Οδηγός της πολυπόθητης GRexit, η BRexit! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

17/06/2016

Οδηγός της πολυπόθητης GRexit, η BRexit!

Οι πρόσφατες δηλώσεις της προέδρου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Madeleine Odette Lagarde, υπέρ της ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους με στόχο την επιστροφή της Ελλάδος στην ανάπτυξη και στις αγορές, μαρτυρούν την διαφορά πολιτικής ανάμεσα στο Ταμείο και στην Ε.Ε. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως γίνεται ολοένα και πιο πιθανό το σενάριο της αποχώρησης του ΔΝΤ από την χώρα και την διαχείριση του χρέους.

H Lagarde επιμένει στην πάγια τακτική του Ταμείου για επαναξιολόγηση της δυνατότητας αποπληρωμής του Ελληνικού χρέους και για τις ενέργειες, που πρέπει να γίνουν προκειμένου να μειωθεί σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις που αφορούν στην Ελληνική οικονομία.

Σχολιάζοντας την συμφωνία του eurogroup -τον Μάιο- σχετικά με την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους, ανέφερε, πως είναι "ενθαρρυντικό" το γεγονός ότι η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της κατέληξαν σε μια συμφωνία και πως το ΔΝΤ αναμένει πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της μέσα στους επόμενους μήνες. Τόνισε, επίσης, πως η δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους θα επαναξιολογηθεί αργότερα από το ΔΝΤ με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα, που θα έχει η εφαρμογή των μέτρων αυτών, το τότε διαμορφωμένο μακροοικονομικό πλαίσιο, καθώς και τις τότε εκτιμήσεις για την ανάπτυξη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε πως το ΔΝΤ δεν έχει υπογράψει την συμφωνία για το χρέος και πως το Ταμείο δε συμμετέχει με δικό του πρόγραμμα. Ωστόσο δέχθηκε πως οι Ευρωπαίοι ενσωμάτωσαν στη συμφωνία τους με την Ελλάδα κάποιες από τις προτάσεις του ΔΝΤ. Οι ενδείξεις είναι πως το ΔΝΤ αποχωρεί οριστικά από την υπόθεση της Ελλάδος, γνωρίζοντας πως η πολιτική, που ακολουθείται από την Ε.Ε. και σύσσωμο (χωρίς την παραμικρή εξαίρεση) το προδοτικό Ελληνικό πολιτικό σύστημα, δεν οδηγεί πουθενά παρά στην εξαθλίωση της χώρας.

Αλλά και η Γηραιά Αλβιών ετοιμάζει ένα καίριο χτύπημα στο τερατούργημα της Ε.Ε. καθώς την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016, διεξάγεται το δημοψήφισμα, που θα κρίνει την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση(;). Οι ενδείξεις και οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για την έξοδο των Βρετανών και για μία βαθιά ρωγμή στα θεμέλια του πολιτικού μορφώματος, που προωθεί με βία και φασισμό την παγκόσμια διακυβέρνηση στην Ευρώπη.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι Βρετανοί αποτελούν την τελευταία ελπίδα της ανεξαρτησίας των κρατών της Ευρώπης. Εάν κι αυτοί αποδειχθούν δουλοπρεπείς και αλλοτριωμένοι ώστε να στηρίξουν την Ε.Ε., τότε δεν υπάρχει ελπίδα στην γηραιά ήπειρο καθώς θα δυναμώσουν τους φασίστες γραφειοκράτες των Βρυξελλών, που με την σειρά τους θα εξαπολύσουν την τελική και ολοκληρωτική επίθεση κατάκτησης της Ευρώπης.

Οι Έλληνες πέρυσι τον Ιούλιο έμειναν όρθιοι με το κεφάλι ψηλά και φώναξαν ΟΧΙ στην λιτότητα των Ευρωπαίων κατακτητών, αλλά προδόθηκαν από τους προδότες πολιτικούς τους. Στην συνέχεια, αντί να τους τιμωρήσουν, τους επανεξέλεξαν δύο (μόλις) μήνες μετά την προδοσία, αποδεικνύοντας πως δεν τους αξίζει η ελευθερία!

Θέλω να πιστεύω πως οι Βρετανοί θα είναι πιο γενναίοι από τους Έλληνες. Δεν έχει σημασία αν η φράση «στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» ανήκει στον Francis Edward Noel-Baker ή στον Sir Winston Leonard Spencer-Churchill. Αυτό που έχει σημασία είναι πως στις μέρες μας δεν ισχύει και αυτό είναι τραγικό!

Μακάρι οι Βρετανοί να πολεμήσουν σαν τους προγόνους μας και να μην φανούν δουλοπρεπείς σαν τους σημερινούς νεο-Έλληνες. Εύχομαι η BRexit να δώσει κουράγιο στους δουλοπρεπείς νεο-Έλληνες και να τολμήσουν με την σειρά τους την GRexit. Το σαπιοκάραβο της Ε.Ε. βυθίζεται και όσοι δεν το εγκαταλείψουν έγκαιρα θα βρεθούν μαζί του στον βυθό της διάλυσης και του χάους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου