Γιατί φωνάζουν οι αγρότες; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/01/2016

Γιατί φωνάζουν οι αγρότες;

Στην Ελλάδα του 2016 το παράλογο έχει επικρατήσει σε τέτοιο βαθμό, που όσοι προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα λογικά μας, πλέον δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα. Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα της πατρίδος μας είναι αυτό, που αφορά στις κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα οι αγρότες του Έβρου προχώρησαν στον αποκλεισμό των τελωνείων των Κήπων και των Καστανέων από τις 12:00 έως και τις 14:00 σήμερα (22/1/2016), διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες αλλαγές στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό καθεστώς, που διέπει τον κλάδο τους.

Στον κόμβο της Νίκαιας στην Θεσσαλία πάνω από 1500 τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα σε διπλή σειρά δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος, ενώ την ίδια ώρα οι αγρότες οργανώνουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Κάτω Αχαΐας, του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς.

Χθες (21/1/2016) το μεσημέρι, προστέθηκαν στις κινητοποιήσεις και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, που παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του κόμβου της Ερμίτσας.

Ας δούμε, όμως, μία πτυχή της πραγματικότητος, που κάποιοι, αρκετά επιδέξια, φροντίζουν να λησμονήσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν να σύρει την χώρα και πάλι σε πρόωρες εκλογές, την είχε δεσμεύσει με την τρίτη δανειακή σύμβαση γνωστοποιώντας αρκετές από τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει απέναντι στους δανειστές. Σε αυτές, συμπεριλαμβάνονταν οι αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς, καθώς και το μείζον θέμα του ασφαλιστικού.

Παρά ταύτα, ο νομός Έβρου στήριξε την κυβέρνηση με ποσοστό 31,87%, δίνοντάς της 26.736 από τις συνολικές 86.644 ψήφους. Ομοίως, η Θεσσαλία επέλεξε πλειοψηφικά τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά 34,93% στην Λάρισα, 36,06% στην Μαγνησία, 35,80% στα Τρίκαλα και 35,74% στην Καρδίτσα. Το ίδιο έπραξαν και οι αγρότες της Αχαΐας, που έδωσαν την πλειοψηφία των ψήφων τους στον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 41,47%, που μάλιστα αποτελεί το πέμπτο μεγαλύτερο ποσοστό της κυβέρνησης στην επικράτεια. Αλλά και οι αγρότες της Ηλείας ψήφισαν πλειοψηφικά ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 37,31%, όπως και οι συνάδελφοί τους στην Αιτωλοακαρνανία με ποσοστό 35,12%.

Τι θέλουν, λοιπόν, οι αγρότες και φωνάζουν; Γιατί διαμαρτύρονται την στιγμή που ψήφισαν μια κυβέρνηση που τους "υποσχέθηκε" φόρους και λιγότερες παροχές σε ότι αφορά στο ασφαλιστικό; Είχαν επιλογή, την Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», που είχε ξεκάθαρη θέση τόσο στο ασφαλιστικό, όσο και στην φορολόγηση, που ήταν υπέρ του συμφέροντός τους, ωστόσο αυτοί επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί διαμαρτύρονται λοιπόν;

Το ερώτημα απευθύνεται αμείλικτο σε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο στους αγρότες. Αφού ξέρατε τι ψηφίζατε, σήμερα γιατί κλαίτε; Γιατί φωνάζετε και γιατί διαμαρτύρεστε; Αλλά και αν στηθούν οι κάλπες αύριο, είστε έτοιμοι να πάρετε την ζωή σας στα χέρια σας ή θα επιλέξετε και πάλι αυτό που θα σας υποδείξει το μισθοφορικό κύκλωμα της εκδιδόμενης επί χρήμασι ενημέρωσης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου