Η κρυφή Συνθήκη για το περιβάλλον - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/10/2016

Η κρυφή Συνθήκη για το περιβάλλον

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ., το ποτάμι, οι ανεύθυνοι Έλληνες και οι "κεντρώοι" της pizza και του frappé ψήφισαν υπέρ, "παρόντες" χωρίς να λάβουν θέση (ως συνήθως) δήλωσαν οι ακροδεξιοί της χρυσής αυγής, ενώ το ΚΚΕ εξακολούθησε την τακτική του "όχι σε όλα" στο καίριο, αλλά "θολό"ζήτημα, που αφορά στην επικύρωση της Συμφωνίας των Παρισίων του 2015.

Η συγκεκριμένη Συμφωνία υποτίθεται πως αφορά στα μέτρα που θα λάβουν οι χώρες, που την υπογράφουν, προκειμένου να προστατεύσουν το περιβάλλον. Όμως, πρόκειται για κάτι πέρα από αυτό αν κρίνει κανείς από την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα. Ήδη, το Ευρωκοινοβούλιο προχώρησε στην επικύρωση της συμφωνίας εκ μέρους της Ενώσεως με 610 ψήφους υπέρ, 38 κατά και 31 αποχές.

Το κείμενο της Συνθήκης υπάρχει στα Αραβικά, στα Κινέζικα, στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Ρώσικα και στα Ισπανικά, γεγονός που προσωπικά με προβληματίζει σχετικά με το πως ψήφισαν οι Έλληνες βο(υ)λευτές. Τα δείγματα της γλωσσομάθειας του πρωθυπουργού, αλλά και πολλών Ελλήνων κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά ώστε να συμπεράνουμε πως γνωρίζουν ή κατάλαβαν ποια Συμφωνία επικύρωσαν.

Απεναντίας, μια προσεκτική ματιά στα όσα περιγράφει το ίδιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (Consilium) ως συμπεράσματα της διάσκεψης των Παρισίων, θα πρέπει να μας προβληματίσει πολύ και, κυρίως, πρέπει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ακόμα ένα βήμα προς την μία και ενιαία κυβέρνηση. Το Consilium τονίζει πως πρόκειται για ιστορικό γεγονός, αφού είναι η πρώτη παγκόσμια νομικά δεσμευτική συμφωνία, που έχει επιτευχθεί: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαιρετίζει το ιστορικό αποτέλεσμα που επετεύχθη στο Παρίσι όπου η παγκόσμια κοινότητα ενέκρινε την πρώτη παγκόσμια και νομικώς δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα η οποία έχει ως στόχο να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη πολύ κάτω των 2°C και να συνεχιστούν οι προσπάθειες ώστε να περιοριστεί στους 1,5°C».

Στην συνέχεια «καλεί την Επιτροπή και το Συμβούλιο να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της COP21 έως τον Μάρτιο του 2016, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο πολιτικής για το κλίμα και την ενέργεια για το 2030 και προετοιμάσουν τα επόμενα βήματα», γεγονός που δείχνει την σπουδαιότητα του ζητήματος σύμφωνα με τις προτεραιότητες της Ενώσεως.

Το σημαντικότερο, όμως, βρίσκεται σε αυτά που ζητάει το Consilium: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αξιολόγησε την πρόοδο όσον αφορά την οικοδόμηση της Ενεργειακής Ένωσης με μακρόπνοη πολιτική για το κλίμα σε όλες τις διαστάσεις της. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητεί:
(α) την ταχεία υποβολή των σχετικών νομοθετικών προτάσεων σύμφωνα με τις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές·
(β) την πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ενεργειακή απόδοση και άλλα μέτρα, όπως οι βελτιωμένες επενδυτικές ευκαιρίες, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 2020·
(γ) την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την έρευνα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα·
(δ) την ταχεία υλοποίηση έργων κοινού ενδιαφέροντος και τη βέλτιστη χρήση των υποδομών προς όφελος μιας πλήρως λειτουργικής και διασυνδεδεμένης αγοράς καθώς και της ενεργειακής ασφάλειας. Κάθε νέα υποδομή θα πρέπει να συνάδει πλήρως με την τρίτη δέσμη μέτρων για την ενέργεια και τις λοιπές εφαρμοστέες διατάξεις της Ε.Ε., καθώς και με τους στόχους της Ενεργειακής Ένωσης
».

Με πρόσχημα το περιβάλλον πρόκειται να επιβληθούν νέοι νόμοι, νέοι κανόνες, νέες συνθήκες όπου θα έχουν σκοπό να οδηγήσουν στην "ολοκληρωμένη στρατηγική", που θα "αξιοποιεί" όλους τους πόρους (υποδομές) ανεξαρτήτως που βρίσκονται αυτοί!

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, αλλά φαίνεται πως δεν έχουμε ακόμα καταλάβει σε πόσο δεινή θέση έχει περιέλθει η Ελλάδα μας με την προσχώρησή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται και τα πάντα καθοδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια. Γι' αυτό αν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα δείτε πως όλοι οι αρχηγοί κρατών δεν είναι ηγέτες, αλλά μαριονέτες με πολύ γερούς ... σπάγκους!

1 σχόλιο:

  1. Ποίος εχέφρων πολίτης μπορεί νά έχη άκριτα εμπιστοσύνη σε οτιδήποτε προέρχεται από τήν ΕΕ; Κατά κανόνα, πίσω από θολά καί γενικόλογα κείμενα νόμων κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα! Πολλάκις έχει αποδειχθεί αυτό.Η ΕΕ έχει εξελιχθεί σ' ένα κέντρο λήψης σατανικών αποφάσεων εις βάρος τών πολλών καί υπέρ τών ολίγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή