Μόνο 70 χρόνια άντεξε η μνήμη μας; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/08/2015

Μόνο 70 χρόνια άντεξε η μνήμη μας;

Μια μέρα όπως είναι η σημερινή, 6 Αυγούστου, είναι αδύνατον να μην θυμηθούμε την φρικτή επέτειο της βάναυσης επίθεσης των ΗΠΑ σε βάρος της Ιαπωνίας, με την ρίψη της ατομικής βόμβας στην Hiroshima.

Η Δύση δεν έμαθε τίποτε από την διαβολοκίνητη συμπεριφορά της! Οι σκληρές εικόνες της απάνθρωπης επίθεσης δεν έχουν συγκινήσει τους άρχοντες του κόσμου τούτου, που προετοιμάζουν το έδαφος για μία νέα χρήση πυρηνικών, βιοχημικών και όπλων μαζικής καταστροφής. Η αποτυχία του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος οδηγεί το Ένα τοις εκατό στο να πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο βίας και αίματος που θα επανεκκινήσει τις οικονομίες ανά τον κόσμο και θα τους αποφέρει ακόμα περισσότερα κέρδη.

Σήμερα είναι η 70η επέτειος από την ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στην ιστορία του πλανήτη. Από ότι, δυστυχώς, φαίνεται είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει 71η, γιατί ενδιάμεσα ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και πάλι το διαβολικό εφεύρημα της συμμορίας των Εβραιοαμερικανών του υπερτιμημένου Albert Einstein, αφανίζοντας μνήμες, ανθρώπους και πολιτισμούς.

Οι άνθρωποι δεν διαβάζουμε την ιστορία μας και συνεπώς δεν μπορούμε να ακούσουμε την κραυγή αγωνίας που βγαίνει μέσα από τα σωθικά της καθώς εξιστορεί την ζωή και τα λάθη των προηγούμενων κατοίκων του πλανήτη. Μάταια προσπαθεί η δόλια η ιστορία να μας συνετίσει και να μας υπενθυμίσει πως τον αδιάβατο δρόμο που τραβάμε τον ακολούθησαν κι άλλοι πριν από πολλά χρόνια, αλλά κατέληξαν τελικά στον αφανισμό.

Αιωνία η μνήμη των αδίκως θανόντων στην άνανδρη και βάναυση επίθεση της 6ης Αυγούστου του 1945 στην Hiroshima. Ο Θεός να λυπηθεί τις ψυχές αυτών που σχεδίασαν, δημιούργησαν και χρησιμοποίησαν το εφεύρημα της φρίκης, που μακάρι να μην είχε ανακαλυφθεί ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου