Το μεγάλο λάθος της Τουρκίας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/12/2015

Το μεγάλο λάθος της Τουρκίας

Οι Τούρκοι διέπραξαν μεγάλο ατόπημα με το ύπουλο έγκλημα της κατάρριψης του Ρωσικού Sukhoi Su-24 στον εναέριο χώρο της Συρίας, νομίζοντας πως απέναντί τους θα είχαν έναν αρχηγό κράτους μαριονέτα όπως είναι όλοι οι δυτικοί "αρχηγοί". Ο Ρώσος Πρόεδρος Влади́мир Влади́мирович Пу́тин (Vladimir Vladimirovich Putin), όμως, είναι ίσως ο μοναδικός αυτήν την στιγμή που δικαιώνει τον τίτλο του ηγέτη.

Μιλώντας χθες (3/12/2015) στο πλαίσιο της ετήσιας ομιλίας του στο Ρωσικό κοινοβούλιο επεσήμανε πως η Ρωσία δεν θα ξεχάσει το περιστατικό και δεν θα χαριστεί στους Τούρκους με τους οποίους «ήμασταν έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Τουρκία στα πιο ευαίσθητα ζητήματα και να γίνουμε κάτι πιο πάνω από σύμμαχοι», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Пу́тин και συμπλήρωσε: «Ο Αλλάχ ξέρει γιατί το έκαναν. Προφανώς ο Αλλάχ αποφάσισε να τιμωρήσει την κυβερνητική κλίκα στην Τουρκία αφαιρώντας την λογική της».

Ο Ρώσος Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η οργή της Μόσχας έχει στόχο συγκεκριμένα άτομα και όχι τον Τουρκικό λαό, λέγοντας ξεκάθαρα πως «Έχουμε πολλούς φίλους στην Τουρκία. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν εξισώνονται και δεν συμπεριλαμβάνονται ως τμήμα της σημερινής Τουρκικής ηγεσίας που ευθύνεται απόλυτα για τους θανάτους των στρατιωτών μας στη Συρία».

«Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε αυτή την βοήθεια προς τους τρομοκράτες. Ανέκαθεν θεωρούσαμε την προδοσία ως την χειρότερη και την πιο επαίσχυντη πράξη. Αφήστε αυτούς στην Τουρκία να γνωρίζουν ποιος πυροβόλησε πισώπλατα τους πιλότους μας και υποκριτικά να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους και τις ενέργειές τους προκειμένου να καλύψουν τα εγκλήματα των τρομοκρατών» ανέφερε σε έντονο ύφος ο Ρώσος ηγέτης και τόνισε πως η Ρωσία δεν θα καταφύγει σε παλληκαρισμούς απέναντι στις Τουρκικές ενέργειες, αλλά ούτε και θα περιοριστεί στις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Την ίδια ώρα η υπό διάλυση Ε.Ε. δέχθηκε ακόμα ένα καίριο χτύπημα μετά από το χθεσινό σχετικό δημοψήφισμα στην Δανία όπου οι πολίτες της αποστασιοποιήθηκαν πλήρως από τα κόμματα του κοινοβουλίου τους και επέλεξαν σε ποσοστό 53,7% να μην συμμετέχουν στην αυξημένη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πεδία της δικαιοσύνης και της αστυνόμευσης. Η Δανία, επίσης, αναμένεται να αποχωρήσει από την αστυνομία της Ένωσης, Europol, το 2016.

Η Δύση νιώθει ολοένα πιο αδύναμη και ταυτόχρονα βλέπει πως η δύναμη της Ρωσίας την ξεπερνάει κατά πολύ. Η Ιστορία μας θυμίζει πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι δυτικοί ωθούν τα πράγματα στα άκρα. Το τι θα συμβεί, μέλλει να φανεί σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου