Πολεμικές προετοιμασίες(;) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/03/2016

Πολεμικές προετοιμασίες(;)

Δημοσίευμα της "Russia Today" στην αρχή της εβδομάδος αναφέρει πως η Bundesbank ανακοίνωσε την απόφασή της να επιστρέψει στην χώρα ο χρυσός της Γερμανίας, που σήμερα φυλάσσεται στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Bundesbank, Jens Weidmann, μέχρι το 2020 θα πρέπει να έχει επιστραφεί στην Φρανκφούρτη τουλάχιστον η μισή από την συνολική ποσότητα του χρυσού της χώρας.

Ο Weidmann δήλωσε πως 366 τόνοι χρυσού αξίας 11,5 δις ευρώ έχουν ήδη μεταφερθεί. «Αυτήν την στιγμή στην χώρα έχουμε 1.400 τόνους χρυσού ή το 41.5% του συνολικού μας αποθέματος» δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους τα αποθέματα χρυσού της Γερμανίας ανερχόταν σε περίπου 3.384 τόνους, αξίας περίπου 120 δις €, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

Ο Weidmann πρόσθεσε πως το υπόλοιπο του χρυσού θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, που όπως δήλωσε «είναι τόσο ασφαλή όσο και η Γερμανία», ενώ επεσήμανε πως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τα αποθεματικά αυτά θα μπορούν γρήγορα να μετατραπούν στις αγορές των πόλεων αυτών.

Η Bundesbank έχει επικριθεί στο εσωτερικό για το γεγονός της φύλαξης ενός μεγάλου μέρους των αποθεμάτων χρυσού της Γερμανίας στο εξωτερικό. Οι επικριτές απαιτούν την εξ ολοκλήρου επιστροφή του χρυσού στην χώρα. Θεωρούν τον χρυσό ως εξασφάλιση σε μία ενδεχόμενη κρίση και η άμεση φυσική διαθεσιμότητα αποτελεί το αποφασιστικό κριτήριο.

Η Bundesbank συνάντησε εμπόδια από τις αρχές των ΗΠΑ στην προσπάθειά της να μετακινήσει χρυσό από την Νέα Υόρκη το 2014, καθώς αξιωματούχοι της προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επιθεωρήσουν το σύνολο του Γερμανικού χρυσού, που φυλάσσονται στα θησαυροφυλάκια των ΗΠΑ.

«Δεν είμαι οπαδός των θεωριών συνωμοσίας, αλλά η Bundesbank θα πρέπει να είναι σε θέση να ελέγχει τον χρυσό μία φορά το χρόνο, όπως συμβαίνει με τα αποθέματα στη Φρανκφούρτη», δήλωσε στην RT ο Γερμανός Hans Olaf Henkel, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ορισμένοι μάλιστα αμφιβάλλουν για το εάν ο Γερμανικός χρυσός εξακολουθεί να βρίσκεται φυσικά εκεί. «Εξακολουθούμε να μην έχουμε τους δημοσιευμένους καταλόγους με τους αριθμούς των ράβδων χρυσού, παρά το ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δημοσιεύει τον αντίστοιχο κατάλογο για το δικό της χρυσό», δήλωσε ο Peter Boehringer, ιδρυτής της εκστρατείας επαναπατρισμού του χρυσού της Γερμανίας.

Όλα αυτά είναι περίεργα και συγχρόνως παραπέμπουν σε πολεμικές προετοιμασίες. Αν συνυπολογιστεί και το προβοκατόρικο σημερινό (22/3/2016) διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες -που σίγουρα έχει γίνει με την ανοχή, αν όχι την παρακίνηση, της Δύσης- είναι αντιληπτό πως τα πράγματα οδεύουν προς μία γενικευμένη παγκόσμια σύρραξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου