Κυβερνητικά βολικό το νέο(;) τηλεοπτικό πεδίο - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/09/2016

Κυβερνητικά βολικό το νέο(;) τηλεοπτικό πεδίο

Η κυβέρνηση πρέπει να νιώθει "υπερήφανη", που μέσω της "αδιάβλητης" διαδικασίας "δημοπρασίας" των τηλεοπτικών αδειών, κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη άδεια οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι ιδιοκτήτες τους, που είναι φιλικά προσκείμενοι προς αυτήν.

Όπως έχουμε ξαναπεί, το ασκέρι των καπιταλιστών της "αριστερής" ιδεολογίας έχει διατεταγμένη υπηρεσία να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. Η πρόθεσή τους είναι ορατή σε κάθε κίνησή τους, ενώ όλο το "νομοθετικό" έργο της κυβέρνησης αποσκοπεί στην εκπλήρωση αυτού του σκοπού.

Έτσι, από σήμερα (2/3/2016) το πρωί έθεσαν "εκτός μάχης" τους ανεπιθύμητους για τους σκοπούς τους τηλεοπτικούς σταθμούς "STAR" του Βαρδινογιάννη, "ALPHA" του Κοντομηνά, καθώς και το "MEGA" του πάλαι κραταιού σχήματος των μεγαλοεκδοτών  (Μπόμπολα, Λαμπράκη, Τεγόπουλου, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζου), που μετά την διάλυσή του είχε παραμείνει κάτω από την σφαίρα επιρροής του οργανισμού Λαμπράκη και της "Πήγασος Εκδοτική Α.Ε."του Μπόμπολα, αλλά και το "Ε" του φορολογικού κατοίκου ... Αλβανίας(!) Φίλιππου Βρυώνη (ενδιαφέρουσες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ), που δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Οι "εκλεκτοί" της διαδικασίας, που όλως τυχαίως συμβαίνει να εξυπηρετούν τα σχέδια της κυβέρνησης είναι:
- Ο "SKAI" του Γιάννη Αλαφούζου, που απέκτησε την άδεια με 43,6 εκατομμύρια ευρώ,
- Το σχήμα του Ιωάννη-Βλαδήμιρου Καλογρίτσα, που κατέχει πλέον την άδεια δίνοντας 52,6 εκατομμύρια ευρώ, παρά τα όσα έχει καταγγείλει σε βάρος του ο κουμπάρος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αλλά και την εκπρόθεσμη συμμετοχή του στην διαδικασία,
- Ο όμιλος "ΑΝΤ1" του Μίνωα Κυριακού, που παρά την παραπαίουσα εικόνα του καναλιού τα προηγούμενα χρόνια εξασφάλισε την άδεια με 75,9 εκατομμύρια ευρώ,
- Φυσικά και όπως αναμενόταν, το σχήμα "ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ" του νέου εκλεκτού της δημόσιας ζωής της Ελλάδος, Βαγγέλη Μαρινάκη, που με 73,9 εκατομμύρια ευρώ συγκαταλέγεται πλέον στους Έλληνες "καναλάρχες",

Ενημερωτικά να αναφέρουμε, επίσης, πως δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια ο Γιάννης Σαββίδης (πρώτος επιλαχών) και το Κυπριακό σχήμα του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Για να κλείσουμε ευχάριστα μία ακόμα καταστροφική είδηση για την χώρα μας, ας διαβάσουμε την δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, που κερδίζει με άνεση τον τίτλο του ανέκδοτου της ημέρας: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου –και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας– μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον [...] Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας».

Να είστε καλά κυρία μου! Γελάσαμε και πάλι με τα χάλια μας πρωί-πρωί! Αφού δεν ντρεπόμαστε, τουλάχιστον ας γελάμε...

3 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά «αριστερά» και πρώτη φορά τέτοια ξεδιαντροπιά. Μπορεί οι υπεύθυνοι – κρατούντες να επαίρονται ότι υπηρετούν και διακονούν την νομιμότητα, την διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον, αλλά εν τη πράξει αυτό που προωθούν, είναι η προαγωγή και η επιβράβευση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, η ανομία και η συνέχιση της ελεεινής παραπληρόφορης. Απλώς τα παλαιά φέουδα της μη εξυπηρετούσης τηλοψίας, έπρεπε να αντικατασταθούν πάση θυσία – υπό τον μανδύα μιας επαίσχυντης νομιμοφάνειας – από μια νέα κατάσταση πραγμάτων. Πώς είναι δυνατόν να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνιστική διαδικασία υποψήφιοι υπερμιντιάρχες όταν έχουν «δούναι και λαβείν» με την Δικαιοσύνη ; Πώς είναι δυνατόν να μην έχει ελεγχθεί ενδελεχώς και εξονυχιστικώς το «πόθεν έσχες» των χρημάτων που κατατέθηκαν για την αγορά των συχνοτήτων ; Και με τα ερωτήματα αυτά δεν έρχομαι κατ’ ουδένα τρόπο να υπερασπισθώ την απαράδεκτη και επαίσχυντη κατάσταση που ισχύει μέχρι τώρα. Απλώς η προηγούμενη ανομία και πολιτισμική εξαχρείωση, αντικαθίστανται με νέες και πιο ξεδιάντροπες μορφές ανομίας και εκβαρβάρωσης. Αυτός είναι ο «πολιτισμός» και αυτό είναι το «ήθος» των κρατούντων. Το να εκχωρούν δημόσια αγαθά – όπως είναι οι δημόσιες συχνότητες της τηλοψίας – έναντι αισχρών εκδουλεύσεων. Και αυτό το καθεστώς της νομιμοφανούς ανομίας υπηρετεί τέλεια την πολιτική δουλεία στα μεγάλα συμφέροντα και στην «θωρακισμένη λιγδοκρατία», που ελέγχει πια την «πληροφορία» και προωθεί τον «πολιτισμό» της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει κάποιος απο αυτούς που έμειναν έξω που δεν θα ήταν φιλικά προσκείμενος στην κυβέρνηση ή δεν θα εξυπερετούσε συμφέροντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε αυτόν τον χώρο ΔΕΝ υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, που να μην υπηρετεί (ξένα ή μη) συμφέροντα. Ωστόσο, ΚΑΝΕΙΣ δεν υπηρετεί την Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή