Εξαντλήθηκε η υπομονή του Putin - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

05/08/2015

Εξαντλήθηκε η υπομονή του Putin

«Πείτε στον δικτάτορα πρόεδρό σας πώς μπορεί να πάει στην κόλαση μαζί με τους τρομοκράτες της ISIS. Δεν έχω σε τίποτα να κάνω τη Συρία ένα "μεγάλο Stalingrad". Ο Erdoğan και οι Σαουδάραβες σύμμαχοι του είναι μοχθηροί σαν τον Adolf Hitler».

Σύμφωνα με τους Moscow Times, τα λόγια αυτά ανήκουν στον Πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Vladimirovich Putin και αποδέκτης τους ήταν ο Τούρκος πρέσβης στην Μόσχα, Ümit Yardim. Ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε εκτός διπλωματικού πρωτοκόλλου τον Τούρκο πρέσβη και απαίτησε από αυτόν να μεταφέρει άμεσα στον "δικτάτορα", όπως τον αποκάλεσε, Recep Tayyip Erdoğan το ότι η υπομονή της Ρωσίας, αναφορικά με την κατάσταση στην Συρία, έχει εξαντληθεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι η χώρα του δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας και θα συνεργαστεί με τους συμμάχους της, δηλαδή το Ιράν και την Κίνα, για να βρεθεί μια πολιτική λύση στον ατέρμονα εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο Αραβικό έθνος δημιουργώντας την απόλυτη εθνική και θρησκευτική αναρχία.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το μήνυμα του Putin έχει πολλαπλούς αποδέκτες. Ο Putin ξεκαθάρισε με αυτή την κίνηση στους δυτικούς πως δεν θα συνεχίσει άλλο την οδό της διπλωματίας που από ότι φαίνεται δεν την καταλαβαίνουν, καθώς εκλαμβάνουν ως αδυναμία την προσπάθεια της Ρωσίας για ειρηνική επίλυση στο ζήτημα όπως άλλωστε έκαμαν και στην Ουκρανία.

Επιπρόσθετα, ο Ρώσος Πρόεδρος καθιστά σαφές στον Τούρκο σατράπη, αλλά και στους δυτικούς, πως δεν μπορεί να αθετεί συμφωνίες στρατηγικού σχεδιασμού, όπως ο Turkish Stream, χωρίς να υπάρχουν κυρώσεις.

Η παγκόσμια ειρήνη κρέμεται σε μια κλωστή που από ότι φαίνεται έχει αρχίσει να φθείρεται πολύ επικίνδυνα. Η Ρωσία ήταν μέχρι τώρα η υπερδύναμη που προσπαθούσε μέσω της συνδιαλλαγής και της διπλωματίας να προτείνει και να δώσεις λύσεις σε όλα τα ζητήματα. Η αλαζονική συμπεριφορά της Δύσης την αναγκάζει να αλλάξει τακτική και μοιραία αυτό που αναμένεται πλέον, είναι μια γενικευμένη σύρραξη.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί από ότι φαίνεται οι άνθρωποι αποφάσισαν να σκοτώσουν την «επί γης ειρήνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου