Ελλάδα: Πυρ και μανία δηλώνει πολλά (3) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/07/2015

Ελλάδα: Πυρ και μανία δηλώνει πολλά (3)

Οι επαναστάσεις και οι θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις αποθαρρύνθηκαν ή ανατράπηκαν από το Ένα τοις εκατό που έχει απομείνει ζωντανό. Ο Μarx, απογοητευμένος από την ήττα των επαναστάσεων του 1848 και οδηγούμενος από την υλιστική του αντίληψη της ιστορίας, κατέληξε στο συμπέρασμα, όπως έκαναν ο Lenin, o Μao και ο Pol Pot, ότι αφήνοντας τα μέλη της παλιάς τάξης πραγμάτων στη ζωή σήμαινε αντεπανάσταση και επιστροφή των ανθρώπων στη δουλοπαροικία. Στην Λατινική Αμερική, κάθε μεταρρυθμιστική κυβέρνηση είναι ευάλωτη σε ανατροπή από τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ που ενεργούν σε συνδυασμό με τις Ισπανικές elites. Βλέπουμε αυτήν την διαδικασία σε εξέλιξη σήμερα στην Βενεζουέλα και το Εκουαδόρ.

Δεόντως καθοδηγούμενοι, ο Lenin και ο Μao εξάλειψαν την παλαιά τάξη πραγμάτων. Το ταξικό ολοκαύτωμα ήταν πολλές φορές μεγαλύτερο από αυτό που βίωσαν οι Εβραίοι στο ναζιστικό φυλετικό ολοκαύτωμα. Αλλά δεν υπάρχει μνημείο για αυτό.

Μέχρι σήμερα οι Δυτικοί δεν καταλαβαίνουν γιατί ο Pol Pot άδειασε τις αστικές περιοχές της Καμπότζης. Η Δύση απορρίπτει τον Pol Pot ως ψυχοπαθή και μαζικό δολοφόνο, μια ψυχιατρική περίπτωση, αλλά ο Pol Pot απλά ενεργούσε με βάση την υπόθεση ότι, αν επέτρεπε στους εκπροσώπους της παλιάς τάξης να παραμείνουν, η επανάστασή του θα ανατρεπόταν. Για να χρησιμοποιήσω μία νομική έννοια που κατοχυρώθηκε από το καθεστώς του George W. Bush, ο Pol Pot πρόλαβε την αντεπανάσταση χτυπώντας την πριν από την πράξη και εξαλείφοντας την τάξη που θα έκανε την αντεπανάσταση.

Ο Άγγλος συντηρητικός Edmund Burke, δήλωσε ότι ο δρόμος της προόδου ήταν η μεταρρύθμιση, όχι η επανάσταση. Η Αγγλική elite, παρά το γεγονός ότι χασομερούσε, αποδέχθηκε την μεταρρύθμιση στην θέση της επανάστασης, δικαιώνοντας έτσι τον Burke. Σήμερα, όμως, με την αριστερά τόσο ολοκληρωτικά ηττημένη, το Ένα τοις εκατό δεν χρειάζεται να συμφωνήσει στις μεταρρυθμίσεις. Η συμμόρφωση με την δύναμή του είναι η μόνη εναλλακτική λύση.

Η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Οι Έλληνες ξεριζωμένοι από την πατρίδα τους από την οικονομία που κατέρρευσε, τη κατάρρευση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, και τα απίστευτα ποσοστά ανεργίας θα πάνε τη φτώχεια τους σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Τα μέλη της Ε.Ε. δεν δεσμεύονται από τα εθνικά σύνορα και μπορούν να μεταναστεύουν ελεύθερα. Το κλείσιμο του συστήματος στήριξης στην Ελλάδα θα οδηγήσει τους Έλληνες στα συστήματα υποστήριξης των άλλων χωρών της Ε.Ε., τα οποία θα κλείσουν με την σειρά τους από τις ιδιωτικοποιήσεις του Ένα τοις εκατό.

Οι φράχτες του 21ου αιώνα έχουν αρχίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου