Η πανικόβλητη Δύση ηρωοποιεί τον Пу́тин - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

31/12/2016

Η πανικόβλητη Δύση ηρωοποιεί τον Пу́тин

Η αψυχολόγητη και ανόητη κίνηση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Barack Hussein Obama II, να απελάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες λίγες μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά, φαίνεται πως θα γυρίσει σε βάρος των νεοσυντηρητικών αλλά και γενικότερα της Δύσης.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Влади́мир Влади́мирович Пу́тин δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και εξέδωσε μία ανακοίνωση πολιτικής ανωτερότητος, που εκθέτει για ακόμα μία φορά τους Δυτικούς και τις μεθοδεύσεις τους, που υπονομεύουν την παγκόσμια ειρήνη.

«Η νέα εχθρική κίνηση της απερχόμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ προσπαθεί να προκαλέσει έχοντας ως στόχο την περαιτέρω υπονόμευση των Ρωσο-αμερικανικών σχέσεων. Αυτό είναι σαφώς αντίθετο προς τα θεμελιώδη συμφέροντα των δύο λαών, του Ρωσικού και του Αμερικανικού. Εάν ληφθεί υπόψη και η βαρύνουσα ευθύνη της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στη διατήρηση της παγκόσμιας ασφάλειας, η κίνηση αυτή προκαλεί ζημιά σε ολόκληρο το οικοδόμημα των διεθνών σχέσεων.

Σύμφωνα με την επικρατούσα διεθνή πρακτική, η Ρωσική πλευρά έχει κάθε δικαίωμα να δώσει μία αντίστοιχη απάντηση.

Διατηρώντας το δικαίωμα να προβούμε σε αντίποινα, δεν θα πέσουμε στο επίπεδο "κατινιάς" της ανεύθυνης διπλωματίας, αλλά θα προχωρήσουμε σε βήματα προς την αποκατάσταση των Ρωσο-αμερικανικών σχέσεων που θα χτιστεί στην βάση της πολιτικής, που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση του προέδρου D.Trump.

Επιστρέφοντας στην πατρίδα τους οι Ρώσοι διπλωμάτες θα περάσουν τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς στον κύκλο των συγγενών και των φίλων τους, στο σπίτι τους. Εμείς δεν θα δημιουργήσουμε προβλήματα στους Αμερικανικούς διπλωμάτες. Εμείς δεν θα στείλουμε πίσω κανέναν. Εμείς δεν θα απαγορεύσουμε στις οικογένειες και στα παιδιά τους να γιορτάσουν και να χαρούν στα μέρη που συνηθίζουν να περνούν τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς. Επιπλέον, καλώ όλα τα παιδιά των Αμερικανών διπλωματών που είναι διαπιστευμένοι στη Ρωσία, να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Κρεμλίνο.

Είναι κρίμα που η κυβέρνηση του προέδρου Obama ολοκληρώνει το έργο της με αυτόν τον τρόπο, αλλά, παρά ταύτα, εύχομαι στον ίδιο και στην οικογένειά του Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.


Πολλές ευχές και ότι καλύτερο στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο D. Trump και στον Αμερικανικό λαό!

Εύχομαι σε όλους κάθε καλό και ευημερία!
».


[ https://youtu.be/xz_ez3kJzMU ]

Αντί άλλου σχολίου θα προσθέσουμε μόνο την ευχή να επικρατήσει το πνεύμα του Ρώσου Προέδρου μέχρι τέλους και να αποφευχθούν τα χειρότερα, που από ό,τι φαίνεται είναι πιο κοντά από ποτέ!

Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους, με περισσότερη σκέψη προς τον συνάνθρωπο και λιγότερη για τους εαυτούς μας!

1 σχόλιο:

  1. Η Αμερικάνικη κατάντια δέν έχει πάτο.
    Και μη χειρότερα...αν και δεν το βλέπω...τα χειρότερα θα έρθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή