Μεγάλη Εβδομάδα στην νεο-παγανιστική Ελλάδα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

27/04/2016

Μεγάλη Εβδομάδα στην νεο-παγανιστική Ελλάδα

Θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση και την ταύτισή μου με τον αγώνα, που έκανε ο φίλος μου και συναγωνιστής Μιχάλης Κολοκοτρώνης, που πρωτοστάτησε στον αγώνα για την μετάθεση της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή του «Rio 2016», την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Δυστυχώς η ημερομηνία δεν άλλαξε αφού ο αγώνας των μουσικών της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής δεν έτυχε της δέουσας συμπαράστασης τόσο της Ελληνικής Προεδρίας (αναμενόμενο), όσο και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των μουσικών έχει ως εξής:

«Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι μουσικοί της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής δια του παρόντος ψηφίσματος εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας όσον αφορά στην συμμετοχή μας στην σχεδιαζόμενη από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή του «Ρίο 2016» την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η αντίθεση μας αυτή, σε μια συμμετοχή που υπό άλλες συνθήκες θα θεωρούσαμε ευπρόσδεκτη και τιμητική, οφείλεται προφανώς στην ατυχέστατη και απαράδεκτη πάντως επιλογή από την Ε.Ο.Ε. της συγκεκριμένης ημέρας, στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας των Ορθοδόξων και σε ώρα μάλιστα κατά την οποία ο ευσεβής λαός μας προσέρχεται αθρόα στις εκκλησίες όπου επιτελείται το απόγευμα η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου και ακολούθως η βραδινή ακολουθία αφιερωμένη στην παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Έτσι από την κατάφωρα λανθασμένη επιλογή της Ε.Ο.Ε. προκαλείται όχι μόνο σε εμάς τους μουσικούς της Λυρικής σοβαρότατο συνειδησιακό πρόβλημα, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας αποκλείεται από την παρακολούθηση της συγκεκριμένης τελετής παράδοσης της φλόγας αποδυναμώνοντας το νόημα της, ενώ προσβάλλεται και η Ανώτατη Εκκλησιαστική Αρχή της Χώρας μας αφού όχι μόνο ο ίδιος Αρχιεπίσκοπος θα αδυνατεί να προσέλθει, αλλά ούτε καν εκπρόσωπο δεν θα μπορεί να αποστείλει.

Καλούμε την Ε.Ο.Ε. να μεταβάλει στάση και να επιλέξει μεταγενέστερη και οπωσδήποτε εκτός της Μεγάλης Εβδομάδος ημερομηνία για την εν λόγω τελετή.

Σε αντίθετη περίπτωση ζητούμε την παρέμβαση της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αρχιεπισκοπής της Εκκλησίας της Ελλάδος
».

Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη (27 Απριλίου 2016) η νεο-παγανιστική χρεωκοπημένη και εξαθλιωμένη Ελλάδα γιορτάζει την προδοσία του Ισκαριώτη με μεγαλοπρεπή φιέστα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο! Ας μην αναρωτιόμαστε, λοιπόν, γιατί ο Θεός εγκατέλειψε την χώρα. Εμείς Τον διώξαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου