Η παρρησία της αλήθειας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/05/2016

Η παρρησία της αλήθειας

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε ήδη δει το video με την ολιγόλεπτη ομιλία του Κούρδου βουλευτού του HDP (Halkların Demokratik Partisi - Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα), Ferhat Encu από το Şırnak.

Ο Κούρδος βουλευτής στάθηκε με παρρησία μέσα στην φωλιά των βαρβάρων και μίλησε με την σκληρή γλώσσα της αλήθειας την ώρα, που οι Τούρκοι βο(υ)λευτές ούρλιαζαν θέλοντας να τον σκοτώσουν! Μάλιστα! Αυτή είναι "δημοκρατία" και ο "πολιτισμός" της γείτονος, στενής συμμάχου των δυτικών, Τουρκίας.

«Θα προσπαθήσω τα λεγόμενα μου να είναι σύντομα και κατευθείαν στο θέμα. Μερικοί από εσάς μας αποκαλείτε δολοφόνους. Ποιος όμως σκότωσε πολίτη και ποιος είναι ο δολοφόνος; Εσείς! Μαζί εδώ προσποιείστε τους σκληρούς. Αλλά η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιείτε μόνο το στόμα σας και τίποτα άλλο. Με την ιστορία ως μάρτυρά μου, εγώ ως Κούρδος ζω στη χώρα μου, το Κουρδιστάν. Σε μία περίοδο που εσείς οι Τούρκοι προσπαθούσατε να συνταχθείτε και παίζατε με τα χόρτα και τα άλογα στην Μογγολία. Αυτό, που αποκαλείτε γη σας, δεν είναι η γη σας, ούτε του AKP [σημ. ΜΒΒ: κόμμα του Recep Tayyip Erdoğan]. Αυτή η γη είναι μεγαλύτερη από όλους σας και ανήκει στους πραγματικούς ανθρώπους. Μπορείτε να συζητήσετε για αυτό την ώρα που τρώτε kebab το μεσημέρι. Εσείς υποστηρίζετε την τρομοκρατία ενώπιον μας. Οι αξιότιμοι Έλληνες και οι Αρμένιοι ήταν εδώ. Εμείς οι Κούρδοι είμαστε ακόμη εδώ, δίχως τανκς και δίχως να μπορεί να μας διώξει ο στρατός σας».

Οι έξαλλοι Τούρκοι βο(υ)λευτές τον διακόπτουν (ακόμα μία φορά) αλαλάζοντας «Καταστρέψαμε την πόλη σας» και εκείνος τους αποστομώνει: «Μπορείτε να την καταστρέψετε. Θα χτίσουμε μία ντουζίνα ακόμη! Οι Τούρκοι είστε ένα τίποτα. Οι Τούρκοι είστε ένα τίποτα! Έχουμε νικήσει χειρότερα τέρατα από εσάς! Μπορείτε να ρίξετε τις βόμβες σας. Μπορείτε να σκοτώσετε τα παιδιά μας. Μπορείτε να σκοτώσετε τους πολίτες, αλλά δεν μπορείτε να σκοτώσετε αυτό που είμαστε: Κούρδοι στο Roboski! [σημ. ΜΒΒ: πόλη, που βομβάρδισαν οι Τούρκοι προκαλώντας παγκόσμιο αποτροπιασμό] Κούρδοι σε όλο το Kurdistan, ή αυτό που εσείς αποκαλείτε Τουρκία. Η ανθρωπότητα έχει δει χειρότερους ανθρώπους από εσάς, τους οποίους έχει νικήσει!!!».

Ο προβοκάτορας πρόεδρος της βουλής τον διακόπτει απειλώντας και λέγοντας: «Θα πάτε φυλακή για αυτά τα λόγια. 5 χρόνια το λιγότερο», για να λάβει κι αυτός την θαρραλέα απάντηση του Ferhat Encu: «Δεν με αφορά. Η αλήθεια είναι σημαντικότερη από τη ζωή μου. Εμείς οι Κούρδοι θα είμαστε πάντοτε Κούρδοι. Είμαστε εδώ πριν από εσάς του Τούρκους και θα μείνουμε αφού φύγετε. Η Τουρκία σας είναι κλεμμένη γη από την Ελλάδα, την Αρμενία και το Kurdistan!!! Η ιστορία είναι μάρτυράς μου. Τι μπορείτε να κάνετε; Είμαι εδώ μόνος μου, αντιμέτωπος με εκατοντάδες από εσάς, τι μπορείτε να μου κάνετε; Σκοτώστε με, εγώ θα λέω την αλήθεια!»

«Θα πληρώσεις με τη ζωή σου για αυτό βρωμοκούρδε!» ούρλιαζαν όλοι οι Τούρκοι κι αυτός με όλο το σθένος της ψυχής του, απαντά: «Γαυγίστε όσο θέλετε. Θα σταθώ εδώ δυνατός, ελάτε να με αντιμετωπίσετε! Προσποιείστε σκληροί όταν είστε ενωμένοι, αλλά μόνοι είστε δειλοί και φοβισμένοι. Οι νέοι Κούρδοι θα το αποδείξουν αυτό στο στρατό σας. Κανένας Τούρκος στρατιώτης ή αστυνομικός δε μπορεί να περιπολήσει κουρδικούς δρόμους. Οι στρατιώτες σας τρέχουν να γλιτώσουν από τους νέους μας! Μέχρι στιγμής μόνο μιλάτε και παριστάνετε τους σκληρούς μαζί, αλλά ένας εναντίον ενός είστε ένα τίποτα.

Μόνο μου σαν Κούρδος τα βάζω με όλους σας! Αν νομίζετε ότι σκοτώνοντας με μπορείτε να μας νικήσετε, αυτό μας κάνει πιο δυνατούς! Μπορείτε να με αποκαλείτε τρομοκράτη, εμένα που παλεύω για την ελευθερία της πατρίδας μου! Εμένα που έχω ζήσει για χιλιάδες χρόνια εδώ, ενώ εσείς έρχεστε και καταλαμβάνετε τη γη μας! Εγώ παλεύω για την ελευθερία του λαού μου, για την ελευθερία όλων των λαών!

Αντιμετωπίζω το θάνατο με θάρρος, για την ελευθερία μου και την ελευθερία εκατομμυρίων Κούρδων! Η κατάληψη σας δε θα διαρκέσει πολύ. Καμία κατάληψη δε διαρκεί για πάντα. Στο τέλος θα νικήσει η ελευθερία όπως πάντα!
»

[ https://youtu.be/zjLTc3vPUhg ]

Πόσοι νεο-Έλληνες έχουν το θάρρος του; Οι νεο-Έλληνες, δυστυχώς, έχουν κλείσει τα στόματά τους και τα ανοίγουν μόνο για να εκλιπαρήσουν για την "δόση" τους από τους αποικιοκράτες δυτικούς, εθισμένοι στην Δύση και στον θάνατο, που σκορπάει.

2 σχόλια:

  1. Βασίλης Π. Μακρής11 Μαΐου, 2016 22:58

    Το σθένος, το θάρρος και δύναμη της αλήθειας είναι στοιχεία που απουσιάζουν από την πλειοψηφία των ανθρώπων δυστυχώς. Προσωπικά μέ έχει βυθίσει στην σιωπή , μια σιωπή γεμάτη ενοχή και αηδία για το τι είμαστε τώρα εμείς οι νεο-έλληνες. ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Μόνο αναστήματα με αρετή και εσωτερική ελευθερία μπορούν να σταθούν στον λάκκο των νεοκαννιβάλλων και να αψηφούν τα πάντα. Τον αισθάνομαι συμπατριώτη μου κι ας μην είναι ούτε Έλληνας, ούτε Ορθόδοξος. Έχει παλικαρίσια ψυχή. Δεν απορώ βέβαια που τα ξεπουλημένα ΜΜΕ και οι ξεπουλημένες φυλλάδες δεξιές κι αριστερές έθαψαν αυτό που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή