ΟΧΙ σε όλα! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

30/06/2015

ΟΧΙ σε όλα!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας με τους Ευρωπαίους άφησε στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Έλληνας πρωθυπουργός: «Οι διαφορές με τους δανειστές στα δημοσιονομικά είναι πολύ μικρές και πως εάν επανέλθουν έστω και τώρα "στο και πέντε" με μια βιώσιμη πρόταση, θα την πάρουμε».

Έχω την αίσθηση πως αυτή τη στιγμή παίζεται ένα άσχημο παιχνίδι στην πλάτη του λαού, μερίδα του οποίου συντηρεί αυτό το παιχνίδι. Καταλαβαίνω πως οι επιχειρηματίες, με προεξάρχοντα τον πολιτικά διαπλεκόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ, στηρίζουν την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ. Αυτοί άλλωστε δεν έχουν θιγεί καθόλου από την κρίση, αλλά αντιθέτως πολλαπλασίασαν τις περιουσίες τους. Οι περισσότεροι μάλιστα έχουν μεταφέρει τις έδρες των επιχειρήσεών τους σε χώρες που δεν είναι καν φιλικές προς την χώρα μας, όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία και τα Σκόπια.

Η μερίδα του Ελληνικού λαού που ανόητα και εντελώς άσκεφτα στηρίζει την παραμονή στο ευρώ είναι επικίνδυνη. Επιθυμεί τον αφανισμό της Ελλάδος και την απόλυτη εξαθλίωση των πολιτών. Την στιγμή που πανίσχυρες οικονομίες όπως του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σκανδιναβίας παραμένουν εκτός της ζώνης του ευρώ, κάποιοι αφελείς (;) "Έλληνες" επιθυμούν η Ελλάδα μας να πληρώνει το αποτυχημένο ενιαίο νόμισμα.

Στην προσπάθεια αυτή πρωτοστατούν τα presstitute ελεεινά και ανθελληνικά μέσα ενημερώσεως που με σκοπιμότητα επιθυμούν την παραμονή στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελληνίου εμβελείας έχουν τεράστια χρέη και οφειλές προς το Ελληνικό κράτος, αλλά καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να τους αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας!

Τις δύσκολες αυτές ώρες χρειάζεται περισυλλογή και κυρίως σοβαρότητα, κάτι που δεν έχει επιδείξει ο Ελληνικός λαός τα τελευταία διακόσια χρόνια. Μπορεί όπως έγραψα κι εχθές (29/6/2015) να μην φθάσουμε καν στο δημοψήφισμα ή να προκύψει από πουθενά (;) μια συμφωνία. Προσωπική μου εκτίμηση που κατ' επανάληψιν έχω εκφράσει τόσο γραπτώς, όσο και προφορικώς, είναι πως η κυβέρνηση ήδη έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και όλα όσα ζούμε είναι μια κακής ποιότητος θεατρική παράσταση.

Όπως και να έχουν τα πράγματα και ανεξάρτητα από την τελική έκβαση που θα έχουν, καλό είναι να έχουμε πάντοτε στον νου μας τον χαμένο πολιτισμό των Ουζουμπούρου και το ότι αφανίσθηκαν εξαιτίας ενός και μοναδικού λόγου: Γιατί ήσαν ηλίθιοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου