Πότε θα υπάρξει αντίδραση;

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε ανακοίνωσή του το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα προχωρούσε σε διαγραφή των βο(υ)λετών-μελών του στην περίπτωση, που ψήφιζαν το νομοσχέδιο σχετικά με το ασφαλιστικό:

«Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι:

• Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο
• Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών
• Έχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης
• Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος
• Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο - και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής
• Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.

Η ΔΕ ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.

Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Το ΤΕΕ καλεί τους συναδέλφους μηχανικούς και όλον τον τεχνικό κόσμο της χώρας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά, σήμερα και αύριο, ημέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, των συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων σε όλη τη χώρα
».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και το ΤΕΕ αρκέστηκε απλά στο να δημοσιεύσει τα ονόματα των βο(υ)λευτών, που είναι μέλη του και το ψήφισαν. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε σχετικά πως «Όποιος μηχανικός έχει ασκήσει το επάγγελμα αντιλαμβάνεται γιατί αυτός ο νόμος καταστρέφει τον κλάδο. Οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς. Θα κάνουμε κάθε τι δυνατό ώστε αυτός ο νόμος να ακυρωθεί».

Παρά ταύτα, κανείς από τους βο(υ)λευτές δεν παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό του ΤΕΕ, που αυτο-αναιρέθηκε σε ότι αφορά στην αποφασιστικότητα των αγώνων του. Ποιο είναι το «κάθε τι δυνατό» κύριε πρόεδρε; Να προβάλλετε στην ιστοσελίδα σας τις φωτογραφίες των ψηφισάντων το νομοσχέδιο; Γιατί διστάζετε να τους οδηγήσετε στο Πειθαρχικό, όπως είχατε προειδοποιήσει, και κατόπιν να τους διαγράψετε από τα μητρώα σας προς παραδειγματισμό; Πού είναι το σθένος του έχοντος το δίκαιο με το μέρος του; Γιατί τόσο άνευρη και χλιαρή αντίδραση; Γιατί αποδεικνύεστε κατώτεροι των προσδοκιών, που εσείς καλλιεργήσατε με την ανακοίνωσή σας;

Είναι τραγικό το γεγονός ότι παρά τα όσα συμβαίνουν οι νεο-Έλληνες δεν αντιδρούν. Μοιάζουν ναρκωμένοι, υπνωτισμένοι και έρμαια της μοίρας, που τους επιφυλάσσουν οι κοτζαμπάσηδες υπηρέτες της Δύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.