Αυτή είναι η κυβέρνηση! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/06/2015

Αυτή είναι η κυβέρνηση!

Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον κάτω από καθεστώς εσωτερικής αποσταθεροποίησης καθώς αποκαλύπτεται περίτρανα αυτό που έχω επισημάνει εδώ και πολύ καιρό: Έχει προ πολλού συμφωνήσει με τους δανειστές σε νέα επονείδιστα υφεσιακά μέτρα. Σε ένα κείμενο δέκα σελίδων που κατέθεσε η Ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές και το οποίο φέρει την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού, περιλαμβάνεται το σύνολο των κυβερνητικών προτάσεων για μέτρα που θα αποφέρουν στα δημόσια ταμεία 7,9 δις ευρώ. Από αυτά, το 92,4% ή αλλιώς τα 7,3 δις ευρώ προέρχονται από αυξήσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Η πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται ήδη στα χέρια των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών, τα οποία την επεξεργάζονται προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους "εταίρους" και δανειστές, ενώ σήμερα (24/6/2015) θα γίνει ένα ακόμα κρίσιμο eurogroup.

Τα συνολικά μέτρα ύψους 8 δις ευρώ που θα επιβάλλει η κυβέρνηση μοιράζονται σε 2,692 δις ευρώ για το 2015 και 5,207 δις ευρώ για το 2016. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες των μέτρων μετά το τέλος και της σημερινής (24/6/2015) συνεδρίασης του eurogroup.

Αυτή η εξέλιξη, από την αρχή της εβδομάδος έχει σταθεί αιτία για πολιτικές αναταραχές και έριδες στο εσωτερικό των κομμάτων της συγκυβέρνησης και όχι μόνο. «Πριν ακόμη επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα μετά την έκτακτη Ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την Δευτέρα στις Βρυξέλλες, βγήκαν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους με τίτλο «Μαχαίρια για τον Τσίπρα από τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν με ανταρσία».

«Ο κ. Βαρουφάκης απείλησε φέτος ότι θα εγκαταλείψει το κόμμα, παίρνοντας μαζί του και άλλα στελέχη, όταν ο κ. Τσίπρας του πρότεινε -μετά από σχετικές παραινέσεις υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων- να παραιτηθεί» εκτιμάει η Kerin Hope που υπογράφει το δημοσίευμα. Το άρθρο της Βρετανικής εφημερίδας σημειώνει επίσης ότι: «Ο κ. Βαρουφάκης έχει την δική του ατζέντα και θα προσπαθήσει να ασκήσει σκληρή κριτική στη συμφωνία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες πως ο Έλληνας υπουργών των Οικονομικών προσπαθεί να υπονομεύσει έναν συμβιβασμό με τα μετριοπαθή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας να περιληφθεί στη συμφωνία η ελάφρυνση του χρέους.

Η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο με την πρόθεσή της να έρθει σε ρήξη με την ίδια την ιδεολογία της. Αποκαλύπτεται πλήρως το ότι -και αυτής- οι εντολές της είναι έξωθεν προερχόμενες και δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες των "αριστερών" που ήσαν διατεθειμένοι -όπως έλεγαν- μετά την εκλογή τους να αλλάξουν ολόκληρη την Ευρώπη!

Τα περί επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους ξεχάστηκαν, ο τερματισμός της λιτότητας παίρνει ακόμα δύο χρόνια παράταση, η ανάπτυξη αποχαιρετά την χώρα τουλάχιστον για την επόμενη διετία, ενώ οι πολυαναμενόμενες φορολογικές ανάσες όχι απλά δεν πρόκειται να υπάρξουν, αλλά θα συνοδευθούν με ακόμα πιο σκληρά υφεσιακά μέτρα.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πρόβλημα της χώρας μας είναι η έλλειψη Ελλήνων πολιτικών. Το οικονομικό θα μπορούσε άνετα και άμεσα να λυθεί, εάν στο τιμόνι του κράτους υπήρχε ένας Έλληνας καπετάνιος. Δυστυχώς όμως αντ' αυτού στο τιμόνι της Ελλάδος βρίσκονται εντολοδόχοι των ψυχωτικών δυτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου