Το σχέδιο της CIA ενάντια στα εναλλακτικά Μέσα Ενημέρωσης - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/03/2017

Το σχέδιο της CIA ενάντια στα εναλλακτικά Μέσα Ενημέρωσης

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απομαγνητοφώνηση συνεντεύξεως του Dr. Paul Craig Roberts με θέμα την πολεμική που ασκεί η CIA και οι Αμερικανικές (και όχι μόνο) Μυστικές Υπηρεσίες στα λεγόμενα "εναλλακτικά" Μέσα Ενημέρωσης.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε εδώ και σας το παραθέτω αυτούσιο στην μετάφρασή μου από τα Αγγλικά.

Όλες οι μέθοδοι για την λογοκρισία των ανεξάρτητων Μέσων Ενημέρωσης προέρχονται από τη CIA· έρχονται όλες από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Η CIA έχει συνηθίσει να ελέγχει τις εξηγήσεις που δίνονται στον Αμερικανικό λαό. Άρχισε τον έλεγχο των Αμερικανικών Μέσων Ενημέρωσης το 1950 και νομίζω ότι σήμερα έχει τον πλήρη έλεγχο των έντυπων και τηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης γνωρίζουμε ότι το ίδιο ισχύει για όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχουν σημαντικοί δημοσιογράφοι που να μην τους έχει στο χέρι η CIA. Η CIA μπορεί να στηριχθεί σε δημοσιογράφους στην Ευρώπη, καθώς και σε δημοσιογράφους στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να δώσουν τις δικές της εξηγήσεις στα πράγματα. Ως εκ τούτου, αυτός είναι ο τρόπος που ελέγχει την στάση του κοινού και εξυπηρετεί την agenda της. Όλα αυτά γίνονται για να υπηρετήσει την εξουσία και τα κέρδη της.

Τα ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης αποκτούν τόσο μεγάλη επιρροή και θα μπορούσαν κάλλιστα να αποκτήσουν αρκετή δύναμη προκειμένου να εκτοπίσουν Μέσα που ελέγχονται από την CIA. Για να αποτρέψει αυτή την απειλή αποφασίστηκε να κλείσουν τα ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης ή να λογοκριθούν με κάποιο τρόπο.

Γνωρίζουμε ότι, για παράδειγμα, ο επικεφαλής της Google είναι σε μια κυβερνητική επιτροπή προκειμένου να βοηθήσει να προσδιοριστεί το πώς η CIA μπορεί να ελέγξει τις πληροφορίες. Λοιπόν, αυτή είναι η Google.

Το πραγματικό ερώτημα είναι: Γιατί άλλες χώρες δεν δημιουργούν εναλλακτικές αντί της Google; Γιατί να στηρίζονται στο Αμερικανικό δημιουργημένο σύστημα του διαδικτύου που τώρα βρίσκεται υπό την επίθεση της CIA και είναι υπό κατοχή, όπως και τα έντυπα και τα τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης;

Ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να αρχίσει να προστατεύει τον εαυτό του και να αναπτύξει το δικό του σύστημα στο internet, τους δικούς του τρόπους να διοχετεύει τις πληροφορίες. Γιατί όλα βασίζονται στον Αμερικανικό Twitter, στο Facebook, στην Google; Δεν μπορεί να βασιζόμαστε στα Αμερικανικά πράγματα! Αυτά είναι υποδουλωμένα στην χειραγώγηση της CIA. Δεν ξέρετε τι μπορούν να κάνουν! Κατάφεραν να αποκλείσουν το RT από το Facebook για κάποιο χρονικό διάστημα πριν από την ορκωμοσία του Τrump.

Τώρα το μέλλον αυτού του αγώνα εξαρτάται από τον Trump, από το αν το γνωρίζει και από το πώς του το εξήγησαν. Ξέρετε, του δόθηκαν ήδη μια ντουζίνα δύσκολες προκλήσεις. Το αν θα μπορέσει να καταφέρει έστω και μια από αυτές θα είναι ένα θαύμα. Έτσι, μήπως έχει χρόνο να γνωρίζει το τι συμβαίνει στα εναλλακτικά Μέσα Ενημέρωσης, πώς έχουν ήδη ανατραπεί; Δεν γνωρίζω.

Νομίζω ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για την Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία και όλες τις χώρες της Νότιας Αμερικής να αποκτήσουν τα δικά τους αποκλειστικά συστήματα. Έτσι ώστε να υπάρχει ο ανταγωνισμός στα εναλλακτικά Μέσα. Γιατί όλοι αισθάνονται ότι πρέπει να βασίζονται μόνο στους Αμερικανούς; Δεν υπάρχει κανένας λόγος γι' αυτό. Νομίζω ότι ο υπόλοιπος κόσμος θα έπρεπε να το κάνει αυτό· αυτό θα δυσκολέψει την CIA στο να τους ελέγχει.

Εάν ο Twitter, το Facebook και η Google δουν ότι έχουν σημαντικούς ανταγωνιστές σε άλλες χώρες, τότε θα πρέπει να σταματήσουν να είναι αιχμάλωτοι της CIA. Θα αναγκαστούν να παραμείνουν ανοικτοί προκειμένου να ανταγωνιστούν τους άλλους.

Έτσι, νομίζω ότι αυτό είναι μια λύση στο πρόβλημα. Θα ήθελα να δω αυτά τα πράγματα να αναπτύσσονται σε άλλα μέρη του κόσμου. Ίσως στο μέλλον θα μπορούσα να χρησιμοποιώ μια Ρωσική Google;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου