Πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

14/01/2016

Πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν;

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε σήμερα (14/1/2016) δεκτή την αίτηση του αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που είχε προτείνει την αναίρεση της ομόφωνης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία αθωώθηκαν 36 πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση με τις μετοχές-απάτη (γνωστές ως "φούσκες") του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 1999.

Έτσι, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών θα δικαστούν και πάλι τα 36 εμπλεκόμενα πρόσωπα αυτής της υποθέσεως. Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η επίμαχη απόφαση του εφετείου δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία και για αυτόν τον λόγο την αναίρεσαν.

Τα 36 αυτά εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές και εφοπλιστές που φέρεται πως έχουν συνεργήσει στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-απάτη του 1999 και αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Αυτό που δεν φαίνεται ως πρόθεση της Ελληνικής δικαιοσύνης είναι η πολιτική δίωξη που πρέπει να ασκηθεί στην τότε κυβέρνηση, αλλά και στο σύνολο των βο(υ)λευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου εκείνης της περιόδου που, από ότι φαίνεται, γνώριζαν πολύ καλά το τί συνέβαινε στο Ελληνικό χρηματιστήριο.

Η Ελληνική δικαιοσύνη, λόγω της εμπλοκής της πολιτικής εξουσίας στο έργο της, δεν εξετάζει σε βάθος (ακόμα) ένα ζήτημα που στοίχισε σε πολλούς Έλληνες την περιουσία τους ή μεγάλο τμήμα από αυτήν. Πέραν της αναμφισβήτητης προσωπικής ευθύνης που έχει ο κάθε πολίτης που ενεπλάκη και ζημιώθηκε από το συγκεκριμένο σκάνδαλο, είναι αδιανόητο το πώς μετά από (σχεδόν) είκοσι χρόνια η δικαιοσύνη δεν έχει τιμωρήσει τους ενόχους.

Ακόμα ένα θλιβερό δείγμα της σάπιας Ελληνικής πραγματικότητος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου