Να τι σημαίνει ΝΑΙ στην σήψη και την παρακμή! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

30/06/2015

Να τι σημαίνει ΝΑΙ στην σήψη και την παρακμή!

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση, και ό,τι χρειάζεται στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου» δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoğlu. Σε ανάλογη δήλωση προχώρησε νωρίτερα και ο Τούρκος υπουργός της Ενέργειας, Taner Yıldız. Η συζήτηση για την Ελλάδα στην Τουρκία εξελίσσεται με αφορμή χθεσινή δήλωση του βουλευτού του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Ertuğrul Kürkçü «να αναλάβει η Τουρκία το χρέος ύψους 1,6 δισ. ευρώ της Ελλάδος προς το ΔΝΤ».

Συγκεκριμένα, ο Ertuğrul Kürkçü δήλωσε ότι «η Τουρκία μπορεί να αναλάβει το χρέος ύψους 1,6 δις ευρώ. Έτσι θα κερδίσει τη φιλία του Ελληνικού λαού και την δυνατότητα να μετατραπεί το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης. Η Τουρκία κατά το έτος 2013 προχώρησε σε βοήθεια προς διεθνείς οργανισμούς ύψους 1,9 δις δολαρίων. Οι πηγές της Τουρκίας είναι αρκετές για τη βοήθεια αυτή προς την Ελλάδα. Μπορεί επίσης να παράσχει τη στήριξη αυτή προς την Ελλάδα και υπό μορφή δανείου με μηδενικό επιτόκιο».

Ερωτηθείς σήμερα σχετικά με τη δήλωση αυτή, ο Τούρκος υπουργός των Οικονομικών Nihat Zeybekci είπε ότι «θα το εξετάσουμε, αν υπάρξει επίσημη πρόταση». Ο Davutoğlu δήλωσε σήμερα ότι «εμείς θέλουμε να είναι ισχυρή η Ελλάδα. Θέλουμε να γίνει λίμνη ειρήνης το Αιγαίο και να λυθεί το Κυπριακό. Γι' αυτό, η Τουρκία θα είναι θετική σε κάθε είδους πρόταση συνεργασίας. Θα μεταβούμε στην Ελλάδα για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του συμβουλίου συνεργασίας, προκειμένου να συζητήσουμε από κοινού τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί απέναντι στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος».

Πραγματικά ζούμε κοσμογονικά γεγονότα. Η Τουρκία εμφανίζεται ως ο σωτήρας του Ελληνικού έθνους! Η περήφανη "Ευρωπαία" Ελλάδα που γύρισε την πλάτη στην Ρωσία και στην Κίνα, θα δεχθεί βοήθεια από την Τουρκία; Εδώ φθάσαμε; Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Καποδίστρια, του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη βλέποντας τους νεοέλληνες να ξεπουλούν τα πάντα προκειμένου να μείνουν στην "σιγουριά" του ευρώ και μακρυά από τον μόχθο του να ανακτήσουν την εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Η δύναμη του εθνικού νομίσματος και της αυτόνομης οικονομικής -και όχι μόνο- πολιτικής, απαιτεί κόπο από τους Έλληνες που δυστυχώς έχουν συνηθίσει να μην κάνουν τίποτε και να πληρώνονται. Αυτός είναι ο μόνος και πραγματικός λόγος που δεν θέλουν την επιστροφή στην δραχμή όλοι όσοι "κόπτονται" υπέρ του ευρώ.

Ειλικρινά θλίβομαι ολοένα και περισσότερο ακούγοντας τους τραγικούς πολιτικάντηδες του τόπου να παραληρούν φιλοευρωπαϊκά μανιφέστα καταστροφολογίας, σαν το αμίμητο του πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ: «Η ECB θα ακυρώσει τα ευρώ των Ελλήνων». Πόσο ανόητος μπορεί να είναι κανείς; Μέχρι που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη βλακεία και ειδικά η βο(υ)λευτική;

1 σχόλιο: