Η Ελλάδα ερημώνει, η Τουρκία πλουτίζει! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

05/10/2015

Η Ελλάδα ερημώνει, η Τουρκία πλουτίζει!

Η Τουρκία από τον Αύγουστο έχει ξεκινήσει την δημιουργία αφορολόγητων τουριστικών ζωνών στα παράλια της, όπου μαρίνες, ξενοδοχεία, χώροι διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και άλλα καταστήματα θα έχουν μηδενική φορολογία, με στόχο την προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών, ειδικά από τους χώρους του ναυτικού τουρισμού όπως είναι οι κρουαζιέρες και το yachting.

Το πρόγραμμα εξήγγειλε ο υπουργός της Οικονομίας της Τουρκίας Nihat Zeybekci, με δηλώσεις του τον Αύγουστο στην Τουρκική εφημερίδα Habertürk. Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι οι αφορολόγητες τουριστικές ζώνες να δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον σε τουριστικά θέρετρα που βρίσκονται απέναντι από αντίστοιχα Ελληνικά, όπως η Κρήνη (Çeşme), που βρίσκεται απέναντι από τη Χίο, τα Δίδυμα (Didim) που βρίσκονται απέναντι από τη Σάμο, η Αλικαρνασσός (Bodrum) που βρίσκεται απέναντι από την Κω, η Μαρμαρίδα (Marmaris) που βρίσκεται απέναντι από τη Ρόδο, καθώς επίσης και πολλές άλλες περιοχές δυτικά της Αττάλειας (Antalya).

O Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι με το σχέδιο αυτό θα τονωθεί ακόμα περισσότερο ο τουρισμός στην Τουρκία. Ήδη βρίσκεται σε τελικό στάδιο η σχετική απαιτούμενη συνεργασία με τα υπουργεία των Οικονομικών και του Τουρισμού και Δασών, με σκοπό την ταχεία υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, που θα αποτελέσει ακόμα μία πηγή πλούτου για την Τουρκία.

Οι ζώνες αυτές θα είναι ουσιαστικά περιοχές που δεν θα λογίζονται ως Τουρκικό έδαφος, κάτι που μειώνει τη γραφειοκρατία. Ο Zeybekci δήλωσε πως το δημόσιο αρχικά θα καθορίσει την ζώνη και κατόπιν θα αναθέσει σε ιδιωτικούς φορείς, που θα επενδύσουν στην ζώνη, τα δικαιώματα διαχείρισης και λειτουργίας. «Θα πραγματοποιηθεί ένα μικρό ποσοστό κατασκευών και όλα θα γίνουν στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδίου. Θα υπάρξει μηδενικός φόρος για αγορές και διαμονή» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι όσοι εργάζονται εκεί θα έχουν το ίδιο πλεονέκτημα.

Εν τω μεταξύ, οι Τούρκοι πολίτες θα εισέρχονται στη ζώνη σαν να ήταν οποιαδήποτε άλλη χώρα του εξωτερικού, θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν το διαβατήριό τους και θα υπόκεινται σε τελωνειακούς δασμούς.

Όλα αυτά στην γειτονική Τουρκία σχεδιάζονται εδώ και δύο μήνες, την ίδια ώρα που η Ελληνική κυβέρνηση σχεδίαζε και τελικά υλοποίησε το σχέδιο ερήμωσης των Ελληνικών νήσων. Δεν είναι υπερβολή να επισημάνουμε πως αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε περιπέτειες την Ελλάδα μας, την στιγμή που η Τουρκία είναι σε αναζήτηση των αδασμολόγητων ζωνών της και η Ελλάδα ερημώνει τα νησιά της!

Πρέπει να έχουμε τεταμένη την προσοχή μας στα τεκταινόμενα στο Αιγαίο και να γνωρίζουμε πως από την Ελληνική κυβέρνηση προωθούνται σχέδια που εξυπηρετούν άλλους, αλλά όχι την Ελλάδα. Η σιωπή (και) στο συγκεκριμένο ζήτημα συνεπάγεται συνενοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου