Άλλα χθες, άλλα σήμερα, άλλα 'ντ' άλλων! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/05/2016

Άλλα χθες, άλλα σήμερα, άλλα 'ντ' άλλων!

Εν πρώτοις οφείλω να ομολογήσω πως δεν έχω καμία εκτίμηση στους τηλεοπτικούς "γελωτοποιούς" με την κακόγουστη και κακόηχη επωνυμία "ράδιο αρβύλα". Οφείλω, ωστόσο, να παραδεχθώ πως η αναφορά τους στις κραυγαλέα ψεύτικες δηλώσεις του πρωθυπουργού ήταν εξαιρετικά πετυχημένες.

Οι κωμικοί δημιούργησαν μία επτάδα με τα κορυφαία ψέματα του πρωθυπουργού και τα παρουσίασαν σε ένα video, που αντιπαραβάλει το χθες και το σήμερα του ιδίου ανθρώπου.

Στο νούμερο #7 τοποθέτησαν την δήλωση-δέσμευση του πρωθυπουργού, το 2012, σχετικά με την καθιέρωση της «απλής ανόθευτης αναλογικής» και την αντιπαραβολή της με την πρόσφατη δήλωση του βο(υ)λευτού του ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωσε ότι με την απλή αναλογική «δεν θα κυβερνηθεί η χώρα».

Στο νούμερο #6 κατέταξαν την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που υποσχέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, ενώ στην πραγματικότητα, μετά την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου, ο φόρος αυξάνεται για ορισμένους έως και κατά 300%!

Στο νούμερο #5 έβαλαν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, θυμίζοντας πως το 2011 ως βο(υ)λευτής ο σημερινός πρωθυπουργός κατηγορούσε τις τότε κυβερνήσεις ότι ξεπουλάνε την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, το Ελληνικό κ.ο.κ. Σήμερα είναι αυτός, που παραχώρησε τα αεροδρόμια, τον ΟΛΠ και δέσμευσε για 99 χρόνια την δημόσια περιουσία.

Στο νούμερο #4 ανέφεραν το πακέτο των 7.500 σελίδων του πολυνομοσχεδίου, που κατέθεσε η κυβέρνηση με την διαδικασία του "κατεπείγοντος", όταν το 2012 ο σημερινός πρωθυπουργός διαμαρτυρόταν πως είχε παραδοθεί στους βουλευτές με περιθώριο λίγων ημερών ένα νομοσχέδιο εκατοντάδων σελίδων.

Στο νούμερο #3 οι κωμικοί επέλεξαν τα "κροκοδείλια" δάκρυα και τον "θρήνο" των βο(υ)λευτών και των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Το 2011 ο σημερινός πρωθυπουργός δήλωνε με περίσσια θρασύτητα ότι «δεν ανέχομαι αυτούς, που λένε ότι δεν συμφωνούμε με κάτι, ότι υπερβαίνει τη συνείδησή μας, αλλά θα το ψηφίσουμε».

Για το νούμερο #2 διάλεξαν το ζήτημα του ΕΚΑΣ. Τον Ιούνιο του 2015 ο πρωθυπουργός δήλωνε στην Βουλή πως «δεν μπορώ να φανταστώ ότι Έλληνας βουλευτής θα ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ» ενώ, ακόμα χειρότερα, τον Ιανουάριο του 2015 έλεγε στους συνταξιούχους ότι «θα σηκώσουμε κεφάλι» για να μην κοπεί το ΕΚΑΣ. Σήμερα όχι απλά κόπηκε το ΕΚΑΣ, αλλά η κυβέρνηση ζητάει πίσω από τους συνταξιούχους τα χρήματα, που δικαιούντο!

Κορυφαίο ψέμα του πρωθυπουργού, νούμερο #1, η κίβδηλη υπόσχεσή του σε μία γιαγιά πως αν τον ψηφίσει δεν πρόκειται να ξαναπληρώσει "χαράτσι". Μόνο αν είχε πεθάνει η γιαγιά θα έβγαινε αληθινός ο πρωθυπουργός!


[ https://youtu.be/H_9WMjByyK0 ]

Δεν ξέρω αν τελικά η κατάσταση στην χώρα είναι για γέλια ή για κλάματα; Κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου