Η Ανάσταση της ΕΟΚΑ - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/04/2017

Η Ανάσταση της ΕΟΚΑ

Με αφορμή κάποια χθεσινά (1/4/2017) μηνύματα και σχόλια φίλων αλλά και αναγνωστών του παρόντος ιστολογίου, αισθάνομαι υποχρεωμένος να διευκρινίσω πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ κανένα εθνικό ζήτημα και ιδιαίτερα ό,τι αφορά στην μαρτυρική Κύπρο μας.

Η χθεσινή ανάρτηση σκοπίμως δεν αναφερόταν στην Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ), παρά την επέτειο της έναρξης της δράσης της, που ήταν την 1η Απριλίου του 1955. Είπαμε από την αρχή του έτους, πως ιδιαίτερα το 2017 θα είναι αφιερωμένο στην Κύπρο μας και στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την επανένωσή της με την Ελλάδα μας.

Επιλέξαμε επί τούτου να αναφερθούμε στην ΕΟΚΑ σήμερα, ημέρα Κυριακή διότι είναι Αναστάσιμη ημέρα. Θέλουμε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ο αγώνας της ΕΟΚΑ αναζωπυρώνεται ξεκινώντας από την Αναστάσιμη ημέρα της Κυριακής και προσβλέποντας στην Ανάσταση της Ελλάδος συνολικά, που φυσικά θα περιλαμβάνει και την Μεγαλόνησο.

Ο αγώνας μας εντείνεται από σήμερα (2/4/2017) και δεν θα ανασταλεί μέχρι η Κύπρος να επανέλθει στην Ελληνική επικράτεια όπου ανήκει, σε πείσμα του ξενόφερτου σάπιου διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που μονοπωλεί την διακυβέρνηση της Ελλάδος μετά από τον θάνατο του Καποδίστρια και πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο την Κύπρο μας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική διαδικτυακή σύγχρονη σελίδα της ΕΟΚΑ «η Κύπρος, από το 1191 μ.Χ., όταν κατακτήθηκε από το βασιλιά της Αγγλίας Ριχάρδο το Λεοντόκαρδο, που πήρε μέρος στην Γ΄ σταυροφορία για απελευθέρωση των Αγίων Τόπων, πέρασε συνεχή δουλεία οκτώ σχεδόν αιώνων (1191-1960 μ.Χ.). Οι Ναΐτες (1191-1192), οι Λουζινιανοί (1192-1489), οι Ενετοί (1489-1571), οι Τούρκοι (1571-1878) και οι Άγγλοι (1878-1960) ήταν οι κυρίαρχοι του νησιού, που καταδυνάστευαν το λαό της και εκμεταλλεύονταν τον πλούτο της.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες βρέθηκε ο Κυπριακός λαός, διατήρησε ακλόνητη την πίστη του στην Ελληνική καταγωγή του και αντιστάθηκε με πολλούς τρόπους στην αλλοίωση του Ελληνικού τρόπου της ζωής του. Ο πόθος της ελευθερίας δεν έσβησε ποτέ από την ψυχή του Κυπριακού λαού. Μα η δύναμη των κατακτητών δεν επέτρεπε την πραγματοποίησή του.

Για 77 χρόνια, από το 1878 μέχρι το 1955, οι Κύπριοι διεκδικούσαν με ειρηνικό τρόπο από τους Άγγλους την ελευθερία τους και την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η μια διάψευση της ελπίδας τους ακολουθούσε την άλλη. Γι΄ αυτό το 1955 ξεκίνησαν ένοπλο Αγώνα, για να κερδίσουν αυτό που δικαιωματικά τους ανήκε
».

Την 1η Απριλίου του 1955 κυκλοφορήθηκε η πρώτη προκήρυξη του Γεωργίου Γρίβα -στρατιωτικού αρχηγού του Αγώνα, που ήταν συνταγματάρχης εν αποστρατεία και διέθετε πλούσια στρατιωτική πείρα, κυρίως σε θέματα τακτικής πολέμου. Ως αρχηγός της ΕΟΚΑ χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Διγενής- που ξεκινούσε με αυτά τα λόγια: «Με την βοήθειαν του Θεού, με πίστιν εις τον τίμιον αγώνα μας, με την συμπαράστασιν ολοκλήρου του Ελληνισμού και με την βοήθειαν των Κυπρίων, αναλαμβάνομεν τον αγώνα διά την αποτίναξιν του αγγλικού ζυγού».

Σήμερα, μία μέρα και 62 χρόνια μετά από αυτήν την προκήρυξη του Διγενή επαναλαμβάνουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας τοις κείνου ρήμασι πειθόμενοι πως «Με την βοήθεια του Χριστού μας και της Υπερμάχου Στρατηγού Παναγίας Μητέρας Του, με ακλόνητη πίστη στην Ορθόδοξη παρακαταθήκη μας και στο δίκαιο του αγώνος των Πατέρων μας, με την συμπαράσταση όλων των Ορθοδόξων Ελλήνων, που δεν συγκατατίθενται στην παρακμή και στην διάλυση του Ελληνικού κράτους, αναλαμβάνουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα των προγόνων μας για την αποτίναξη του Δυτικού ζυγού και την αναστήλωση της Ορθοδόξου παραδόσεως του Γένους μας».

Όσοι πιστοί προσέλθετε! Είναι καιρός να μετρηθούμε και να δούμε ποιοι πραγματικά θυμούνται, τιμούν και σέβονται την ΕΟΚΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου