Η Ελλάδα ζει καλύτερα χωρίς το ευρώ - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

19/06/2015

Η Ελλάδα ζει καλύτερα χωρίς το ευρώ

Έτοιμη να εξετάσει βοήθεια προς την Ελλάδα εμφανίζεται η Ρωσία όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Arkady Vladimirovich Dvorkovich.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Dvorkovich δήλωσε: «Θα στηρίξουμε όποια λύση για τη ρύθμιση της Ελληνικής κρίσης χρέους προταθεί από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

«Το σημαντικότερο για μας είναι τα επενδυτικά έργα και το εμπόριο με την Ελλάδα. Αν απαιτηθεί οικονομική στήριξη, θα το εξετάσουμε», συμπλήρωσε ο Dvorkovich.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 19/6/2015, η Ρωσία και η Ελλάδα προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Πάντως ο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στην ερώτηση αν η Ρωσία προτίθεται να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, παρότρυνε τους δημοσιογράφους να περιμένουν το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ρώσου προέδρου Vladimir Vladimirovich Putin αργότερα σήμερα (19/6/2015).

«Για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό, χρειαζόμαστε πρώτα να ακούσουμε μια κάποιου είδους πρόταση, μια κάποιου είδους πρωτοβουλία από τους Έλληνες εταίρους μας. Ας περιμένουμε πρώτα τις συνομιλίες και τότε θα σας ενημερώσουμε», σημείωσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Dmitry Sergeyevich Peskov.

Οι Ρώσοι κρατούν διπλωματικά ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην χώρα μας και στους Ευρωπαίους, έχοντας ωστόσο ήδη τείνει την χείρα βοηθείας προς την Ελλάδα. Το ίδιο κάλλιστα μπορεί να συμβεί και με άλλες εύρωστες οικονομίες -βλέπε BRICS- και η Ελλάδα μας να εξασφαλίσει ακόμα και άμεσο χρήμα για να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση έναντι της εξόδου από την ευρωζώνη.

Αυτό που απαιτείται είναι αμιγώς Ελληνική στάση από την πλευρά της κυβέρνησης και ανυποχώρητη στάση απέναντι στους δυτικούς. Εξυπακούεται πως η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία.

Αυτό, όμως, που όχι μόνο δεν χρειάζεται αλλά είναι και ιδιαίτερα επιβλαβές είναι η τακτική του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος ο οποίος εχθές (18/6/2015) φρόντισε να καλλιεργήσει στους Έλληνες πολίτες ένα κλίμα φόβου και ανασφάλειας ζητώντας σκοπίμως και χωρίς να συντρέχει λόγος από την ECB συμπληρωματική επιχορήγηση από τον μηχανισμό εξασφαλίσεως της ρευστότητος (ELA) ύψους 3 δις ευρώ. Σήμερα (19/6/2015) εν μέσω του πανικού που ο ίδιος δημιούργησε στους Έλληνες πολίτες, δήλωσε ανερυθρίαστα πως το «Ελληνικό τραπεζιτικό σύστημα είναι σταθερό».

Όταν οι προβοκάτορες βρίσκονται στο εσωτερικό, τότε ο αγώνας δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ. Η Ελλάδα πάντοτε προδόθηκε και εν τέλει νικήθηκε ... μόνο εκ των έσω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου