάνο, πολλές φορές τα πολλά λόγια είναι περιττά! Όλοι όσοι σε ρωτούν αυτές τις ανοησίες δεν πρόκειται να ψηφίσουν κάτι άλλο, εκτός από τα κόμματα που διέλυσαν τον τόπο! Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" έμπρακτα έδειξε το ποια είναι, με μία πράξη που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΜΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Στην παρωδία των εκλογών που προκήρυξε η ΝΔ απείχε, παροτρύνοντας ταυτόχρονα τους φίλους της να στηρίξουν το ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μέχριο να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της. Πολλοί δεν κατάλαβαν την κίνησή μας! Εμείς, όμως, ξέραμε καλά πως όλα είναι ΨΕΜΜΑΤΑ και ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ! Δεν μας άκουσαν τότε, τώρα ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;

    Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που έχει ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ και κυρίως δεν διακατέχεται από προσωπικές μικροφιλοδοξίες και κρυφές agendas. Γιατί λοιπόν ρωτούν εμάς και όχι αυτούς που ψήφισαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή