Χειρότερος σε όλα! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

17/01/2016

Χειρότερος σε όλα!

Στην αρχή της εβδομάδος που πέρασε, συγκεκριμένα την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, η Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου του Harvard δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τους δέκα χειρότερους διαπραγματευτές του 2015. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται, φυσικά, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το κείμενο που συνοδεύει την περίπτωση του Έλληνα πρωθυπουργού στην λίστα έχει τίτλο «Μικροπολιτική με τους ευεργέτες». Ακολουθεί μία σύντομη περιγραφή όπου αναφέρονται τα εξής: «Προσεγγίζοντας τους ξένους δανειστές προκειμένου να εξασφαλίσει ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα το προηγούμενο καλοκαίρι ο Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της χώρας, εμφανίστηκε υπερβολικά επιθετικός, γεγονός που προφανώς δεν έγινε αποδεκτό από την άλλη πλευρά.

Επειδή ήταν δυσαρεστημένος με τους όρους της συμφωνίας που του πρότειναν οι δανειστές, ο Τσίπρας την έθεσε σε δημοψήφισμα. Οι Έλληνες την απέρριψαν, η Ελληνική οικονομία κατακρημνίστηκε ακόμα περισσότερο και ο Τσίπρας με την ομάδα του αναγκάστηκαν να υπογράψουν μία δυσμενέστερη [σημ. ΜΒΒ: για την Ελλάδα] συμφωνία με την Ευρώπη. Ποιο είναι το μάθημα από όλη αυτήν την υπόθεση; Η συγκαταβατική και συμφιλιωτική προσέγγιση θα έχει περισσότερα αποτελέσματα από ότι η μικροπολιτική, ειδικά όταν κανείς έχει υπερβολικές απαιτήσεις».

Τι περίμεναν οι Ευρωπαίοι από έναν πολιτικό που έχει φανεί αφερέγγυος σε κάθε πτυχή της πολιτικής του ζωής; Ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται ως αριστερός εφαρμόζοντας ένα άκρως αντιλαϊκό και καπιταλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Εξαπάτησε και παγίδευσε πολιτικά ανθρώπους που αποδεδειγμένα προέρχονται και ανήκουν στον αριστερό χώρο, απομακρύνοντας τους ταυτόχρονα από την πολιτική τους στέγη. Ο ίδιος εμφανίζεται ως αριστερός, αλλά δεν έχει απαντήσει πειστικά και με αποδείξεις σε αυτούς που τον κατηγορούν πως ο πατέρας του έκαμε περιουσία συνεργαζόμενος με την δικτατορική κυβέρνηση της επταετίας.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως άθεος αλλά δεν διστάζει να εμπαίξει την πίστη των Ορθοδόξων χριστιανών, είτε με την τυπική και άκρως ψηφοθηρική ολιγόλεπτη παρουσία του κατά την διάρκεια των μεγάλων εορτών (όπως έπραξε δίχως ίχνος ντροπής στον εορτασμό των Θεοφανείων) ή με εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Άγιον Όρος και συναντήσεις με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως (Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2015) και με τον Πατριάρχη των Ιεροσολύμων (Ιεροσόλυμα, 26 Νοεμβρίου 2015). Έχει, άλλωστε, αποδείξει πως μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση, οποιασδήποτε "θρησκείας".

Δεν έχει κανένα δισταγμό να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο προκειμένου να εκτελέσει την διατεταγμένη υπηρεσία για την οποία και διορίστηκε που δεν είναι άλλη από την θρησκευτική και ηθική διάλυση της Ελλάδος. Η οικονομική καταστροφή δεν τον βαρύνει αποκλειστικά, παρότι έχει συντελέσει τα μέγιστα συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων του της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στον τομέα, όμως, της αποχριστιανοποιήσεως της Ελλάδος και της ηθικής της εξαθλίωσης έκαμε πράξη αυτά που οι προκάτοχοί του ξεκίνησαν αλλά δεν τολμούσαν να ολοκληρώσουν.

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του είναι αυτοί που είναι. Το ίδιο και όλοι οι υποκριτές, που από την μία παρουσιάζονται ως χριστιανοί και πατριώτες και από την άλλη στηρίζουν την παραμονή του στην κυβέρνηση. Η αποκλειστική ευθύνη, ωστόσο, βαρύνει τους πολίτες που τον εξέλεξαν, και μάλιστα δύο φορές, παρά το ότι βλέπουν ξεκάθαρα πως πρόκειται για αφερέγγυο πολιτικό πρόσωπο.

Ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι χριστιανοί που συνειδητά ψήφισαν αθέους για κυβερνήτες σκεπτόμενοι μόνο το πορτοφόλι τους. Ιδιαίτερα μεγάλη ευθύνη έχουν οι Ιεράρχες και οι ιερείς που δεν στηλιτεύουν τους δολοφόνους του Έθνους όπως οφείλουν σύμφωνα με την εξουσία που έχουν και τους δόθηκε απευθείας από τον Θεό και όχι από άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου