Θα θρηνήσουμε θύματα! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/05/2017

Θα θρηνήσουμε θύματα!

Η κατάσταση (και) στο ποδόσφαιρο στην Πατρίδα μας έχει ξεφύγει τόσο πολύ, που είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα. Μπορεί να κατηγορούμε τους Δυτικούς για πολλά, ωστόσο δεν αντιγράφουμε, τουλάχιστον, έστω τα θετικά τους;

Είδαμε πριν από δύο εβδομάδες στην Ισπανία, κατά την διάρκεια του κορυφαίου ποδοσφαιρικού αγώνα στον πλανήτη, τους φιλάθλους των δύο αντίπαλων ομάδων να βρίσκονται καθισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς κενά μεταξύ τους και χωρίς αστυνομική δύναμη προκειμένου να επιβάλλει την τάξη.

Στην χώρα της παρακμής, δυστυχώς αναφέρομαι στην Ελλάδα μας, ο σημερινός τελικός του κυπέλλου έχει μετατρέψει τον Βόλο σε πεδίο μάχης, όπου ο κάθε ένας με τα complex που τον βαραίνουν βγάζει το άχτι του, διαλύοντας το γήπεδο και προσπαθώντας να τραυματίσει ή και να σκοτώσει τον αντίστοιχο ανεγκέφαλο της αντίπαλης ομάδος!

Όσο για τον "κύριο" της φωτογραφίας; Επιχειρεί να αποκτήσει ως όπλο της "μάχης" του, το κοντάρι της σημαίας! Όλο αυτό το χάλι και το κατάντημα ονομάζεται ψυχαγωγία και αθλητισμός; Μα, επιτέλους, που ζούμε;

Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν δραστικά μέτρα, με πρώτο και κύριο την διάλυση των ποδοσφαιρικών σωματίων με την σημερινή τους μορφή. Επιπλέον θα πρέπει να διαλυθούν και οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών των ομάδων. Τέλος, όλοι οι σημερινοί ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ομάδων πρέπει να απομακρυνθούν, και κυρίως να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για όλες τις εκκρεμείς σε βάρος τους υποθέσεις. Έχουμε φθάσει στο έσχατο κατάντημα να ηγούνται αθλητικών συλλόγων υπόδικοι, φυγόδικοι, άνθρωποι του υποκόσμου και "παράγοντες" που κανείς δεν γνωρίζει που βρήκαν τα χρήματα για να εξαγοράσουν την θέση που κατέχουν.

Τι περιμένουμε λοιπόν; Πρέπει να θρηνήσουμε (για ακόμα μία φορά) θύματα προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία και να λάβει τα μέτρα της; Αλλά θα μου πείτε: Ποια Πολιτεία; Μήπως οι πολιτικάντηδες δεν γνωρίζουν έναν προς έναν τους μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού; Δεν τολμούν, όμως, να τους αγγίξουν γιατί "πληρώνονται" από αυτούς! Θυμηθείτε τα χρέη που χάρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στον έναν εκ των σημερινών διεκδικητών του κυπέλλου Ελλάδος! Αλλά και παλαιότερα για θυμηθείτε την σχέση του μεγαλοαπατεώνα Κοσκωτά και του "εθνάρχη" Ανδρέα Παπανδρέου!

Ντροπή! Αλλά ποιος την έχασε για να την βρουν οι πάσης φύσεως καταστροφείς του Έθνους;

5 σχόλια:

  1. Νεκτάριος06 Μαΐου, 2017 22:57

    Για το Χριστό βαριόμαστε να ξυπνήσουμε πρωί να πάμε μπας και ακούσουμε κάτι ωφέλιμο για τη ψυχή μας...Για τις ομάδες ξέρουμε να τρέχουμε όμως...Και μετά περιμένουμε σωτηρία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Νεκτάριε να σου προσθέσω ότι και αυτό γινόταν και στο Βυζάντιο . Τον 4 ο Αιώννα που εμφανίστηκε ένας Γίγαντας της Ορθοδοξίας ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και αναφέρει οτί και τότε είχε ξεφύγει ο κόσμος .

      Έτσι έλενχε συνεχώς πολύ αυστηρά τους απλούς Πιστούς που χαλάγανε τα λεφτά τους στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης και στις Πόρνες ένω ο φτωχός λαός πείναγε ένω κάλλιστα θα μπορούσαν με αγαθοεργίες και αγώνα πνευματικό να έρθει η πραγματική ειρήνη μεταξύ τους και η πολυπόθητη υλική και πνευματική ευημερία .

      Τελικά αυτά που έμειναν και έγιναν μνημεία είναι τα Πατερικά του Συγγράματα επίκαιρα σε κάθε επόχη ιστορική.

      Διαγραφή
    2. Νεκτάριος08 Μαΐου, 2017 10:48

      Φυσικά φίλε Θάνο ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος προσπαθούσε με τα λόγια του να παρακινήσει τους πιστούς της εποχής του στον ορθό δρόμο ή καλύτερα στην ορθή πίστη αφού ακόμα και τότε μιλούσε για άδειες Εκκλησίες και πόσα άλλα...Εγώ απλά αναφέρω πόσο δίκιο είχε και έχει ο Κύριος με τα λόγια του που λέει "η εμένα θα λατρεύετε ή κανέναν άλλο"... Και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει λατρεία/θεοποιήση των ομάδων.

      Διαγραφή
  2. Μανώλη για πες μας και εμάς που δεν πολυσυζητηθηκε στα ΜΜΕ αυτό το χάρισμα του πρωθυπουργού στον μεγαλοπαραγοντα γιατί δεν άκουσα την υπόθεση; Ποιον από τους δύο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέρομαι στον "Ρώσο", τον νέο αγαπημένο των Μέσων Παραπληροφόρησης και του πολιτικού κατεστημένου. Ήδη, προκειμένου να γίνει ήρωας και να τον λατρέψει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, "σφαγιάσθηκαν" δύο ομάδες (Παναθηναϊκός και ΑΕΚ) και προσωπικά εκτιμώ πως έπεται συνέχεια.

      Υπάρχουν πολλά γεγονότα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητος και φανερώνουν το ότι η έλευσή του ήταν κάτι προσχεδιασμένο εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό που μένει να φανεί είναι ο πραγματικός λόγος της δημόσιας παρουσίας του.

      Ο χρόνος είναι ο κριτής όλων μας.

      Διαγραφή