Προβοκατόρικη και άθλια ενημέρωση - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

14/06/2016

Προβοκατόρικη και άθλια ενημέρωση

Τα μέσα ενημερώσεως(;) ή για την ακρίβεια οι μισθοφόροι προβοκάτορες μιας άθλιας πραγματικότητος, μονοπώλησαν τα χθεσινά πρωτοσέλιδα, έντυπα και ηλεκτρονικά, με την περίπτωση του ανήλικου μαθητή, που προφανώς χωρίς να καταλαβαίνει τι κάνει, σκότωσε έναν συμμαθητή του.

Η υποκρισία, η αναλγησία, η ψευτιά, ο θεατρινισμός πρωταγωνίστησαν στο χθεσινό απάνθρωπο "ενημερωτικό" παραλήρημα προς χάριν των διαφημίσεων, της ακροαματικότητος και, κυρίως, προκειμένου να στραφεί το "βλέμμα" και η (όποια) προσοχή των Ελλήνων οπουδήποτε αλλού και αφήνοντας στους καταστροφείς του τόπου ελεύθερο το πεδίο για δράση.

Το τραγικότερο όλων είναι το ότι ο λαός δείχνει υπνωτισμένος, εύκολα χειραγωγήσιμος και κυρίως απελπισμένος, χωρίς ελπίδα και χωρίς την διάθεση να παλέψει προκειμένου να αλλάξει την θλιβερή πραγματικότητά του. Έτσι περιορίζει τα ενδιαφέροντά του σε ένα δυστυχισμένο δεκατετράχρονο μαθητή και στα θύματα ενός gay bar των μακρυνών ΗΠΑ, λες και ο τόπος (και όχι μόνο) δεν φλέγεται από ζωτικής σημασίας γεγονότα.

Πως καταντήσαμε έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου