Ο βόθρος είναι χρήσιμος! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

07/08/2017

Ο βόθρος είναι χρήσιμος!

Ο πρόεδρος του Ελληνικού(;) Κοινοβουλίου "προσεβλήθη" -τάχα-, γιατί (επιτέλους) ένας Ιεράρχης στάθηκε στο ύψος της αποστολής του και κατακεραύνωσε την τακτική των πολιτικάντηδων. Φαίνεται, όμως, πως σύμφωνα με την λογική του προέδρου της Βουλής, μόνο οι βο(υ)λευτές έχουν το προνόμιο όχι απλώς να κριτικάρουν, αλλά και να υβρίζουν ο ένας τον άλλο και μάλιστα με χυδαίο τρόπο! Θαυμάστε τους να αλληλο... εκτιμούνται!

Οι πολιτικάντηδες θεωρούν πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πει τα πράγματα με το όνομά τους και ιδιαίτερα οι καθ' ύλην αρμόδιοι, όπως είναι οι Ιεράρχες και οι κληρικοί! Σε ποιον πρωτόγονο αιώνα επιστρέψαμε και κάτω από πιο στυγνό δικτατορικό καθεστώς βρισκόμαστε;

Στην δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος υπήρξε καυστικός, αλλά ο λόγος του ήταν παντελώς αληθινός και κανένας Έλληνας πολίτης δεν διαφωνεί μαζί του. Μόνο κάτι λαϊκιστές κομματικοί υπάλληλοι και διαπλεκόμενοι με την κρατική σαπίλα "φωνάζουν" μαζί με τον "οργισμένο" πρόεδρο της Βουλής, γιατί πολύ απλά ... αποκαλύφθηκαν δημόσια το ποιοι είναι! Είχαν καλομάθει στην σιωπή και στην ανοχή και τους πείραξε αφάνταστα η επιβεβλημένα αυστηρή, αλλά δίκαιη, κριτική ενός Ορθοδόξου Ιεράρχη.

Η μόνη διαφωνία που μπορεί να έχει κανείς με τον δεσπότη, είναι ότι ο βόθρος είναι χρήσιμος και απαραίτητος, σε αντίθεση με το Ελληνικό(;) Κοινοβούλιο έτσι όπως έχει καταντήσει, ιδιαίτερα μετά την μεταπολίτευση. Η Ελλάδα ζημιώνεται και καταστρέφεται από τις αποφάσεις, που παίρνονται εκεί όπου κανονικά θα έπρεπε να προασπίζεται το συμφέρον της Πίστεως και της Πατρίδος!

Οι Ιεράρχες και οι κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, που τιμούν την αποστολή τους, αγωνιούν πατρικά για το μέλλον του τόπου και γι' αυτό στηλιτεύουν το κακό με όποιο μέσο διαθέτουν! Οι πολιτικοί, από την άλλη, τι παράδειγμα δίνουν στον λαό; Δεν σέβονται όχι μόνο τους πολίτες, που τους εμπαίζουν καθημερινά με την στάση και τα νομοθετήματα τους, αλλά ούτε τα παιδιά τους, τα οποία έχουν εξωθήσει με την συμπεριφορά τους σε τέτοια αντίδραση, που ξεφεύγει από το νόμιμο και το φυσιολογικό και καταλήγει σε απαράδεκτες και αντικοινωνικές ενέργειες! Ωστόσο, ο ηθικός αυτουργός είναι ο γονιός-πολιτικός και το άδικο κοινωνικό σύστημα που εκφράζει!

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η υποκρισία και να δούμε την αλήθεια κατά πρόσωπο! Μόνο τότε θα μπορέσουμε να πετάξουμε από πάνω μας τον ξενόφερτο ζυγό των ανθελληνικών κομμάτων και των εθνικών μειοδοτών, που τρέφουν και συντηρούν το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που διαλύει μέρα με την ημέρα την Χώρα!

6 σχόλια:

  1. Τήν ...κακία μου θά τήν πώ, δέν αντέχω: καλές οι διαπιστώσεις τού ιεράρχου, αλλά δέν αρκούν. Χρέος έχει νά υποδείξη καί τόν ορθό δρόμο (ποιμήν είναι άλλωστε...)! Ή μήπως του βάζω δύσκολα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά. Θα πρέπει να αρχίσουν και οι υποδείξεις. Προς το παρόν ας ξεκινήσουμε με διαπιστώσεις που μπορεί να πάρουν μορφή κυμάτων που θα πνίξουν όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται την εξουσία που τους δώσαμε, και δεν υπηρετούν την θητεία τους δεν έχουν περικοπές στα εισοδήματά τους, παρά το γεγονός ότι ισχυρίζονται ότι η κρίση είναι οικονομική, έχουν φοροαπαλλαγές απίθανες και αυξάνουν την φορολόγηση για τους άλλους πολίτες και πολλά άλλα που δεν γνωρίζουμε ακόμα. Οι διαπιστώσεις να είναι έντονες και από πολλούς για να καταλάβουν ότι δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο και η ώρα τους φτάνει. Όχι μόνο γι΄αυτούς αλλά και για όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασφαλώς όλοι μας συμφωνούμε με τον ιεράρχη όμως μήπως η διαπίστωση αυτή είναι λίγο καθυστερημένη; Κάποιοι φωνάζουν για την σαπίλα απ'το 08 αλλά η ίδια η εκκλησία όχι μόνο δεν τους ψηφίζει αλλά τους πολεμάει κι από πάνω.
    Δεν νομίζω οτι διαπιστώσεις και οι υποδείξεις θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με την έμπρακτη στήριξη πολιτικής παράταξης που απέχει από την σαπίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με όλο το θάρρος προς τους αδελφούς σχολιαστές, μήπως φταίμε κι εμείς που με το ραγιαδισμό μας και την παντελή αδιαφορία μας, οι Ιεράρχες μας ΔΕΝ νοιώθουν ούτε την ελάχιστη στήριξη, ούτε το ... "θεμιτό σπρώξιμο", να δημοσιοποιήσουν αντιδράσεις ή υποδείξεις τους πρός την πολιτεία;;;
    Διότι για όσους δεν γνωρίζουν, ή θεμιτά το αγνοούν, απο την κυβέρνηση Παπαδήμου, έχει ψηφισθεί ο περιβόητος ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ο οποίος ενώ νομίζουμε ότι είναι ανενεργός, στην ουσία είνια ΕΝΕΡΓΟΣ και απειλεί Ιεράρχες, Ρήτορες, Πατριώτες και γενικά όποιον τολμάει να αντισταθεί έμμεσα ή άμεσα, στα σχέδια των νεοτασξιτών κυβερνώντων μας. Πρόσφατο παράδειγμα ο Μητροπολίτης ΧΙΟΥ - Μάρκος.... http://www.protothema.gr/greece/article/603940/ston-eisaggelea-gia-ta-peri-prosfugon-o-mitropolitis-hiou/ - για τις δηλώσεις του περι μεταναστών... Εν κατακλείδι, προσωπικά θεωρώ ότι έχω ευθύνη σαν πολίτης για τα τεκταινόμενα στη χώρα, που είναι δυστυχώς συνεχώς κατηφορικά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μά τί λέγεις; Ή δέν γνωρίζεις ή τό προσπερνάς τεχνηέντως: στόν λεγόμενο αντιρατσιστικό νόμο, η διοικούσα Εκκλησία όχι μόνον δέν αντέδρασε αλλά συνευδόκησε! Μή τρελλαθούμε...

      Διαγραφή
  5. Πολύ σωστά τα είπε ο Αγιος Παίσιος, 'εχει χαθεί ο φόβος Θεού απο τον σημερινό άνθρωπο, κ κάτω απο αυτήν την βάση, σήμερα σε αδικώ κ το βράδυ κοιμάμε σαν το πουλάκι, πρόσφατη περιήγηση μου στην Αθήνα κ πιο συγκεκριμένα στο μετρό παρατήρησα ότι στην Ελλάδα έχουμε τους περισότερους σούπερ ήρωες αφού κανένας δεν φορούσε σταυρό άρα έχουν την πεποίθηση ότι όλα τα μπορούν κ μόνοι τους, χωρίς κανένα Θεό κ αξία. Δυστυχώς η ευτυχώς οι ανάγκες δημιουργούνται απο τον άνθρωπο, κ ο πόλεμος ανάγκη είναι για να ξεχωρίσει η ήρα απο το στάρι, κοινωνία χωρίς φόβο Θεού είναι κοινωνία της οποίας της πρέπει τύφλωση κ πόροση, όποιος δεν έχει φόβο Θεού είναι υποχρεομένος να αποκτήση κ το εργαλέιο της αυτής Ιερής Εργασίας είναι η πτώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή