Το πραγματικό δίλημμα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

27/01/2017

Το πραγματικό δίλημμα

Η μεγάλη μάχη που μαίνεται παγκοσμίως αυτή την στιγμή είναι μεταξύ των δυνάμεων της "πραγματικής οικονομίας", δηλαδή της βιομηχανίας και της παραγωγής, και της "εικονικής οικονομίας", δηλαδή του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η Ε.Ε., οι απανταχού γης "φιλελεύθεροι", "αριστεροί", "σοσιαλιστές", "ιδεολόγοι" και οι λοιποί αμοραλιστές αερολόγοι είναι υπηρέτες της "εικονικής οικονομίας". Σε αυτό το στρατόπεδο βρίσκονταν και οι ΗΠΑ μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2017, οπότε και πέρασαν στο αντίπαλο στρατόπεδο.

H Ρωσία είναι μία χώρα όπου η οικονομία της στηρίζεται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα στην παραγωγή και στην διανομή Ενεργείας (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) και αυτό ο Πρόεδρός της, Влади́мир Влади́мирович Пу́тин, φαίνεται να το χειρίζεται με αρκετή δεξιοτεχνία και μαεστρία απέναντι στους συμμάχους του, αλλά και στους "αντιπάλους" του.

Οι ΗΠΑ από την στιγμή της ανάληψης του προεδρικού αξιώματος από τoν Donald John Trump φαίνεται να αλλάζουν τακτική. Τα πρώτα δείγματα γραφής του 45ου προέδρου των ΗΠΑ δείχνουν μια τάση εσωστρέφειας, την προσωρινή(;) εγκατάλειψη των μακρινών πολεμικών επιχειρήσεων και την ανασύσταση της σχεδόν διαλυμένης Αμερικανικής βιομηχανίας.

Έτσι, λοιπόν, οι δύο υπερδυνάμεις έχουν τις ιδανικές συνθήκες για να ξαναμοιράσουν τον πλανήτη, χωρίς αυτήν την φορά να υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων: Η Ρωσία είναι ο παγκόσμιος προμηθευτής Ενέργειας και οι ΗΠΑ ο κολοσσός της παγκοσμίου βιομηχανίας, αν φυσικά υλοποιηθούν τα σχέδια του Trump.

Ωστόσο, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν έχει πεθάνει ακόμα και δεν φαίνεται διατεθειμένο να παραδώσει τα όπλα αμαχητί. Σύσσωμος ο προβοκατόρικος μισθοφορικός Τύπος και γενικότερα τα επί χρήμασι παντοιοτρόπως εκδιδόμενα Μέσα Ενημερώσεως έχουν εξαπολύσει μια βρωμερή προπαγάνδα εναντίον κάθε έννοιας που σχετίζεται με την Πίστη, με το Έθνος, με την οικογένεια, με τις Αξίες γενικότερα, στηριζόμενοι στην κατασκευή ψευδών ειδήσεων και στην τρομοκρατία του λαού.

Η εικονική οικονομία για να επιβληθεί πρέπει να διαδώσει παραμύθια, να καταστρέψει Αξίες και να καταρρακώσει την ανθρώπινη ηθική. Μόνο τότε ο άνθρωπος μπορεί να πιστέψει πως θα αποκτήσει όλα τα αγαθά της γης χωρίς να κοπιάσει. Γιατί τι άλλο είναι η θεωρία του τόκου;

Πίσω και πέρα από όλα αυτά τα παιχνίδια, ανάμεσα στην πραγματική και στην εικονική οικονομία, κρύβεται η ουσιαστική και η μοναδική διαμάχη, που κάνει ο διάβολος αντιμαχόμενος τον Δημιουργό και Πατέρα όλων μας, τον Θεό. Είτε θέλουμε να το παραδεχθούμε, ή όχι, η εποχή μας περισσότερο από ποτέ μας καλεί και μας αναγκάζει να πάρουμε θέση: Με ποιον είμαστε τελικά;

1 σχόλιο:

  1. Με ποιον είμαστε τελικά;
    Μα με ποιόν άλλον,με τον εαυτό μας...εγωκεντρισμός,εγωπάθεια,αυταρέσκεια,φιλαρέσκεια...γιαυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή