Το στοίχημα του Trump (3) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

25/02/2017

Το στοίχημα του Trump (3)

Τώρα, τυχαίνει να πιστεύω ότι η προεδρία Trump είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Μόλις απαρίθμησαν πολλούς λόγους στις ειδήσεις –στους κύριους τίτλους των ειδήσεων που προβάλλονται. Θέλουν να διαλύσουν το περιβάλλον. Θέλουν να εξαλείψουν το δίχτυ ασφαλείας. Θέλουν να εξουσιοδοτήσουν δισεκατομμυριούχους. Θέλουν να θεσπίσουν προκατειλημμένες πολιτικές κατά των μουσουλμάνων και των μεταναστών και τόσων άλλων. Είναι σημαντικό να τους αντισταθούμε. Υπάρχουν πολλοί πραγματικά σπουδαίοι τρόποι για να τους αντισταθούμε, όπως να βάλουμε τα δικαστήρια για να τους συγκρατήσουν, με πολίτες ακτιβισμού, και, πιο σημαντικό απ 'όλα, να υποχρεώσουμε το Δημοκρατικό Κόμμα να ασκήσει αυτοκριτική και να αναρωτηθεί πώς μπορεί να καταστεί μια πιο αποτελεσματική πολιτική δύναμη στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την κατάρρευσή του σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η αντίσταση δεν προβάλλεται τώρα. Αντιθέτως αυτό που γίνεται τώρα είναι να προσπαθεί να πάρει ίσως τη μόνη παράταξη χειρότερη από τον Donald Trump, η οποία είναι το κράτος εν κράτει, η CIA, με τις ιστορίες της για αγριότητες, και να λέει ότι θα έπρεπε να συμμετάσχουν σε ένα σχεδόν ήπιο πραξικόπημα, όπου θα ανατρέψουν τον εκλεγμένο πρόεδρο και θα τον αποτρέψουν από το να ενεργήσει τις πολιτικές του. Και νομίζω ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να το κάνουν αυτό. Ακόμα και αν είστε κάποιος που πιστεύει ότι τόσο η CIA όσο και το κράτος εν κράτει, από τη μία πλευρά, και ο πρόεδρος Trump, από την άλλη, ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι, όπως πιστεύω και εγώ, υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο, η οποία είναι ότι ο Trump εξελέγη δημοκρατικά και υπόκειται σε δημοκρατικό έλεγχο, όπως αυτά τα δικαστήρια μόλις απέδειξαν και όπως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δείχνουν, όπως οι πολίτες το αποδεικνύουν. Αλλά από την άλλη πλευρά η CIA δεν έχει εκλεγεί από κανέναν. Είναι θέμα μόλις και μετά βίας το αν υπόκειται καν σε δημοκρατικό έλεγχο. Έτσι για να τονίσω, το ότι να εξουσιοδοτούν τους εαυτούς τους, η CIA και η κοινότητα των πρακτόρων, προκειμένου να υπονομεύσουν τους εκλεγμένους κλάδους της κυβέρνησης είναι παραφροσύνη. Αυτή είναι η συνταγή για την καταστροφή της δημοκρατίας εν μιά νυκτί, στο όνομα της διάσωσής της. Κι όμως αυτό είναι που τώρα προτρέπουν και ζητωκραυγάζουν τόσοι πολλοί, όχι μόνο νεοσυντηρητικοί, αλλά και οι σύμμαχοι των νεοσυντηρητικών στο Δημοκρατικό Κόμμα. Εν τέλει είναι εξαιρετικά διεστραμμένο και επικίνδυνο να τους παρακολουθούμε να το κάνουν αυτό».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τώρα σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης επειδή η φιλελεύθερη–προοδευτική–αριστερά έχει συμμαχήσει με το παρακράτος εναντίον της δημοκρατίας. Η φιλελεύθερη –προοδευτική–αριστερά ασκεί παρασκηνιακή πολιτική πίεση για να οδηγήσει σε μομφή κατά του προέδρου, που δεν έχει διαπράξει κανένα παράπτωμα επιδεκτικό μομφής. Οι νεοσυντηρητικοί έχουν δηλώσει την προτίμησή τους σε ένα πραξικόπημα του παρακράτους εναντίον της δημοκρατίας. Τα Μέσα Ενημέρωσης βοηθούν με σταθερό καταιγισμό από ψέματα, υπονοούμενα και παραπληροφόρηση. Ο αμέριμνος Αμερικανικός λαός κάθεται και πιπιλάει το δάχτυλό του.

Τι μπορεί να κάνει ο Trump; Μπορεί να καθαρίσει τις μυστικές υπηρεσίες και να τερματίσει την άδεια που τους χορηγήθηκε από τον Bush και τον Οbama για τη διεξαγωγή αντισυνταγματικών δραστηριοτήτων. Μπορεί να χρησιμοποιήσει αντι-μονοπώλια για να σπάσει τους ομίλους των Μέσων Ενημέρωσης που ο Clinton επέτρεψε να δημιουργηθούν. Εάν ο Bush και ο Οbama μπορούσαν με την δική τους εξουσία να υποβάλουν τους πολίτες των ΗΠΑ σε κράτηση επ’ αόριστον, χωρίς την δέουσα διαδικασία, και αν ο Οbama μπορούσε να δολοφονεί ύποπτους πολίτες των ΗΠΑ, χωρίς την δέουσα νόμιμη διαδικασία, έτσι και ο Trump μπορεί να χρησιμοποιήσει αντιμονοπωλιακή νομοθεσία για να διαλύσει τους ομίλους των Μέσων Ενημέρωσης που μιλούν με μια φωνή εναντίον του.

Σε αυτό το σημείο ο Trump δεν έχει καμία εναλλακτική λύση παρά να πολεμήσει. Ή θα καταστρέψει τις μυστικές αστυνομικές υπηρεσίες και τους ομίλους των μισθοφορικών Μέσων Ενημέρωσης, ή αυτοί θα τον ανατρέψουν. Το να απολύσει τον Flynn ήταν το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να κάνει. Θα έπρεπε να κρατήσει τον Flynn και να πιστολιάσει τους "υπαίτιους των διαρροών" που χρησιμοποιούν ενεργά την παραπληροφόρηση εναντίον του. Η NSA θα έπρεπε να γνωρίζει ποιοί είναι οι υπαίτιοι των διαρροών. Ο Trump θα έπρεπε να καθαρίσει την διεφθαρμένη διοίκηση της NSA και να εγκαταστήσει υπαλλήλους που θα ονοματίσουν τους υπαίτιους των διαρροών. Στη συνέχεια ο Trump θα έπρεπε να ασκήσει δίωξη κατά των υπαίτιων των διαρροών εφαρμόζοντας πλήρως το νόμο.

Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να επιβιώσει αν οι μυστικοί πράκτορες της αστυνομίας είναι αποφασισμένοι να τον καταστρέψουν. Αν οι σύμβουλοι του Trump δεν το γνωρίζουν αυτό, τότε ο Trump χρειάζεται απεγνωσμένα νέους συμβούλους.

[ προηγούμενη σελίδα ] [ αρχή άρθρου ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου