Όταν τα αργύρια έγιναν ευρώ - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/07/2015

Όταν τα αργύρια έγιναν ευρώ

Ο σημερινός πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας είναι γνωστός για τον πολιτικό βίο του και την αλλαγή στην στάση του από "ναι" σε "όχι" σε ότι αφορά στις δανειακές συμβάσεις και τα μέτρα που έφεραν από τους δυτικούς εταίρους της Ελλάδος μας. Τώρα, όμως, αρχίζει να σχοινοβατεί επικίνδυνα σε εθνικά ζητήματα. Η θέση που κατέχει είναι αρκετά σημαντική και αυτό δεν του επιτρέπει την επιπολαιότητα των δηλώσεων στις οποίες μας έχει συνηθίσει.

Τις δηλώσεις του υπέρ του ευρώ και της ευρωζώνης δεν θα τις σχολιάσω, καθώς δεν αντέχουν κριτικής! Η Ελλάδα ξεπουλήθηκε, οι Έλληνες θα πληρώσουμε ακόμα πιο ακριβά το καπρίτσιο μερικών βολεμένων πολιτικών που ετσιθελικά εισήγαγαν την χώρα στο ευρώ και την κρατούν σταυρωμένη μέσα σε αυτό αδιαφορώντας για την γνώμη του Ελληνικού λαού!

Δεν μπορώ όμως να αφήσω ασχολίαστη την δήλωσή του σε Κύπριους φοιτητές, σε ότι αφορά στο Κυπριακό: «η λύση του Κυπριακού, όπως θα προκύψει από τις δικοινοτικές συνομιλίες πρέπει να είναι, τουλάχιστον από πλευράς κρατικής δομής, πλήρως συμβατή με το ισχύον Ευρωπαϊκό δίκαιο, πρωτογενές και παράγωγο, προκειμένου να μην διαταραχθεί η πορεία της Κύπρου εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός ευρωζώνης».

ΟΧΙ κ. πρόεδρε! Κάποιο λάθος κάνετε! Πρώτα-πρώτα στην Κύπρο δεν υπάρχουν δύο κοινότητες! Υπάρχει η Κυπριακή δημοκρατία και το ψευδοκράτος της Τουρκίας, που μόνο εσείς και ο όμοιος σας σε αντιλήψεις παραιτηθείς πρόεδρος της ΝΔ αναγνωρίζετε ως ομότιμη κοινότητα! Δεν υπάρχει άλλο κράτος ή κοινότητα στην Κύπρο, πλην της Κυπριακής δημοκρατίας! Υπάρχει η παγκοσμίως μοναδική περίπτωση στην εποχή μας, ενός ελεύθερου κράτους που τελεί υπό στρατιωτική κατοχή!

Επιπλέον η λύση στο Κυπριακό πρέπει να δοθεί με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνισμού και όχι το Ευρωπαϊκό δίκαιο και την πορεία της Κύπρου εντός της Ε.Ε. και της ευρωζώνης. Είναι καιρός να καταλάβετε κ. πρόεδρε πως η Ε.Ε. και η ευρωζώνη καταρρέουν και σε μια πενταετία (ίσως και συντομότερα) κανείς δεν θα θυμάται ότι υπήρχαν! Ο Ελληνισμός, όμως, θα εξακολουθήσει να υπάρχει, όπως υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια!

Επιτέλους σηκώστε το κεφάλι ψηλά! Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Έλληνας είναι υπερήφανος γιατί πιστεύει πρωτίστως στου Χριστού την Πίστη την Αγία και εν συνεχεία στης Πατρίδος την Ελευθερία! Αυτοί είμαστε και όχι οι δούλοι της Ευρώπης και του κάθε αχυρανθρώπου των οργάνων της Ε.Ε. που θέλουν να μας καταντήσουν οι Έλληνες πολιτικάντηδες.

Η Κύπρος είναι Ελλάδα και η Ελλάδα ΔΕΝ ανήκει στην Ευρώπη, ούτε πολύ περισσότερο στην Δύση! Η επανένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και η αποχώρηση από την Ε.Ε. και την ευρωζώνη είναι θέματα απολύτου εθνικής προτεραιότητος, που δεν χωρούν συζητήσεις και περαιτέρω διαπραγματεύσεις! Κοιτάξτε το Ηνωμένο Βασίλειο και την Σκανδιναβία και σκεφτείτε ξανά την άποψή σας για την Ε.Ε. και τα "παράγωγά" της!

2 σχόλια:

  1. Πολύ ορθές οι επισημάνσεις τού άρθρου.
    Δράττομαι δέ τής ευκαιρίας νά επισημάνω ότι η επιλογή του Παυλόπουλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ως Προέδρου, καταδεικνύει εμφανέστατα τό πόσο συστημικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καί ειδικός ο Τσίπρας. Τοποθέτησαν έναν άνθρωπο δικό τους στή θέση αυτή ο οποίος δέν θά εμποδίση τήν υλοποίηση τών ανόμων σχεδίων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά συνεχίζεται η κυνική και επονείδιστη παράδοση του πνεύματος πως η Κύπρος κείται μακράν.Αυτεξούσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή