Το υπουργείο των Οικονομικών ψεύδεται! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

29/09/2015

Το υπουργείο των Οικονομικών ψεύδεται!

Από την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου 2015, καταργείται το καθεστώς του κατά 30% μειωμένου συντελεστού του Φ.Π.Α. στα νησιά της Ρόδου, της Σαντορίνης, της Μυκόνου, της Νάξου, της Πάρου και της Σκιάθου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου των Οικονομικών. Τα έξη αυτά νησιά αποτελούν την πρώτη ομάδα όπου θα καταργηθεί το καθεστώς του μειωμένου συντελεστού Φ.Π.Α. ενώ για τις επόμενες δύο ομάδες, που περιλαμβάνουν όλα τα ακριτικά και απομακρυσμένα νησιά, το καθεστώς αυτό θα καταργηθεί την 1η Ιουνίου και την 1η Ιανουαρίου 2017 αντίστοιχα.

Το υπουργείο, μάλιστα, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυριζόμενο πως η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη από τους δανειστές. «Είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή είναι για την κυβέρνηση πολιτική αναγκαιότητα (και όχι επιλογή) που προκύπτει από τη συμφωνία με τους θεσμούς και βασικό στάδιο για να προχωρήσει η αξιολόγηση και τα επόμενα βήματα» σημειώνει αναιδώς και ψευδώς η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου των Οικονομικών.

«Τα προβλήματα των νησιών μας είναι γνωστά και αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής σε πολλούς τομείς» συνεχίζει προκλητικά και αόριστα η λαϊκίστικη ανακοίνωση προσπαθώντας να αμβλύνει όσο μπορεί το μείζον θέμα που ανακύπτει από την συγκεκριμένη (και όχι μόνο) κυβερνητική πολιτική.

Η κυβέρνηση ψεύδεται και αποκρύπτει την πραγματικότητα από τους Έλληνες. Ο Φ.Π.Α. είναι μηδενικός στα είδη διατροφής στην Μάλτα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα νησιά της Ισπανίας και γενικά στις Ευρωπαϊκές νησιωτικές περιοχές και χαμηλότερος από τον ελάχιστο συντελεστή (15%) στα υπόλοιπα είδη. Στα Ελληνικά νησιά γιατί ισχύει κάτι διαφορετικό; Πολύ απλά γιατί αυτό που επιχειρεί η Ελληνική (στα χαρτιά) κυβέρνηση είναι η πληθυσμιακή αλλοίωση των νήσων του Αιγαίου!

Η κυβέρνηση άρχισε το έργο της "διακυβέρνησης" του τόπου, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά προ ημερών ο πρωθυπουργός, με δύο βασικές προτεραιότητες: (α) την αποχριστιανοποίηση του έθνους και την πλήρη επιβολή ενός αθεϊστικού ή/και άθρησκου καθεστώτος και (β) την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών.

Το σχέδιο διχοτόμησης της Ελλάδος είναι ήδη σε εφαρμογή και βιώνουμε τις πρώτες πράξεις του δράματος. Ο καιρός της απραξίας πέρασε ανεπιστρεπτί και τώρα είτε θα κάνουμε κάτι να σωθεί η Ελλάδα μας ή απλά θα την δούμε να διαλύεται και να σβήνει από τον παγκόσμιο χάρτη.

2 σχόλια:

  1. που το ειπε ο πρωθυπουργος οτι θελει να αποχριστιανοποιησει την ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συ μόνος παροικείς εν Ιερουσαλήμ ή περιμένεις να το πει και λεκτικά; Τα έργα και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης μιλάνε από μόνες τους φίλε Θάνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή