Ποιος κοροϊδεύει ποιον; (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/12/2015

Ποιος κοροϊδεύει ποιον; (2)

Μια σοφή παροιμία του λαού μας λέει χαρακτηριστικά πως «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει». Προφανώς οι τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι για την πατρίδα μας που απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι θιασώτες αυτής της παροιμίας και γι' αυτό, για δεύτερη φορά εντός διαστήματος τριών εβδομάδων, καλούν τους εργαζομένους και τον λαό σε απεργία και κινητοποιήσεις εναντίον ... της κυβερνητικής πολιτικής!

«[...] Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής που είχε ως αποτέλεσμα την απομείωση των συντάξεων από 20% έως και 55%, σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα οι νέοι/ες διεκδικούν να δρομολογηθεί μια λύση στο Ασφαλιστικό που στο επίκεντρό της θα είναι ο καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της ασφάλισης, η προστασία των δικαιωμάτων, αλλά και η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα οδηγεί σε ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Ειδικότερα αγωνιζόμαστε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που:
-θα διασφαλίζει τον αναδιανεμητικό - κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος στη βάση των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αλληλεγγύης των γενεών.
-δεν θα περιλαμβάνει οριζόντιες μειώσεις συντάξεων και παροχών και θα διασφαλίζει αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους εργαζόμενους[...]» αναφέρει η ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που προφανώς θεωρεί πως απευθύνεται σε, μετά συγχωρήσεως, ηλίθιους!

Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να εμπαίζει το σύνολο του Ελληνικού λαού με τόσο σκαιό τρόπο και να μην αντιδρά κανείς; Είναι δυνατόν η κυβέρνηση που έφερε την τρίτη και χειρότερη δανειακή σύμβαση με τους δυτικούς να παρουσιάζεται ως φιλο-λαϊκή την ίδια μέρα που ξεκίνησε να πολεμάει τον λαό με την ενεργοποίηση των κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών και την έναρξη των πλειστηριασμών των κατοικιών των Ελλήνων;

Η μεγάλη ευθύνη, ωστόσο, βαρύνει τον Ελληνικό λαό που ανέχεται και στηρίζει αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα. Η ευθύνη είναι, τελικά, στον λαό γιατί αυτός επιλέγει την διαπλοκή με την σαπίλα αντί της πραγματικής αλλαγής του πολιτικού σκηνικού του τόπου.

Αύριο, 3 Δεκεμβρίου 2015, αναμένεται ακόμα μία ανούσια και ανώφελη απεργία που θα δυναμώσει ακόμα πιο πολύ το σύστημα που καταστρέφει τον τόπο και θα ταλαιπωρήσει αφάνταστα για ακόμα μια φορά τους πολίτες που αγωνίζονται για την καθημερινότητά τους. Αύριο θα φανεί ακόμα πιο καθαρά το ότι αυτή που βρίσκεται σε μόνιμη απεργία διαρκείας είναι η ... λογική των Ελλήνων!

Δυστυχώς δεν θα αλλάξει τίποτε στον τόπο αν δεν προηγηθεί η αλλαγή στην νοοτροπία του καθενός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου