Μετά το Αιγαίο η κυβέρνηση χαρίζει και το Ιόνιο! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/10/2015

Μετά το Αιγαίο η κυβέρνηση χαρίζει και το Ιόνιο!

Ένα αρκετά "περίεργο" δημοσίευμα της Bild, αναδεικνύει ένα πρόβλημα που τα εγχώρια μισθοφορικά μέσα ενημερώσεως αποκρύπτουν και αποσιωπούν. Η Γερμανική εφημερίδα σε δημοσίευμα που έχει τίτλο «Ο Τσίπρας βοηθάει αυτόν τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο», κάνει λόγο για μία "ιδιαίτερη" σχέση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Дмитрий Евгеньевич Рыболовлев (Dmitry Yevgenyevich Rybolovlev), τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο που είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού.

«Προκαλεί σάλο η σχέση τους καθώς ο Ρώσος μεγιστάνας, αν και βρίσκεται ανάμεσα στους 100 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου σύμφωνα με το Forbes, δεν παύει να είναι μια από τις πλέον αινιγματικές φιγούρες στο διεθνές επιχειρηματικό πεδίο» γράφει η εφημερίδα, ενώ αναφέρει πως:

«Το Λιμεναρχείο της Λευκάδος απαγόρευσε τη διέλευση σκαφών από την ανοικτή θάλασσα μεταξύ των νήσων Σκορπιός και Σκορπίδι, που ανήκουν στην οικογένεια του γνωστού Ρώσου επιχειρηματία Дмитрий Евгеньевич Рыболовлев. Με τις παραπάνω αποφάσεις ουσιαστικά χορηγείται δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και απόλαυσης της ανοικτής θάλασσας που βρίσκεται μεταξύ των δύο νησιών στους ιδιοκτήτες του Σκορπιού για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, κάτι που, φυσικά, δεν προβλέπεται από την Ελληνική νομοθεσία».

Ο Ρώσος επιχειρηματίας ξεκίνησε ως γιατρός, αλλά με την κατάρρευση του Σοβιετικού καθεστώτος στην Ρωσία δημιούργησε ένα επενδυτικό ταμείο. Εκμεταλλευόμενος την άναρχη νέα τάξη πραγμάτων στη νεοσύστατη Ρωσική Δημοκρατία άρχισε να συγκεντρώνει (βλέπε "πλιάτσικο" των πλουτοπαραγωγικών πηγών) τις μετοχές βιομηχανικών μονάδων αμέσως μετά την κατάρρευση του καθεστώτος. Με αυτόν τον τρόπο βρέθηκε να κατέχει την πλειοψηφία της Uralkali που είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία λιπασμάτων στην Ρωσία.

Ο Рыболовлев παραμένει μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ειδικά λόγω της κατηγορίας, που αντιμετώπισε το 1996, πως σύναψε συμβόλαιο θανάτου με εκτελεστές προκειμένου να δολοφονήσουν έναν εμπορικό συνεργάτη του. Ο Рыболовлев είχε κρατηθεί για 11 μήνες στο κελί των ανακρίσεων στην φυλακή του Перм (Perm), ενώ στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος για να δικαιωθεί από την δικαιοσύνη το 1997.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 ανέλαβε ως μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου και δεν είναι λίγοι αυτοί που συσχετίζουν τις δραστηριότητές του στην Κύπρο με τα αντίποινα που άσκησαν, ουσιαστικά, οι δυτικοί και οδήγησαν στο διαβόητο "κούρεμα" των καταθέσεων στην Μεγαλόνησο μας. Σήμερα, εκτός των άλλων, είναι πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας του πριγκιπάτου του Monaco (AS Monaco FC).

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα μας, η συμφωνία που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον Ρώσο μεγιστάνα είναι γεγονός που επιβεβαίωσα ο ίδιος με τηλεφώνημά μου στο λιμεναρχείο της Λευκάδος πριν από λίγο (10/10/2015 20:41).

Θα αναζητηθούν περισσότερα στοιχεία επ' αυτού, με δεδομένο ότι πρόκειται για καταφανή καταπάτηση της Ελληνικής νομοθεσίας, αλλά και οικειοποιήσεως των Ελληνικών υδάτων από ιδιώτη με την ανοχή της κυβέρνησης.

1 σχόλιο:

  1. ΘΕΛΩ ΝΑ'ΜΑΙ ΡΩΜΗΟΣ10 Οκτωβρίου, 2015 21:45

    Για τους κοτζαμπάσηδες όλου του κόσμου Πατρίδα δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή