Η γιορτή ... του πνεύματος(;!) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

05/06/2017

Η γιορτή ... του πνεύματος(;!)

Σήμερα είναι Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, ή, όπως μάθαμε από τα νηπιακά μας χρόνια, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Παλαιότερα η μέρα αυτή ήταν γιορτινή και αργία για ολόκληρο το Έθνος, αλλά (και) αυτό το έθος (συνήθεια) σταδιακά αλλοιώθηκε, για να καταλήξει στις ημέρες μας να θεωρείται η αργία του ... πνεύματος.

Οι εταιρείες και οι Τράπεζες είναι κλειστές, την στιγμή που οι εργαζόμενοι σε εμπορικά καταστήματα, σε μαγαζιά, καθώς και οι τεχνίτες εργάζονται κανονικά. Ο ανόητος και εσκεμμένος διαχωρισμός έγινε με δόλο, στοχεύοντας πρωτίστως στην αποσύνδεση της ημέρας από την Ορθόδοξη Πίστη.

Η ημέρα ήταν πανηγυρική και εορταζόταν με λαμπρότητα, τον καιρό που το Ελληνικό Κράτος δεν είχε αποκοπεί από την Παράδοση των Πατέρων μας, πάνω στην οποία το θεμελίωσε ο Μοναδικός Έλληνας Κυβερνήτης του, ο Ιωάννης Α. Καποδίστριας.

Μετά τις βαρβαρικές βαυαρικές και Δυτικές επιρροές, η ημέρα κατάντησε να είναι ακόμα ένα σημείο διχασμού του λαού και ειρωνείας σε βάρος της Ορθοδόξου Πίστεως. Τι σημαίνει έχουν αργία οι εργασίες του ... πνεύματος; Υπάρχουν, δηλαδή, εργασίες ηλιθίων; Το να εργάζεται κάποιος/α ως υπάλληλος είναι ενδεικτικό ευφυΐας, ενώ, αντιθέτως, το να ασχολείται με το εμπόριο ή κάποια χειρωνακτική εργασία υποδηλώνει πνευματική έλλειψη ή, κατά το κοινώς λεγόμενο, βλακεία;

Δεν φθάσαμε τυχαία στις μέρες μας στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που δεν έπαυσε να ισχύει ακόμα και σε καθαρά αθεϊστικές χώρες, όπως είναι η Γαλλία και τα κράτη της Σκανδιναβικής χερσονήσου. Οι παραφθορές και οι προσμίξεις, όπως στην περίπτωση της σημερινής εορτής, αποτελούν τον πρόδρομο του σημερινού καταντήματος της Ελλάδος.

Έχουμε πάρει την ζωή μας αψήφιστα και αφεθήκαμε στα χέρια αυτών, που δηλητηρίασαν και δηλητηριάζουν την καθημερινότητά μας χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν. Ο αποχριστιανισμός της Πατρίδος μας δεν είναι μεμονωμένο έργο κάποιας αριστερής ή αθεϊστικής κυβερνήσεως, αλλά η μακροχρόνια και μεθοδική προδοσία, που συνετελέσθη από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, είτε εκπροσωπήθηκε από "δεξιά", είτε "κεντρώα", είτε "αριστερή", είτε "συντηρητική", είτε "σοσιαλιστική", είτε "πατριωτική", ή οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Η υποτιθέμενη "πρόοδος" οδήγησε την Χώρα μας στο σημερινό της κατάντημα και την μετέτρεψε από ανεξάρτητο κράτος σε προτεκτοράτο της Δύσης. Αν (και) αυτό δεν μας προβληματίζει, τότε υπογράφουμε τον αφανισμό μας και ως Έθνος και ως πολιτισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου