Η οικονομική εισβολή στην Ελλάδα (3) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

27/05/2016

Η οικονομική εισβολή στην Ελλάδα (3)

PERIES: Εντάξει τότε η αριστερή μεριά και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τι λένε υπό το πρίσμα των όσων μόλις ακούσαμε;

HUDSON: Λοιπόν είναι αποτροπιασμένοι και όπως γνωρίζετε ο Γιάννης Βαρουφάκης, τον οποίο είχατε στην εκπομπή σας, παραιτήθηκε αντί να γίνει ο νεκροθάφτης επιβολής λιτότητας στην Ελλάδα. Είναι απλά αποτροπιασμένοι και σκέφτονται ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο και ότι συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει ένας πόλεμος σε εξέλιξη και ήλπιζαν ότι θα υποστηρίζονταν από άλλα αριστερά κινήματα από την Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Αλλά υπάρχει ένας πικρός ταξικός πόλεμος των οφειλετών έναντι των πιστωτών, ή των πιστωτών κατά των οφειλετών, που εκτυλίσσεται στην Ευρώπη και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να εκθέσουμε την υποκρισία του ΔΝΤ. Εφόσον μιλάμε για την Ελλάδα, ας αντιπαραθέσουμε την υποστήριξη του ΔΝΤ σε μια πραγματικά χρεωκοπημένη οικονομία κλεπτοκρατών στην Ουκρανία.

Το ΔΝΤ ετοιμάζεται να διασώσει την Ουκρανία, να πει ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε τα χρέη σας, που οφείλετε στην Ρωσία ή σε οποιεσδήποτε κυβερνήσεις που δεν αρέσουν στις ΗΠΑ. Θα πρέπει να πουλήσετε την γη σας στον George Soros και στους ανθρώπους που η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμπαθεί. Κοιτάξτε το αντιμαχόμενο πρότυπο, που το ΔΝΤ έχει επιβάλει στην Ελλάδα, σε σύγκριση με το τι κάνει για την Ουκρανική κυβέρνηση. Μπορείτε να δείτε ότι το ΔΝΤ έχει γίνει ένα εργαλείο του Νέου Ψυχρού Πολέμου και αυτό που οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και οι Έλληνες μπορούν να κάνουν είναι να επισημάνουν πόσο άδικο είναι αυτό. Πρέπει να προσπαθήσουν να δείξουν στον κόσμο ότι αυτό που συμβαίνει είναι ένας τρόπος μετακίνησης προς τη δεξιά μεριά του πολιτικού φάσματος και ότι η χρηματοδότηση είναι πόλεμος.

PERIES: Τέλος, Michael, τι επιλογές έχει η Ελληνική κυβέρνηση; Τι μπορούν να κάνουν;

HUDSON: Ο Τσίπρας λέει ότι δεν έχουν άλλη επιλογή. Λέει ότι η επιλογή είναι μόνο το να παραδοθεί και στην πραγματικότητα η αντιπαράθεση δεν είναι τώρα ανάμεσα στην Ελλάδα και το ΔΝΤ. Δεν είναι ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Γερμανία ή στην Ευρώπη. Οι διαφωνίες που συνεχίζονται είναι αποκλειστικά μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας ως προς το αν το ΔΝΤ πρόκειται να σπάσει τους παραδοσιακούς κανόνες του και να παρέχει ένα δάνειο κατά παράβαση όλων των αρχών του. Σύμφωνα με τα άρθρα της συμφωνίας, το ΔΝΤ δεν επιτρέπεται να χορηγήσει ένα δάνειο σε μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να αποπληρώσει το δάνειο. Όλο το προσωπικό του ΔΝΤ έχει διαπιστώσει ομόφωνα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει το δάνειο, διότι οι όροι των δανείων του ΔΝΤ, οι προϋποθέσεις, συρρικνώνουν την οικονομία και καταστούν αδύνατη την αποπληρωμή.

Έτσι, το ΔΝΤ αναφέρει ότι πρόκειται να σπάσουμε αυτούς τους κανόνες και πρόκειται να δανείσουμε, κυρίως επειδή οι ΗΠΑ μας λένε να το κάνουμε, και ότι η Ελλάδα πρόκειται να αναγκαστεί να πληρώσει ώστε να μπορούμε να δείξουμε ότι, αν η Ισπανία προσπαθεί να αντισταθεί και να πληρώσει τις συντάξεις στους ανθρώπους της, αν η Γαλλία πληρώσει τους εργάτες της, αν η Ιταλία πληρώσει το εργατικό δυναμικό της, εμείς πρόκειται να συνθλίψουμε τις οικονομίες τους, να συνθλίψουμε τα εργατικά συνδικάτα τους, να συνθλίψουμε το εργατικό δυναμικό τους, ακριβώς όπως κάνουμε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ένας παραδειγματισμός πάρα πολύ παρόμοιος, με αυτό που έκαναν οι Νazi όταν βομβάρδισαν την Ισπανία, κάνοντας τον Picasso να ζωγραφίσει τον υπέροχο πίνακά του. Αυτή είναι, δηλαδή, η εκδοχή του ναζιστικού βομβαρδισμού της Ισπανίας για το ΔΝΤ, αυτό είναι ό, τι πρόκειται να συμβεί στο εργατικό δυναμικό σε όλη την Ευρώπη, αν δεν παραδοθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου