Τι διδάσκει η Ελλάδα την Ρωσία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/07/2015

Τι διδάσκει η Ελλάδα την Ρωσία

Ακόμα ένα σπουδαίο άρθρο από τον Dr. Paul Craig Roberts που με σκληρή αλλά αληθινή γλώσσα περιγράφει την παγκόσμια κατάσταση της δυτικής καπιταλιστικής οικονομίας. Φέρνοντας παράδειγμα την χώρα μας αποδεικνύει πως δεν υπάρχουν «εταίροι» στην Δύση και πως η συνδιαλλαγή μαζί της ακόμα και για ισχυρές χώρες όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα είναι ουσιαστικά μια ριψοκίνδυνη έκθεση σε εκβιασμό και απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Σας παρουσιάζω το άρθρο σε πέντε συνέχειες σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο με την συνηθισμένη υπενθύμιση πως οι επισημάνσεις είναι προσωπικές μου και όχι του συγγραφέως.

«Το χρέος της Ελλάδος μπορεί τώρα να γίνει πληρωτέο μόνο μέσω μέτρων ελάφρυνσής του υπερβαίνουν κατά πολύ ό,τι η Ευρώπη υπήρξε πρόθυμη να εξετάσει μέχρι τώρα»: Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Το μάθημα της Ελλάδος για την Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν, είναι να αποφευχθούν όλες οι οικονομικές σχέσεις με την Δύση. Η Δύση απλά δεν μπορεί να είναι άξια εμπιστοσύνης. Η Washington είναι δεσμευμένη στην οικονομική και πολιτική ηγεμονία πάνω σε κάθε άλλη χώρα και χρησιμοποιεί το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα για το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, για κατασχέσεις και για την επιβολή κυρώσεων. Οι χώρες που έχουν ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και έχουν επίσης περιουσιακά στοιχεία στη Δύση, μην περιμένουν η Washington να σεβαστεί τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους ή την ιδιοκτησία τους. Η Washington παγώνει ή κλέβει τα περιουσιακά στοιχεία των χωρών ή όπως στην περίπτωση της Γαλλίας επιβάλλει πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να επιβληθεί η συμμόρφωση με τις πολιτικές της. Το Ιράν, για παράδειγμα, έχασε την χρήση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περίπου το ένα τέταρτο του Ιρανικού ΑΕΠ, για χρόνια μόνο και μόνο επειδή επέμεινε σχετικά με τα δικαιώματά του υπό την Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων.

Ρώσοι δημοσιογράφοι με ρωτούν αν η προθυμία του Οbama να καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα να υπάρξει μια συμφωνία για την Ουκρανία. Η απάντηση είναι: Όχι. Επιπλέον, όπως θα εξηγήσω αργότερα, η συμφωνία με το Ιράν δεν σημαίνει και πολλά πράγματα όσον αφορά στην Washington.

Τρεις μέρες πριν (14 Ιουλίου) ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού, ο στρατηγός Paul Selva, ο τρίτος σε ίδιο περίπου αριθμό ημερών, είπε στην Γερουσία των ΗΠΑ ότι η Ρωσία είναι «μια υπαρξιακή απειλή για το έθνος (ΗΠΑ)». Λίγες ημέρες πριν η Γερουσία είχε ακούσει το ίδιο πράγμα από τον διοικητή των Πεζοναυτών των ΗΠΑ Joseph Dunford και από τον γραμματέα της Πολεμικής Αεροπορίας. Λίγες μέρες πριν από αυτό, ο πρόεδρος των Αρχηγών του Μεικτού Επιτελείου των ΗΠΑ προειδοποίησε για μια Ρωσική «υβριδική απειλή».

1 σχόλιο:

  1. Στήν πραγματικότητα, ο ψυχρός πόλεμος ποτέ δέν έπαψε νά υπάρχη, μέ ευθύνη (κατά τήν γνώμη μου) τών ΗΠΑ. Αλλά τό εξοργιστικό είναι ότι στόν πόλεμό τους αυτόν, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τά κράτη δορυφόρους, όπως η Ελλάς, γιά εμπροσθοφυλακή. Κι εμείς οι ανόητοι δέν εννοούμε νά τό αντιληφθούμε αυτό. Αλλά καί όσοι δείχνουν νά τό αντιλαμβάνονται τό αντιμετωπίζουν μοιρολατρικά. Είναι εύλογο...όταν δέν υπάρχει αγωνιστικό φρόνημα που μόνον ο Χριστός δίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή