Ελλαδιστάν με πρωτεύουσα την Τσαρλατανία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

20/02/2016

Ελλαδιστάν με πρωτεύουσα την Τσαρλατανία

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδος, η εφημερίδα "Καθημερινή" δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το πόσο θα επιβαρυνθεί το Ελληνικό δημόσιο από τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ο λόγος αυτής της επιβάρυνσης είναι οι, επιεικώς, "περίεργες" συμβάσεις παραχώρησης, που έχει υπογράψει το κράτος, που υποχρεώνουν το Δημόσιο να καλύψει τα απολεσθέντα έσοδα των διοδίων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και κοινοπραξίες, που διαχειρίζονται το οδικό δίκτυο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «από τις 21 Ιανουαρίου και έπειτα, σταδιακά οι εθνικές οδοί άρχισαν να κλείνουν από τα αγροτικά "μπλόκα". Ανάλογα με το πού βρίσκονται τα μπλόκα, κάποιοι σταθμοί διοδίων έχουν κλείσει εντελώς, ενώ άλλοι υπολειτουργούν (καθώς η κυκλοφορία έχει μειωθεί). Σήμερα, η κατάσταση έχει συνοπτικά ως εξής:

• Στο τμήμα Μαλιακού - Κλειδιού (της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης), τα διόδια Τεμπών έχουν κλείσει από τις 21 Ιανουαρίου και ακολούθησαν σταδιακά τα μετωπικά διόδια Πυργετού, Μοσχοχωρίου και Μακρυχωρίου, καθώς και οι πλευρικοί σταθμοί Γυρτώνης και Μακρυχωρίου.

• Στο τμήμα Μεταμόρφωσης - Σκάρφειας (της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης) από τις 22 Ιανουαρίου τα διόδια Αφιδνών και Θήβας κλείνουν κάποιες ώρες καθημερινά, ή οι αγρότες "ανοίγουν" τις μπάρες για τους διερχόμενους.

• Στην εθνική οδό Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας, τα διόδια Ισθμού ξεκίνησαν με ολιγόωρους αποκλεισμούς στις 23 Ιανουαρίου και έκλεισαν εντελώς από τις 26 Ιανουαρίου (εκτιμάται ότι από την έναρξη των κινητοποιήσεων έχει χαθεί το 73% των εσόδων του σταθμού). Επίσης, το μπλόκο του Αιγίου οδηγεί από τις 23 Ιανουαρίου στο κλείσιμο των διοδίων Ρίου για κάποιες ώρες καθημερινά. Τέλος, από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου έγιναν ολιγόωρα μπλόκα στην Πάχη Μεγάρων, με αποτέλεσμα να ανασταλεί για κάποιες ώρες η λειτουργία των διοδίων Ελευσίνας και των πλευρικών σταθμών Πάχης και Περάμου. Υπολογίζεται ότι ο άξονας έχει χάσει τις ημέρες αυτές το 40% των αναμενόμενων εσόδων του από τα διόδια.

• Τέλος, στην εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, από αγροτικά μπλόκα στις 24 και 25 Ιανουαρίου επηρεάστηκαν για κάποιες ώρες οι σταθμοί διοδίων Καλαμάτας και Σπαθοβουνίου αντίστοιχα. Και από τις 27 Ιανουαρίου –και για αρκετές ημέρες και ώρες– ο σταθμός Νεστάνης.

Φυσικά, οι παραχωρησιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να επωμιστούν το κόστος των αγροτικών κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με τις συμβάσεις παραχώρησης, ένα "γεγονός ανωτέρας βίας" ή "γεγονός απαλλαγής" (όπως είναι το κλείσιμο των δρόμων από κινητοποιήσεις) βαρύνει το Δημόσιο αν δεν βαρύνει τον παραχωρησιούχο».

Ποια κυβέρνηση και ποιοι υπουργοί είναι αυτοί, που υπόγραψαν πως «τα γεγονότα ανωτέρας βίας θα βαρύνουν το Δημόσιο»; Τι λογική είναι αυτή, που μεταβιβάζει τον οποιοδήποτε επιχειρηματικό κίνδυνο μίας εταιρείας στο Δημόσιο; Γιατί δεν κλήθηκαν σε απολογία οι αρμόδιοι, που δέσμευσαν το Ελληνικό Δημόσιο με αυτές τις εξωφρενικές συμβάσεις; Πως είναι δυνατόν ο λαός, που ζημιώνεται αφάνταστα και καθημερινά από τις ανούσιες κινητοποιήσεις των αγροτών να κληθεί να πληρώσει την ταλαιπωρία, που υπόκειται ακουσίως;

Τελικά σε αυτό το κράτος μπορούν να επιβιώσουν μόνο οι κομματικά διαπλεκόμενοι και οι συνδικαλιστές, οι τεμπέληδες, οι απατεώνες και οι πάσης φύσεως ανώμαλοι και διεστραμμένοι; Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε για να τους υπηρετούμε; Την ευθύνη, ωστόσο, φέρουμε ακέραια όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες, που επιτρέπουμε στους τσαρλατάνους να ορίζουν το ποια είναι η σημερινή Ελληνική κοινωνία. Δεν μπορούμε, όμως, και δεν έχουμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε την τακτική της αδιαφορίας, γιατί τότε θα κατηγορηθούμε, δικαίως, για εγκληματική συνέργεια στο κακούργημα του αφανισμού του έθνους.

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή τα ξένα κεφάλαια έχουν μετοχή μόνο στα κέρδη και ουχί στις ζημίες καθότι το χρεοκοπημένο κράτος και οι ξενόδουλοι εκπρόσωποι του εγγυώνται από θεομηνία μέχρι κοινωνική εξέγερση? Παρεμπιπτόντως αληθεύει πως από την Ε.Ε. και τα ταμεία των ξένων δυνάμεων δεν έχουμε λάβει μήτε ευρώ από το καλοκαίρι κι εντεύθεν? Μήπως ο Καμμένος Σύριζα επιχειρεί κάποια ηγεμονική αναπροσαρμογή στο επικοινωνιακό αυτό-είδωλο της ελληνικής κοινωνίας με την απειλή για κλείσιμο των υφισταμένων τηλεοπτικών σταθμών? Υπάρχει περίπτωση να επεκταθεί η επικοινωνιακή ομογενοποίηση και στο διαδίκτυο? Λύθηκε κάποιο πρόβλημα με την αποπομπή του υποστρατήγου και συγγραφέα κ. Μανώλη Σφακιανάκη, τέκνο ιερέα με καταγεγραμμένο έργο για την Ελληνική κοινωνία.? Δεν έχει καμία σημασία πως ακόμα και o υπουργός της κυβέρνησης κ. Σγουρίδης διαπίστωσε την αυτονόητη προεκλογική πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα? Είναι λογικό οι δημοσκοπήσεις στην πιο αρνητική κυβερνητική συγκυρία να δίνουν ποσοστό 23% στο Σύριζα? Μήπως είναι συνεπής με τις ιδεολογικές της δεσμεύσεις μια αριστερή κυβέρνηση η οποία επιβάλλει έλεγχο κεφαλαίων, νομοθετεί το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων, εξισώνει προς τα κάτω τα εισοδήματα των πολιτών και μετέρχεται του ελληνικού κράτους σαν πατρίδα για κάθε ενδιαφερόμενο? Άραγε είναι επικίνδυνο για μια χώρα με καταποντισμένη και τεχνητά υπερ-χρεωμένη οικονομία να υποδέχεται τεράστια και ανομοιογενή άνθρωπο-σύνολα αγνώστων στοιχείων, προελεύσεων και προθέσεων? Ενδέχεται να είναι σημαντικό το γεγονός πως η γνωστή και μη εξαιρετέα εξ ανατολών γειτνιάζουσα με τα σύνορα μας χώρα είναι σε ενεργό εμπόλεμη κατάσταση? Υπάρχει κάποιος πολίτης σε αυτή τη χώρα που να εμπιστεύεται τη δική του ζωή και των παιδιών του σε αυτή την κυβέρνηση? Πιστεύει κάποιος πως μια οικουμενική σύμπραξη των ενόχων πολιτικών δυνάμεων ή μια κυβέρνηση συνεργασίας του κ. Μητσοτάκη θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πατρίδας? Μήπως τελικά έστω και την ύστατη ώρα οφείλουν οι αρνήσεις και τα αιτήματα αυτού του λαού, πέρα από το διαλογικό επίπεδο, να αποκτήσουν συλλογική έκφραση και να μετουσιωθούν σε πολιτική διεκδίκηση? Υφίσταται πιθανότητα να ζούμε την απαρχή ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου κι εμείς αντί να κοιτάμε το φεγγάρι να κοιτάμε το δάχτυλο που το δείχνει? Μήπως τελικά οι σταθμοί συγκέντρωσης προσφύγων προορίζονται για να φιλοξενήσουν μελλοντικά τους όποιους διαφωνούντες με τα παράλογα των κοινών υποθέσεων? Αυτεξούσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή