178 - 120 υπέρ του δημοψηφίσματος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/06/2015

178 - 120 υπέρ του δημοψηφίσματος

Πριν από 3,5 ώρες, λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 28/6/2015, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας στο Ελληνικό κοινοβούλιο αναφορικά με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου 2015. Με 178 θετικές ψήφους υπερψηφίστηκε η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ενώ εναντίον της πρότασης ψήφισαν 120 βο(υ)λευτές.

Την πρόταση ψήφισε εκτός της συγκυβέρνησης και η Χρυσή Αυγή, παρά τις δηλώσεις του αρχηγού της την προηγούμενη εβδομάδα όπου τάχθηκε υπέρ της παραμονής στο ευρώ λέγοντας πως η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα «δεν είναι κάτι που μπορούμε να σκεφθούμε τώρα». Εναντίον της πρότασης ψήφισαν οι φανεροί και απροκάλυπτοι φιλοευρωπαϊστές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και φυσικά το Ευρωπαϊκό παράρτημα εν Ελλάδι, το προβοκατόρικο κομματίδιο με την επωνυμία ποτάμι. Το ΚΚΕ έδειξε για ακόμα μια φορά πως έχει μεν συνέπεια στα λόγια του, αλλά είναι παντελώς εκτός της πραγματικότητος και κατέθεσε την δική του πρόταση.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η πρόεδρος της βουλής θα πρέπει να μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα ενημερωθεί για την απόφαση της ολομέλειας και θα υπογράψει την απόφαση του προεδρικού διατάγματος για το δημοψήφισμα. Πηγές μου αναφέρουν πως ο πρώην δεξιός φιλοευρωπαϊστής υπουργός και νυν πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας, υπάρχει πιθανότητα να μην υπογράψει το προεδρικό διάταγμα και να παραιτηθεί, οδηγώντας την χώρα σε πολιτική αστάθεια.

Προσωπικά εκτιμώ πως δεν θα προβεί σε τόσο μεγάλο λάθος και δεν θα φέρει την χώρα σε ακόμα πιο δύσκολη θέση από αυτήν στην οποία βρίσκεται ήδη. Σήμερα άλλωστε συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο της ECB, όπου θα πάρει απόφαση για την διεύρυνση ή όχι του ELA στις Ελληνικές τράπεζες.

Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις εντός της ημέρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου