Η αξιολόγηση ΔΕΝ θα κλείσει! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

07/11/2016

Η αξιολόγηση ΔΕΝ θα κλείσει!

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε έναν ανούσιο και αναποτελεσματικό, πλην όμως υποχρεωτικό, ανασχηματισμό, προωθώντας στις καίριες θέσεις τα πρωτοπαλλήκαρά του, με πρώτη και καλύτερη την άπειρη νεαρή νεοδιόριστη υπουργό Εργασίας.

Είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός προσπάθησε να ανταποδώσει την "πίστη" και την "αφοσίωση" όλων αυτών που τον ενίσχυσαν στην εσωκομματική κόντρα, που μαίνεται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός βλέποντας την αφερέγγυα στάση του αρχηγού των ανεύθυνων Ελλήνων -άργησε πολύ να καταλάβει ποιος είναι ο "συγκυβερνήτης" του- προσπαθεί να αποσπάσει "στελέχη" διψασμένα για εξουσία σε περίπτωση, που ο εταίρος του στην κυβέρνηση αποφασίσει για καθαρά και μόνο προεκλογικούς λόγους να εμφανιστεί με τον μανδύα του "πιστού τέκνου της Εκκλησίας" και υλοποιήσει την "απειλή" του για πτώση της κυβέρνησης.

Η δήλωση αυτή του πολιτικάντη υπουργού Αμύνης δεν είναι τυχαία. Προκαλώ όλους τους πολιτικάντηδες, όλων των κομμάτων, να αρνηθούν εγγράφως πως δεν έχουν ήδη στα χέρια τους προσχέδιο της τέταρτης δανειακής σύμβασης, που πρέπει να υπογράψει η Ελλάδα το αργότερο μέχρι το πρώτο τετράμηνο του 2017. Ο υπουργός γνωρίζοντας πολύ καλά την πραγματικότητα, προχώρησε στην "δακρύβρεχτη" δήλωση προς τον Αρχιεπίσκοπο με σκοπό να κερδίσει την εύνοιά του, αλλά και να διαγράψει από τις συνειδήσεις των Ελλήνων το ότι συνήργησε στην υπογραφή της τρίτης δανειακής σύμβασης και στην διαστρέβλωση της λαϊκής προσταγής για τον τερματισμό της λιτότητος.

Το μόνο, όμως, που πέτυχε είναι να πείσει και τον πλέον δύσπιστο πως είναι παντελώς αναξιόπιστος και αφερέγγυος και δεν διαφέρει καθόλου από τον έτερο "πατριώτη"-καιροσκόπο και εξίσου ανυπόληπτο πρόεδρο του "λάος", που προκειμένου να εκτελέσει την διατεταγμένη "υπηρεσία" του, στήριξε την προδοτική κυβέρνηση του υπαλλήλου των Βρυξελλών, Λουκά Παπαδήμου.

Οι επόμενες μέρες είναι προδιαγεγραμμένες και δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να καταλάβει πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα. Σήμερα, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση (15:00 ώρα Βρυξελλών ή 16:00 ώρα Ελλάδος) του Eurogroup αναμένεται να συζητηθούν ως θέματα της ημερησίας διατάξεως, η δεύτερη αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος "διάσωσης" και η έκθεση της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS).

Είναι σαφές πως το αποτέλεσμα της αξιολόγησης δεν θα είναι αυτό που αναμένει η κυβέρνηση και δεν θα υπάρξει συμφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει υποκριτικά να ισχυρίζεται στο εσωτερικό πως "διαπραγματεύεται", ενώ στο εξωτερικό θα κανονίσει τις λεπτομέρειες για την μεταβίβαση της εξουσίας στην ΝΔ, που είναι πρόθυμη και θα υπογράψει την τέταρτη καταδίκη της Ελλάδος.

Όσο για τους νεοέλληνες; Ασχολούνται ακόμα με την yoga, τα pokemon και ... τον δημόσιο θηλασμό! Πώς καταντήσαμε έτσι ως Έθνος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου